bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

   

Værd at vide om krympetang og presstang

  • Hvad er krympetænger eller krympetænger?

  • Hvilke typer krympningstang er der?

  • Hvad skal jeg overveje, når jeg køber krympetænger og krympetænger?

  • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om krympetænger og krympetænger

  • Konklusion: Sådan køber du de rigtige krympetænger og krympetænger

Hvad er krympetænger eller krympetænger?

 

Presstænger bruges til at skabe presseforbindelser som et alternativ til metoder som svejsning eller lodning. Krympetang bruges til såkaldte sammenføjningsprocesser, hvor to forskellige komponenter er forbundet med hinanden ved deformation. Forbindelserne med krympetænger er vanskelige at løsne og bruges især ofte inden for elektroteknik. Der tjener de også som et alternativ til lodning eller svejsning. Mange af tængerne fra begge kategorier er allerede fremstillet af producenterne som specialister inden for visse anvendelsesområder.

Hvilke typer krympning og presning af tang er der?

Krympeværktøj
Krympetænger fås i mange designs, der er afsat til en lang række forskellige opgaver. Der er krympetænger til ledningsrør, flade beholdere, flade stik, til forskellige isolerede stik, ikke-isolerede kabelsko og stik, fiberoptiske kabler, koaksiale stik og meget mere. Generelt forbinder alle denne type tang permanent en leder og et forbindelseselement homogent og kun med vanskelighed eller slet ikke. På grund af det enorme antal kabler og ledninger kan næsten ingen enheder bruges universelt alene.

Elektrisk crimper
Med elektrisk betjente krympeanordninger kan et stort antal forskellige kontakter trykkes, mens de er stille. I modsætning til en tang, der kan bruges fleksibelt og let kan transporteres, er elektriske krympere mere almindelige i værksteder. Presningsprocessen udløses normalt af en fodpedal, så leder og kontakt kan indsættes i maskinen med begge hænder. Åbningen kan tilpasses i flere faser til den respektive handel og kan udskiftes med en anden matrice i et par enkle trin.

Crimp- og strippemaskine
Disse maskiner kan bruges til både stripping og krympning. Med en vægt på undertiden over 30 kg er de kun egnede til stationær brug. I værksteder kan krympnings- og strippemaskiner bruges til at behandle trådhylster og løse, snoede stift- og stikkontakter for at spare tid. Maskinerne kan let justeres til det respektive tværsnitsareal og udføre afisolering og krympning i et arbejdstrin.

Krympetangssæt
Nogle producenter har en række kabelsko i de praktiske tilfælde. Andre producenter tilbyder etuier med tænger og forskellige varianter af lukkede og åbne, isolerede og uisolerede kabelsko. Nogle sæt krympetænger leveres med krympetænger og adskillige udskiftelige presseindsatser, som udvider anvendelsesområdet for tangen betydeligt.

Krympetang
Krympetænger er også dedikeret i adskillige specialiseringer til behandling af rørformede kabelsko, rørstik, krympekabelsko og pin kabelsko. Udstyret med enheder såsom trådskærere eller en strippeanordning udvides anvendelsesområdet for nogle tænger. I IT-elektronik giver krympetænger til isolering af forskydningsteknologi god støtte til at forbinde stifthoveder og andre stikforbindelser i det flade kanalområde. En konstant, permanent og sikker forbindelse er afgørende for datatransmission for at undgå fejl eller funktionsfejl.

Tryktænger er indstillet
Sættene består enten af et helt sæt forskellige presseprofiler, der kan bruges med kun en presstang. Ved at ændre presseprofiler kan mange kabler i forskellige størrelser presses på kobber- og glasfiberbasis. Andre sæt består af krympetænger og en række medfølgende wireendemuffer og rørformede kabelsko. Med skruetrækkere eller spændingstestere bliver sagen ofte en fuldt udstyret allround.

Kompression sæt
Med et kompressionssæt kan F-stik eller pressekonnektorer monteres på et koaksialkabel til satellit- eller kabel-tv-systemer. Koaksialkablet skæres i passende længde, og isoleringen fjernes i slutningen. Det indre trådnet og den indre leder udsættes, og pressestikket placeres på kablet. Denne løse forbindelse er nu komprimeret til en permanent og sikker forbindelse ved manuelt tryk med et krympeværktøj.

 

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber krympetænger og krympetænger?

Ud over det respektive anvendelsesområde for krympe- og presstangen skal du også sikre dig, at du bruger passende tilbehør. Hvis du ikke har dette endnu, kan du falde tilbage på praktiske sæt, der tilbydes af forskellige producenter. Ud over tænger får du ofte forskellige kabelsko, trådhylster eller kabelstik til dine krympetænger, der passer perfekt til hinanden. Du finder modeller fra forskellige producenter, der er teknisk absolut lige, men de kan være helt forskellige i hånden. For at kunne bruge et præcisionsværktøj som krympetang og krympetang med glæde og korrekt på lang sigt, skal håndtagene føles godt i din hånd.

Vores praktiske tip

Der er krympetænger, der betaler sig selv flere gange, fordi de er udstyret til de mest almindelige krympeanvendelser. De forskellige krympemaskiner kan udskiftes uden yderligere værktøj og opbevares sikkert og praktisk i et rundt magasin.

   

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om krympetænger og krympetænger

Hvad er forskellen mellem krympetænger og krympetænger?
Krympetang bruges i elektroteknik til at etablere en sikker forbindelse mellem et forbindelseselement (normalt et stik) og en leder, der er vanskelig at løsne. Krympetang bruges i bygningstjenester til sikkert at forbinde rør med hinanden. I elektroteknik bruges presning, klemning og krympning ofte synonymt, selvom der ikke altid bruges specielle tænger til dette. 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg krymper?
Krympning er ikke en triviel aktivitet, der alene illustrerer det store udvalg af forskellige værktøjer. For at etablere sikre og permanent højtydende forbindelser skal enheder, kabler, ledere og stik koordineres med hinanden i overensstemmelse med standarder. Den funktionelle sekvens er altid at skære, strippe og krympe.

Har jeg brug for et sæt, eller er tangen tilstrækkelig?
Afhængigt af den tilsigtede anvendelse kan du som nybegynder drage fordel af koordinerede sæt, hvor alt passer sammen. Ofte får du endda en lille bonus, såsom en skruetrækker eller fasetester, kniv eller strippemidler. 

Kan jeg gøre alt med kun et krympnings- eller presseværktøj?
Desværre kan ingen krympetænger eller krympetænger imødekomme de meget omfattende krav til forskellige stik, hylstre, kabler og krympningsområder. Der er mange sæt til normal husholdningsbrug, der inkluderer alt, hvad der er nødvendigt for begyndere og avancerede brugere. Professionelle bruger ofte stationære maskiner, der fungerer effektivt og udfører flere arbejdstrin på samme tid.

Konklusion: sådan køber du de rigtige krympetænger og krympetænger

Din elektrotekniske bekymring dikterer, hvilken tang du har brug for til en permanent sikker forbindelse mellem lederen og forbindelseselementet. I tæt interaktion bestemmer kabeltypen, stikket, knusningsområdet og det ønskede anvendelsesområde alt valget af passende tang. De virkelig forskellige kombinationsmuligheder kan hurtigt overvælde lægfolk, men dette kan løses ved at besøge de mange Conrad-filialer. Beskriv dine bekymringer for det kompetente personale på stedet og modtag omfattende rådgivning.