bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om trykluftkompressorer

  • Hvad kan en luftkompressor gøre?

  • Hvad betyder trykspecifikationerne for kompressorer?

  • Tankstørrelse: Så kompressoren aldrig løber tør for vejrtrækning

  • Hvad antallet af cylindre handler om

  • Vær opmærksom på kompressorens volumen

  • Kompressorer med og uden olie

  • Yderligere udstyr til luftkompressorer

Hvad kan en luftkompressor gøre?

Trykluft-kompressor

Kompressorer er velegnede til næsten alle trykluftapplikationer i området DIY og værksted. En kompressor med trykluft suger luft ind fra miljøet. Indtagsluften komprimeres i cylinderen. Trykluften strømmer ind i trykbeholderen og opbevares der. Ved udløbet er det tilgængeligt til levering af trykluftværktøj - fra blæsepistoler til dækspumpe og malingssprøjter til skrue-, binde- og slibeværktøj.

Når kompressoren har nået sit maksimale tryk, kan du begynde at arbejde. Standardudstyret til kompressorer inkluderer mindst en hurtigudløserkobling, hvorigennem trykket fjernes. Tilslut trykluftslangen til koblingen. Den transporterer trykluften til det krævede værktøj.

Stempelkompressorer med trykbeholdere er udstyret med en automatisk tænd / sluk-kontakt til pumpen. Når det maksimale tryk er nået, slukker motoren. Så snart kedeltrykket falder til indkoblingstrykket, tænder luftkompressoren igen.

Ud over stempelkompressorerne, der er meget udbredt i DIY og semi-professionel brug, er der også skruekompressorer til industriel brug. De arbejder på rotationsprincippet, giver ikke så højt tryk og er derfor ikke så universelt anvendelige.

Hvad betyder trykspecifikationerne for kompressorer?

Tryk specifikationer

Der er især små trykluftkompressorer, billige modeller til gør-det-selv og kraftfulde enheder til professionel brug. De enkelte varianter adskiller sig hovedsageligt i ydeevne og driftsstøj.

Den afgørende faktor for ydelsen af en trykluftkompressor er ikke motorens effekt i watt, men den effektive lufttilførselshastighed i liter pr. Minut (L / min). Den angiver, hvor meget trykluft enheden kan levere. Outputtet bestemmes i en standardiseret proces. Outputtvolumen svarer til omkring 60 til 70 procent af sugekapaciteten i L / min, dvs. den mængde, som enheden trækker fra omgivelserne og komprimerer.

Tryk specifikationer

De enkelte værktøjer har et bestemt luftforbrug i L / min. Dette betyder den mængde trykluft, der skal strømme fra kompressoren pr. Minut, når værktøjet bruges. Hvis kompressoren ikke kan levere den krævede luftmængde (mængden af frigivet luft er mindre end luftforbruget), kan du ikke bruge det respektive værktøj korrekt.

Med påfyldningskapacitet eller påfyldningsvolumen i L / min angiver producenterne, hvor meget trykluft enheden pumper ind i kedlen pr. Minut. Fordi værdien afhænger stærkt af modtrykket, som producenterne håndterer forskelligt, er fyldekapaciteten kun egnet til en produktsammenligning i begrænset omfang.

Tømning af kompressoren - sådan fungerer den!

De fleste kompressorer har et drænhanen på trykluftbeholderen. Med dens hjælp kan du dræne kondens, der akkumuleres inde i metalbeholderen under drift. Regelmæssig tømning er nyttig for at undgå rustdannelse inde i kedlen. Når du har frigivet trykket, skal du blot skrue det op og vente et øjeblik - færdig! Med hensyn til rustdannelse skal du være opmærksom på garantien mod rustperforering af kedlen, der tilbydes af nogle producenter.

  

Tankstørrelse: Så kompressoren aldrig løber tør for vejrtrækning

Det maksimale tryk i bar angiver, hvor kraftigt luften komprimeres i kedlen. Kedelvolumen, dvs. kedelstørrelse, er vigtigere. Den er angivet i liter og angiver, hvor meget trykluft enheden kan gemme. Mere lagervolumen betyder større reserver af trykluft og muliggør længere arbejde, indtil motoren starter igen.

Tankstørrelse

Pneumatiske værktøjer kræver ofte et bestemt arbejdstryk, så slibepuden bevæger sig hurtigt nok, eller slagnøglen kan stramme eller løsne skruerne korrekt. Hvis kedeltrykket falder til under det krævede arbejdstryk, skal du tage en pause, indtil det krævede tryk er opbygget igen i beholderen, og du kan fortsætte med at arbejde.

Nogle små kompressorer klarer sig uden en synlig lufttank. Takket være deres kompakte dimensioner og lave vægt er de nemme at transportere og opbevare, f.eks. I bagagerummet. Små kompressorer er beregnet til at supplere garagen. De bruges hovedsageligt til at puste bil- og cykeldæk, fodboldbolde, luftmadrasser og midlertidige senge. Batteridrevne modeller er ikke kun velegnede til brug derhjemme, men også til rejser, for eksempel på stranden for at fylde en oppustelig båd eller til service på cykelture.

V2

Hvad antallet af cylindre handler om

Billige stempelkompressorer producerer trykluft med en et-trins cylinder. Disse modeller er designet til lejlighedsvis arbejde. Et stempel sidder i cylinderen, hvis bevægelse komprimerer luften. Enheder med en to-trins kompressor tilbyder en højere leveringshastighed. Modeller med en tocylindret enhed til intensiv brug eller til permanent trykluft er kendetegnet ved en endnu højere grad af effektivitet.

Dyrere kompressorer har en professionelt designet motor og cylinder til kontinuerlig brug. Den robuste konstruktion sikrer en pålidelig tilførsel af trykluft, selv når du bruger værktøj, der kræver meget trykluft og til præcist malearbejde.

Lydstyrke

Vær opmærksom på kompressorens volumen

En faktor, der ikke bør undervurderes, når du køber en kompressor, er driftsstøj. Det er angivet i dB - jo højere værdi, jo højere er enheden, når motoren kører. Under præcisionsarbejde i værkstedet, såsom maling, sandblæsning eller airbrushmaling, kan høj driftsstøj være en gener. Til dette er der specielt støjreducerede kompressorer med isoleret huskonstruktion, lydisoleret indsugningssystem og industriel kompressorblok med lav hastighed.

Vibrationsabsorberende fødder sikrer ikke kun en sikker, men også en stabil holdning. Gummibufferne reducerer de vibrationer, der opstår, når luftkompressoren starter, og reducerer støjudviklingen. De er især vigtige, når kompressoren er i nærheden af dig, når du arbejder.

Olie

Kompressorer med og uden olie

Hvis en servicefri motor er vigtig for dig, skal du vælge en kompressor, der ikke kræver efterfyldningsolie. Sådanne luftkompressorer klarer sig uden yderligere smøring. Du kan genkende disse modeller ved tilføjelsen "oliefri" eller "vedligeholdelsesfri" i produktbeskrivelsen. Ulempe ved oliefri kompressorer: De bliver hurtigt varme under belastning. For lufthungrende værktøjer som mejsler, hamre, slagnøgler, låsespærre, hæftemaskiner, søm, bor og slibemaskiner er oliefri apparater kun delvist egnede.

En langvarig oliesmurt stempelkompressor anbefales til dette arbejde. Du kan bruge en oliepind eller - mere bekvemt - et glas til at kontrollere pumpens oliestand og om nødvendigt fylde på eller skifte olie. Manualen fortæller dig, hvilken olie der er egnet.

Yderligere udstyr til luftkompressorer

Trykluft-kompressor

Du kan læse kedeltrykket på kompressorens manometer. For nogle job ville fuldt lufttryk være for meget af en god ting. Derefter er det nødvendigt med fint doseret trykluft, f.eks. Når man smider smykker og andre små genstande ud, når man bruger pneumatisk gravemaskine og udskæringsværktøj eller når man bruger airbrushes. En trykreducering på kompressoren er praktisk til disse applikationer, hvormed du kontinuerligt kan indstille trykket op til det maksimale. Det regulerede arbejdstryk vises derefter på et andet manometer. Selvom nogle værktøjer såsom blæsepistoler også tilbyder trykregulering på aftrækkeren, er forvalg af tryk ved hjælp af en trykreducer mere præcis. Ud over et reguleret udløb tilbyder bedre kompressorer ofte et ureguleret udløb med maksimalt tryk. Du kan bruge begge forbindelser på samme tid.

Standard på kedelkompressorer er en kontraventil og en sikkerhedsventil, som begge garanterer brugerens sikkerhed. Sikkerhedsudstyr er en termisk afbryder og en opstartsaflastning. Den termiske overbelastningsafbryder afbryder strømforsyningen i tilfælde af en fejl. Startaflastning sikrer en belastningsfri og derfor pålidelig startproces for kompressoren, selv ved lave temperaturer. Afhjælpning ved opstart er en fordel, hvis du ofte vil bruge enheden i de koldere måneder af året.

Bedre modeller har et eller flere luftfiltre til rengøring af den sugede luft - praktisk, når du bruger kompressoren i et støvet miljø. Du bør rengøre eller udskifte filteret regelmæssigt.

Med størrelsen stiger vægten også. En kompressor med en 24 liters tank vejer i gennemsnit mellem 20 og 30 kg. Modeller med et volumen på 100 liter vejer omkring 70 kg. Hvis kompressoren ikke altid er på samme sted, f.eks. Et fast sted i værkstedet, anbefales store hjul og monteringsbeslag til nem transport. De sikrer mobilitet og dermed flere mulige anvendelser. Du kan også flytte større trykgeneratorer ud af værkstedet eller garagen med moderat indsats, f.eks. Til arbejde rundt i huset eller i haven.

Vær også opmærksom på transportoplysninger: Mange kompressorer kan transporteres i enhver position, nogle modeller på den anden side kun i lodret position.

Det rigtige tilbehør til luftkompressorer

Tilbehør

Din nye kompressor kommer normalt uden tilbehør. Der er også kompressorsæt, der leveres med en trykluftslange og nogle grundlæggende værktøjer til at blæse og pumpe dæk eller kugler ud. Afhængigt af applikationen skal du bruge andet tilbehør.  

 

Arbejdsbeskyttelse

Brug beskyttelsesbriller eller en beskyttelsesmaske til dine øjne, afhængigt af hvilket værktøj du bruger. En åndedrætsmaske anbefales til arbejde, der genererer støv. Høreværn anbefales også til ikke-lydisolerede trykluftgeneratorer.