bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Rumtermostater: Behagelig temperatur døgnet rundt

Med en overflademonteret eller indbygget rumtermostat kan du styre din opvarmning i henhold til din families individuelle opvarmningsbehov. Ud over mekaniske modeller er der energieffektive elektroniske automatiske rumtermostater, der opvarmes eller køles ned afhængigt af tiden. Dette sparer energiomkostninger og beskytter miljøet.

  • Rumtermostat: energieffektiv opvarmning og køling

  • Hvordan fungerer en rumtermostat?

  • Hvilke forskellige rumtermostater er der?

  • Dette er bekvemmelighederne ved en elektronisk rumtermostat

  • Rumtemperaturkontrol via smart home-systemet

  • Hvilken rumtermostat passer til mit varmesystem?

  • Strømforsyning og justeringsområde

Rumtermostat: energieffektiv opvarmning og køling

Rumtermostater regulerer din opvarmning eller køling let og komfortabelt, så du føler dig godt. Du kan justere temperaturen på gulvvarmesystemet med et håndled på termostaten. På badeværelset skal det være behageligt varmt om morgenen. Mens du går på arbejde, skal du skrue ned varmen et par grader. Det kan være dejligt og varmt igen under middagen og kæle i sofaen. Natsænkningen sikrer en sund søvn i slutningen af dagen.

Rumtermostater kan enten indstilles manuelt eller betjenes elektronisk. Elektroniske modeller justerer automatisk temperaturen efter dine specifikationer. Dette sparer dig opvarmning af energi og penge, og du får også bekvemmelighed. Rumtermostater, som du kan programmere til tiden, er særligt praktiske. Med en smart rumtermostat kan du opvarme lejligheden fra din mobiltelefon.

Hvordan fungerer en rumtermostat?

Hvordan fungerer en rumtermostat?

En rumtermostat er en temperaturregulator og fungerer som din personlige temperaturmanager: En indbygget temperatursensor måler konstant lufttemperaturen i rummet og sammenligner den med den temperatur, du har indstillet. Med en rumtermostat kan du valgfrit styre varmesystemer, varmeenheder, gulvvarme, klimaanlæg, klimaanlæg og ventilationsanordninger. Termostaten tilsluttes opvarmning, køling eller ventilation - afhængigt af model via kabel eller radio (radiorumtermostat).

Indstil den ønskede temperatur på enheden som en kontrolvariabel, som termostaten derefter holder konstant inden for et toleranceområde. Hvis den faktiske temperatur afviger fra måltemperaturen, kommer en controller i spil, der kompenserer for forskellen. Termostaten sikrer, at opvarmning eller køling justeres i overensstemmelse hermed. Styringen styrer enten varmeelementet for at øge energiforsyningen eller køleelementet eller ventilationen for at reducere temperaturen.

Undgå skimmelvækst

Med konstant opvarmning om vinteren kan du undgå skimmelvækst. Hvis det er køligt udenfor, og du ikke opvarmes nok, kondenserer fugtigheden i rumluften på de kolde vægge og fremmer udviklingen af skimmelsvamp. Sænk derfor ikke stuetemperaturen for meget, selv når du er fraværende og om natten, da dette øger risikoen for skimmel.

   

Hvilke forskellige rumtermostater er der?

Der er mekaniske (elektromekaniske) og elektroniske rumtermostater til vægmontering (overflademontering), planmontering (planmonteret rumtermostat) og fritstående modeller. Overflademonterede termostater (overflademonterede rumtermostater) er udbredt. De er relativt lette at samle og integreres godt i beboelsesmiljøet.

Mekaniske rumtermostater er de billigste. Disse modeller er begrænset til den grundlæggende funktion af manuel temperaturregulering og muligvis også frostbeskyttelse, men undgår komfortfunktioner som daglige eller ugentlige programmer. For elektromekaniske enheder skal du vælge stuetemperatur ved at dreje justeringsknappen ved hjælp af en skala. Nøjagtigheden kan variere med to til fire grader. En elektromekanisk model er et godt valg, hvis du leder efter den enkleste og billigste mulige temperaturregulator.

Hvis præcis, behagelig og energibesparende temperaturregulering er vigtig for dig, skal du vælge en elektronisk rumtermostat. Digitale rumtermostater har display og knapper. På skærmen på den digitale rumtermostat angiver du måltemperaturen til graden, og du kan aflæse den nøjagtige stuetemperatur.

Mekaniske rumtermostater


Mekaniske rumtermostater er de billigste, men begrænser sig for det meste til manuel temperaturregulering.

Dette er bekvemmelighederne ved en elektronisk rumtermostat

Bedre elektroniske rumtermostater er programmerbare. Dette er især nyttigt om vinteren. Du kan programmere enheden, så for eksempel badeværelset eller køkkenet allerede er varmt, når du står op om morgenen. Det samme gælder for dine arbejdstimer. Du kommer til en varm lejlighed efter arbejde uden at beholde varmen hele dagen. I weekenden kan du Sie eigene Wärmeeinstellungen treffen und dank Ferietilstand sinkt die Raumtemperatur bei längerer Abwesenheit (Ruhestellung während des Urlaubs), ohne die einmal getroffene Tages- oder Wochenprogrammierung zu verändern.

Derudover genkender nogle elektroniske termostater, når du åbner vinduet til ventilation ("Åbn vindue" -funktionen) og reducerer varmeydelsen for at spare energi.

Rumtemperaturkontrol via smart home-systemet

Med enSmart-Home-Systemstyr din opvarmning intelligent. Dazu lassen sich Systeme wie von Bosch Smart Home, Devolo Home Control, digitalSTROM, Eve home, HomeMatic IP und Magenta SmartHome mit einem smarten Raumthermostat ausstatten. Den opretter forbindelse til smart home-basestationen via kabel eller radio og bliver en del af det samlede system, som du bruger til at regulere opvarmningen i forbindelse med skodder, markiser, persienner og dør- / vindueskontakter.

Smarte modeller styres via smartphone, tablet eller pc - selv når du er på farten. På kolde vinterdage kan du nemt skrue op for opvarmningen fra bilen eller toget og drage fordel af en uldsvarm lejlighed, når du kommer hjem.

Hvilken rumtermostat passer til mit varmesystem?

Et vigtigt punkt, når du køber en varmekontrol, er dens kompatibilitet med opvarmningen. Ikke alle termostater passer til de forskellige varmesystemer og klimaanlæg. Nogle er kun egnede til styring af gulvvarme, andre er skræddersyet til at styre varmen fra centralvarme og er ikke egnede til gulvvarme.

Universal rumtemperaturregulatorer er ikke begrænset til en opvarmningstype. Vær opmærksom på oplysningerne i produktbeskrivelsen.

Strømforsyning og justeringsområde

Der er batteridrevne og strømstyrede rumtermostater - især trådløse rumtermostater fungerer på batteribasis. Strømstyrede modeller har den fordel, at de ikke kræver batterier. Rumtermostater adskiller sig også med hensyn til deres indstillingsområde. Et indstillingsområde mellem 10 og 30 grader Celsius er almindeligt.

Skal jeg slå varmen ned eller fra, når jeg er fraværende?

For at spare energi kan du bruge rumtermostaten til at indstille temperaturen i dine stuer lavt, når ingen er hjemme. Det anbefales dog normalt ikke at sænke rumvarmen for at spare - det afhænger af bygningstypen, isoleringen og temperaturforskellen mellem indvendigt og udvendigt. Hvor langt du reducerer stuetemperaturen spiller også en rolle med hensyn til energieffektivitet.

Mest varme kommer ud fra dårligt isolerede huse som gamle bygninger - varmetabet er størst. En reduktion i varmeydelsen kan betale sig, hvis du er fraværende i et par timer. Sænk kun temperaturen moderat til omkring 15 eller 16 grader. Ellers skal du opvarme de nedkølede rum så intensivt om aftenen, at den sparede energi bruges op igen i løbet af dagen.

I velisolerede bygninger er der lidt varmetab, og det tager lang tid at køle ned - potentialet for besparelser ved at reducere temperaturen er tilsvarende minimal. En besparelseseffekt opstår kun, hvis du er fraværende i en længere periode. I stærkt isolerede bygninger er varmesænkning normalt unødvendig.