Værktøj og arbejdsplads

Arbejdstøj

Afhængigt af anvendelsen opfylder arbejdstøj forskellige funktioner: Arbejdstøj spiller en vigtig rolle i at reducere sundhedsrisici og forebygge ulykker på arbejdspladsen. Arbejdstøj kan også være nødvendigt af hygiejniske årsager, f.eks. i sundhedssektoren eller fødevareproduktionen. Derudover er arbejdstøj med til at give en virksomhed et ensartet udseende over for kunder og forretningspartnere.


Sikkerhed på arbejdspladsen

Når du bruger maskiner og værktøj, udsættes du og dine medarbejdere eller kolleger ofte for specifikke sundhedsrisici. Der kan også opstå specifikke farer på grund af arbejdspladsens beskaffenhed og arbejdsprocesserne i virksomheden, på byggepladsen eller hos kunden. Arbejdspladsens sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger er designet til at reducere sundhedsrisici og forhindre ulykker. Det sikrer, at arbejdet forløber gnidningsløst, og forebygger højt fravær på lang sigt.


Førstehjælp

Uanset om det er på arbejdet, i hjemmet, på arbejdspladsen eller under sport: Hvis der sker en ulykke, er alle tilstedeværende ifølge loven forpligtet til at foretage et nødopkald og yde førstehjælp inden for deres evner. Ved at gribe hurtigt ind på stedet, indtil ambulancepersonale eller læger ankommer, kan konsekvenserne af ulykker og skader reduceres.

Elektrisk værktøj

Elværktøj får arbejdet gjort hurtigt, nemt og sikkert. Uanset om det er til en lille reparation, et større hobbyprojekt eller professionel brug: Her finder du håndværktøj med ledning og batteridrevet værktøj med genopladelige batterier til gør-det-selv-folk, håndværkere og hobbyfolk.


Boremaskiner og skruetrækkere

Et bor er en elektrisk enhed, der bruges til at bore huller og mejsle. Hvis du har det rigtige bor, kan du bearbejde næsten alle materialer med disse maskiner. Se i vores sortiment, hvilke typer elektriske boremaskiner der findes, og hvordan du finder den rigtige boremaskine til dine behov.


Entreprenørmaskiner

Uanset om det er nybyggeri, ombygning, renovering, havearbejde eller landskabspleje: robuste entreprenørmaskiner, fra stampere til stensave og minidumpere, sparer arbejde, energi og tid. Entreprenørmaskiner er også velegnede til de hårdeste arbejdsforhold og bør ikke mangle på nogen byggeplads.

Moderne entreprenørmaskiner imponerer med deres sofistikerede funktionalitet, kraftfulde motorer og fleksible anvendelsesmuligheder. Maskinerne til professionelle inden for byggeri og industri, håndværkere, gør-det-selv-folk, husbyggere, gartnere, anlægsgartnere, landmænd og skovbrugssektoren er kendetegnet ved pålidelighed, holdbarhed og høj investeringssikkerhed.


Slibemaskiner

Slibemaskiner kan bruges til at bearbejde overfladerne på en række forskellige materialer. Afhængigt af anvendelsen og det materiale, der skal bearbejdes, kan man skelne mellem forskellige typer af slibemaskiner. I vores guide kan du læse om de forskellige typer af slibemaskiner, og hvad du skal overveje, når du køber en slibemaskine.


Svejseudstyr

Svejsemaskiner er alsidige værktøjer til permanent, stabil og elastisk sammenføjning af metalmaterialer ved hjælp af varme. Med en svejsemaskine kan du fremstille svejsede dele af stål og andre metaller og udføre reparationer, f.eks. i bilindustrien.


Værkstedsudstyr

Værktøjsmaskiner som drejebænke, fræsemaskiner eller høvle bruges til at fremstille emner med værktøj. Der er maskiner til støbning, adskillelse og sammenføjning. 

Andre vigtige funktioner såsom udsugningssystemer sikrer, at det producerede snavs straks opsamles og udsuges. 


Tilbehør

Det rigtige værktøjstilbehør er sandsynligvis lige så vigtigt som selve værktøjet. 

Uden orden i værktøjskassen eller med hullede vægge kan der hurtigt opstå kaos. Men dyvler eller kontaktsprays bør ikke mangle i hverken værktøjskassen eller selve værkstedet. 


Haveredskaber

Uanset om det er en flot græsplæne foran huset, en blomsterhave, en køkkenhave med frugt og grønt eller en oase af velvære for familien med legeplads og grillhjørne: Du kan forvente en masse arbejde i haven. Til det formål er det uundværligt med haveredskaber, som du kan bruge til at passe planterne og stierne, jorden og det grønne. Med det rigtige udstyr kan du forkorte græsplænen til et par millimeter, klippe grønt og forme hække. Heldigvis findes der også de rigtige redskaber til at vedligeholde blomsterbede, blomstrende planter, stauder, prydbuske, træer, buske og indkørsler.


Håndværktøj

Selvom der i dag findes en passende maskine til næsten enhver aktivitet, er håndværktøj uundværligt i værksteder og på byggepladser. 

I vores sortiment finder du en oversigt over de mest almindelige håndværktøjer og nyttige tips til, hvad du skal overveje, når du køber dem.


Teknologi til lodning

Lodning er en termisk proces, hvor grundmaterialets smeltetemperatur ikke nås. I stedet sammenføjes metalkomponenterne ved at smelte en metallegering. Loddetinnet skaber en metallisk binding mellem komponenterne under lodningsprocessen. I modsætning til svejsning forbliver grundmaterialet intakt og smeltes ikke under lodningsprocessen. Da materialets integritet ikke ændres under denne proces, bevares alle egenskaber.


Rengøring


Værksteds- og forretningsudstyr

Et veludstyret værksted er grundlaget for enhver hobbyist, men også i erhvervslivet er optimalt værkstedsudstyr særligt vigtigt. 

Produktsortimentet strækker sig fra klapbænke, udsugningssystemer og bygningsstøtter til arbejdsborde og skruestik.