Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

 Solsystemer: genererer elektricitet med solens kraft

Indstil markiserne til at generere elektricitet og brug den gratis energi fra solens stråler til at styre dit elforbrug. Et solsystem, også kaldet et fotovoltaisk system eller solenergisystem,erfüllt den Wunsch, eigenen Strom zu produzieren. Et system til solenergi konverterer strålingsenergien fra naturligt sollys til elektrisk energi. Elektriciteten er tilgængelig til øjeblikkeligt forbrug og kanzur Deckung des Strombedarfsbruges. Ubrugt elektricitet kan opbevares i et blybatteri, hvis det ønskes og bruges om natten eller i dårligt vejr, når solen ikke skinner.

Solaranlagen haben einen großen Einsatzbereichog købspriserne er faldet i de senere år. Dette muliggør en omkostningseffektiv adgang til moderne og bæredygtig energiproduktion. Fordelen er, at systemerne næppe kræver vedligeholdelse.

  • Fordele ved et solsystem

  •  

  • Hvad adskiller komplette fotovoltaiske systemer fra små solsystemer?

  • Hvilke komponenter hører til et solsystem?

  • Hvilke andre solsystemer er der?

  • Hvor kan du oprette et solsystem?

  • Hvordan beregnes et solsystem korrekt?

  • Ydelse af solsystemer

  • Forskelle mellem solceller og solvarme

 

Fordele ved et solsystem

Et solsystem kan dække det individuelle behov for elektricitet på stedet, reducere energiomkostningerne og fremme miljøet.

Elektricitet, hvor der endnu ikke er nogen


Med et solsystem som et såkaldt øsystem er elektrisk energi let og bekvemt tilgængelig, uanset hvor der tidligere ikke er nogen strømforbindelse eller en generator bruges. Uanset om der er havehus i den grønne, fritstående garage eller en pavillon, kan du betjene elektriske systemer og elektriske apparater med fotovoltaik. F.eks. Kan solenergien fra regenererende sollys drive lyssystemer, køleskabe, radioer, lydanlæg, dampumper, alarmsystemer eller opvaskemaskinen. Ofte kan du slippe af med et PV-system billigere end med en forbindelse til nettet.

For kontorbygninger, boligblokke, værksteder, produktionsfaciliteter og boliger er et fotovoltaisk system, der er forbundet til nettet, ofte en fornuftig investering. Den selvproducerede elektricitet reducerer elforbruget fra det offentlige forsyningsnet.  Solsystemet aflaster således tegnebogen. Du vil være betydeligt mindre afhængig af stigende elektricitetsomkostninger. Økonomisk er det fornuftigt at købe et solcelleanlæg, da det kan føre til besparelser.

Spar mere på elektricitet

miljøbeskyttelse

Aus ökologischer Sicht ist Photovoltaik ohnehin ein Gewinn. Elektriciteten fra solen er miljøvenlig og bæredygtig, fordi sollys er ubegrænset. Når der genereres energi via et solsystem, forbruges ingen fossile stoffer, og der er ingen CO2-emissioner, sodpartikler eller fint støv.

Med hensyn til installeret kapacitet har fotovoltaik opnået de højeste vækstrater blandt vedvarende energier i de senere år. Systemer af den nyeste generation er kendetegnet vedhohe Wirkungsgradeud.

Ved at bruge fotovoltaik sætter du et eksempel til etnachhaltig umweltfreundliche Energieversorgung, Klimabeskyttelse og forbedring af luftkvaliteten. Ved at vælge et solsystem producerer du din egen grønne elektricitet og bidrager til energiovergangen.

Ifølge den føderale regering repræsenterer den elektricitet, der er opnået fra solens stråling via solceller, en vigtig søjle i forbindelse med energiovergangen. Derfor styres elproduktionen via solfangere afErneuerbare-Energien-Gesetz(EEG) finansieret.

 

Hvad adskiller komplette fotovoltaiske systemer fra små solsystemer?

Solenergisystemer er mere værd end nogensinde, og mangfoldigheden af systemer er tilsvarende stor. Produkterne kan differentieres afhængigt af om de er tilsluttet det offentlige elnet eller ej.

Net-tilsluttede solsystemer

Klassische Photovoltaik (PV)-Komplettanlagen arbeiten mit großflächigen Kollektoren auf dem Dachaf bygninger, værksteder, pakhuse eller bilhavne. De stationære systemer kan genkendes i hverdagen af deres ofte synlige samleroverflader. Sådanne PV-systemer ermit dem öffentlichen Stromnetz gekoppelt, så overskydende solenergi også kan indføres mod betaling af en tilførselstarif. Systemerne leverer et højt udbytte og var oprindeligt interessante på grund af den indtastningstakst, der blev genereret til det offentlige elnet. Ved at sænke indførselstariffen er PV-systemer nu særligt indbringende for deres eget forbrug, da kilowattime elektricitet kan produceres billigere via solen, end det kan fås fra elnettet.

Selvforsynende små solsystemer

Solar-Kleinanlagen oder Insel-Solaranlagen sind die Kompaktmodelle unter den PV-Anlagen. De bruges som selvforsynende strømforsyninger, uanset hvor der ikke er nogen direkte adgang til det offentlige elnet. Solenhederne giver dig mulighed for at indstille en netuafhængig strømforsyning. Typiske anvendelsesområder for uafhængige solsystemer er havehuse, bjerghytter, både, camping, campingvogne, mobilhomes og udendørs aktiviteter.

Små solsystemer er ofte samlet klar til brug og lette at installere. Når den er konfigureret, kan den også bruges mens du er på farten. Elektrisk idriftsættelse er normalt mulig uden værktøjer og udføres hurtigt.

 

Hvilke komponenter hører til et solsystem?

Et fotovoltaisk system består af en kombination af flere koordinerede komponenter. Afhængigt af modellen inkluderes et eller flere solcellemoduler af høj kvalitet, tilslutningskabler, ladestyringer, et batteri med lang levetid, monteringsmateriale og installationstilbehør. Nogle af disse systemer er allerede udstyret med vekselrettere, så der er mulighed for 230V forsyning. Solmoduler, invertere, ladestyringer og andet tilbehør til solteknologi fås også separat som et supplement.

Sets ohne Wechselrichterforsyne 12V belastninger såsom lamper, radioer eller pumper med elektricitet. Durch das Einbinden eines Wechselrichtersdu kan også forbinde almindelige 230V-forbrugere i virksomheden eller i værkstedet.

Energien er delt mellem forbrugerne og forsyningen til batterilagring ved hjælp af en ladningskontrol. Ladestyringen oplader batteriet med ubrugt solenergi i løbet af dagen. Ved automatisk at opbevare den elektricitet, du genererer selv, kan du slippe uden dyr kost, selv om aftenen og natten.

Modeller med bedre udstyr tillader detpriorisiert Solarenergie zu verwenden. Hvis dette ikke er tilstrækkeligt, skifter systemet til det offentlige elnet. Takket være den hurtige skiftetid er en uafbrudt strømforsyning tilgængelig for dig med et kombineret solsystem. Ladestyringen sikrer også, at maksimal effekt opnås fra modulerne, selv under vanskelige vejrforhold for at forsyne de aktive forbrugere og samtidig optimere solbatteriet.

Vores praktiske tip:

Komplette systemer eller solsystemanlæg indeholder alle nødvendige komponenter inklusive monterings- og installationsmaterialer. Komponenterne i de allround-ubekymrede pakker koordineres med hinanden og gør det muligt for dig at starte med det samme. Pakkerne er normalt forberedt til specifikke installationsmiljøer, for eksempel til flisebelagte tag eller bølgeblikt tag.

 

Hvilke andre solsystemer er der?

Ud over fleksible solsystemer er der også produkter skræddersyet til specifikke applikationer. Disse inkludererspeziell für Wohnmobile und Wohnwagendesignet solsystemer. Solcellerne til camping har ikke brug for en inverter og solbatteriet og kan oplade det ombyggede batteri, der normalt findes i campingvogne med solenergi.

En anden speciel variant er solcelleanlæg. De bruges som netafhængig ventilation, hvor solenergi driver en blæser. Anvendelsesområder kan være drivhuse, indendørs svømmebassiner, terrarier, husdyrfaciliteter og sjældent anvendte værelser såsom lagre eller loftsrum. Ventilatorhjulene er justerbare, så enhederne kan bruges i suge- eller blæseindstilling.

Der er andre specielle systemer i form af solcellevarmere til indendørs og udendørs swimmingpools samt spa-boblebad, solfonteiner og sollys.

 

Hvor kan du oprette et solsystem?

Solsystem hus

Du har brug for en passende overflade til systemet, hvorpå der kan monteres et solcellepanel eller flere moduler. Systemerne fungerer bedst, når de gør detnach Süden hin ausgerichtetog der er ingen skygge støbt af nabobygninger eller træer. En skråning på omkring 30 anbefales°.

Der er forskellige muligheder til installation, såsom dit eget tag. Hældede tag og flade tag er ideelle forhold. Det meste af dens overflade, der vender mod himlen, bruges ikke alligevel. Montering på taget kan normaltauf der bestehenden Eindeckungoverflade eller overflade uden at miste sin tidligere beskyttelsesfunktion. I tilfælde af storstilet belægning med moduler, skal lastkonstruktionen og statikken i tagkonstruktionen afklares med et specialfirma på forhånd.

Hvis der ikke er egnede tagoverflader, kan solcellemodulerne brugesauch auf Freiflächeneller installer grønne rum. Forudsætningen er, at ingen yderligere overflader forsegles af solsystemet.

 

Hvordan beregnes et solsystem korrekt?

Potentialet i et PV-system afhænger af tre faktorer: varigheden af solstrålingen, antallet og arealet af de installerede solcellemoduler og den anvendte teknologi. Wie groß Ihre neue Photovoltaikanlage sein sollteFor at generere nok solenergi og producere din egen energi, find ud med den gratis solberegner fra Conrad. Online-lommeregneren er ennützliches Hilfsmittel bei der Planung Ihrer eigenen 12 V PV-Anlage.

 

Indtast antallet og strømmen for de forbrugere, du vil bruge, i solsystemregnemaskinen. Tilføj derefter den forventede driftstid for systemet pr. Dag. Fra disse oplysninger bestemmer computeren de nødvendige komponenter til dit solenergisystem op til et maksimalt energibehov på 2880 Wh.

DetBerechnung auf Basis Ihres Leistungsbedarfsfungerer som grundlag for køb af et passende dimensioneret system. Derudover vil du modtage tip om valg af de rigtige solcellemoduler, modulstørrelse, ladestyring og batterikapacitet. Med solberegneren kommer du et afgørende skridt nærmere dit eget system til brug af alternative energier. Det er bedst at teste solberegneren med det samme og finde ud af, hvilken ydelse dit lille solsystem skal have.

 

Ydelse af solsystemer

Solsystemer er forskellige i deres ydeevnein der Einheit Watt peak(fra den engelske peak = "peak") er specificeret. Det er en vigtig indikator for fotovoltaiske systemer og viljeunter gleichbleibenden Normbedingungen im Labor ermittelt. En celletemperatur på 25 er specificeret°C, en bestråling på 1.000 watt pr. Kvadratmeter (W / m²) og et sollysspektrum på 1,5, hvilket svarer til den højeste sol i Karlsruhe. Karlsruhe er beliggende i det sydlige Tyskland og har derfor bedre solforhold end regioner i nord, hvor effektiviteten er noget lavere på grund af det lavere niveau for solstråling.

Watt-spidsenheden giver dig mulighed for objektivt at teste forskellige solceller og solcellemoduler under standardiserede testforholdvergleichen zu können. Tommelfingerregel: Produkter af højere kvalitet opnår en højere ydelse og skaber således et højere årligt udbytte. I sidste ende er de mere økonomiske.

Solcellemodulets nominelle effekt og dermed enhedens spidseffekt er angivet i produktbeskrivelsen. Den mangfoldighed af watt-top, såsom kilowatt-peak, megawatt-peak og gigawatt-peak, er også almindelig. Wp, kWp, MWp eller GWp bruges som forkortelser.

 

Forskelle mellem solceller og solvarme

Solcellerne i et fotovoltaisk system konverterer demSonnenstrahlen direkt in Stromrundt om. Ved solvarmeanvendelse i et solvarmeanlæg,Sonnenstrahlung in Wärmekonverteret og brugt til vandopvarmning og varmestøtte. Photovoltaics står således for produktion af elektricitet ved solenergi, solvarme til produktion af varme med solenergi.