bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

    

Værd at vide via afisoleringstænger

 • Was en afisoleringstang?

 • Hvilke afisoleringstænger findes?

 • Hvad skal man være opmærksom på ved køb af afisoleringstænger?

 • Sikkert arbejde med afisoleringstænger

 • Yderligere funktioner

 • Ofte stillede spørgsmål om afisoleringstænger

 • Facit: Sådan finder du den passende afisoleringstang

 

Was en afisoleringstang?

Afisoleringstænger er specielle værktøjer, der anvendes til afisolering af kabler. Dens funktion muliggør en kontrolleret adskillelse af isoleringen fra den elektriske leder, som for det meste består af plast eller gummi. Dermed er der ingen risiko for, at dette beskadiges, som det for eksempel sker ved ukorrekt afisolering med kniven eller skævbider. Forskellige versioner af afisoleringstænger kan i dag anvendes både i gør-det-selv-brug og i professionelt omfang. De vigtigste modeller er beskrevet nedenfor.

 

Hvilke afisoleringstænger findes?

Almindelig afisoleringstang:

Almindelige afisoleringstænger er som regel meget enkle i deres opbygning og funktion: Tangen har en rund eller V-formet åbning, der ikke kan lukkes helt. For tilpasning til kabelgennemsnittet justeres skæreværktøjet manuelt, hvis der ikke er angivet faste størrelser. Derefter kan arbejdgangene skæres ind og trækkes af isoleringen uden problemer.

Automatisk afisoleringstang

En smule større og mere kompleks end almindelige afisoleringstænger er de fleste automatiske afisoleringstænger allerede optisk synlige som professionelt værktøj. Derfor er værktøjer i denne produktkategori noget mere prisintensive sammenlignet med noget mere dyre, men giver også professionelle brugere mulighed for at arbejde hurtigere og mere sikkert.

 

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af afisoleringstænger?

Udførelse af afisoleringstang

 • Den traditionelle model
 • Automatisk model
 • Model med ekstra funktioner

Forarbejdning af afisoleringstang

 • Anvendelse af førsteklasses materialer
 • Ergonomisk design
 • Nem betjening

Specifikationer vedrørende kablet

 • Kablets størrelse (minimalt og maksimalt ledningstværsnit)
 • Kabeltype (for eksempel Enkeltleder, fladkabel, koaksialkabler)
 • Isolation (for eksempel PVC, gummi)

Vores praktisk tip

I det professionelle område anvendes der efterhånden flere automatiske afisoleringstænger. Når isoleringstykkelsen er indstillet, tilpasser værktøjet sig automatisk strømlederens udvendige diameter. En beskadigelse af ledningen er dermed udelukket. Facit: Automatiske afisoleringstænger muliggør et særdeles hurtigt og sikkert arbejde.

 

Sikkert arbejde med afisoleringstænger

Alt arbejde på elektriske anlæg kræver stor nøjagtighed og omhu. Af ukorrekt afisolering ved hjælp af kniv eller skævbider skal derfor anbefales! I stedet bør der anvendes passende værktøj, hvis det er nødvendigt: Afisoleringstænger giver sikkerhed og præcision. Selvfølgelig ligger der ved det anvendte værktøj primært fokus på en fejlfri forarbejdning. Dermed er sikkert arbejde ikke noget problem i længere tid. Desuden bør mindre erfarne brugere, inden arbejdet påbegyndes, nøje undersøge de oplysninger, som fabrikanten har givet om sikker håndtering af den pågældende afisoleringstang, for at undgå fejl på forhånd.

 

Yderligere funktioner

Mange producenter tilbyder meget anvendelige afisoleringstænger med ekstra funktioner. Især automatiske afisoleringstænger giver ofte mulighed for at udskifte varigt belastede skæreværktøj mod nye kvalitetsreserveklinge efter et stykke tid. Modellerne er også populære med længdeanslag eller integreret skævbider. Disse funktioner angives eksplicit i produktbeskrivelsen, så et målrettet udvalg af meningsfulde ekstrafunktioner er mulig uden problemer.

 

Ofte stillede spørgsmål om afisoleringstænger

 

En afisoleringstang til alle situationer - findes det?

Afhængigt af model adskiller afisoleringstænger sig med hensyn til anvendelsesmulighederne. De mest alsidigt anvendelige modeller dækker en lang række potentielle anvendelser, mens traditionelle modeller i mange tilfælde kræver brug af flere værktøjer. Denne forskel kan naturligvis også mærkes på prisen.

Was, hvad koster en afisoleringstang?

Her gælder det endnu en gang om at skelne mellem de forskellige produktgrupper: Mens automatiske afisoleringstænger rangerer for professionel anvendelse i det øverste prissegment, er almindelige afisoleringstænger forholdsvis billige til lejlighedsvis anvendelse. Nogle specialværktøjer (for eksempel til afisoleringstænger til fladkabel) kan også koste betydeligt mere.

Hvilke alternativer er der til afisoleringstænger?

Til visse anvendelser kan afisoleringsværktøj også anvendes som alternativ til afisoleringstang. Disse kan dog ikke erstatte en velfungerende afisoleringstang med en tilsvarende standard. Også kabelkniv og sskævbider er af de nævnte årsager ikke et passende alternativ til afisoleringstang.

 

Facit: Sådan finder du den passende afisoleringstang

Alt i alt bestemmer forskellige faktorer, hvilken afisoleringstang der er optimalt egnet til hvilke anvendelser. For at undgå fejlindkøb er det vigtigt at tage hensyn til tekniske specifikationer vedrørende kablet. Derudover er det hensigtsmæssigt at blive informeret om de forskellige modellers ekstra funktioner, så man i sidste ende kan arbejde betydeligt mere effektivt med det ideelle værktøj.

Erfaringen viser, at professionelle brugere foretrækker de prisintensive automatiske modeller. Hvis værktøjet kun bruges sporadisk, er det som regel også nok med en almindelig afisoleringstang. Det brede produktsortiment i shoppen indeholder en lang række afisoleringstænger og tilbyder det rigtige værktøj til enhver pengepung og ethvert program.