Spare elektricitet og ressourcer

Gas- og elpriserne er steget kraftigt siden begyndelsen af året. For at reducere omkostningerne så meget som muligt kan du tage forskellige energibesparende tiltag. Conrad tilbyder ikke kun et bredt udvalg af energibesparende produkter, men lige nu kan du også bestille dem til kampagnepriser. Få så meget som muligt styr på dine energiomkostninger, så du kan reducere dit forbrug!

Intelligent opvarmning og besparelse

Sænk rumtemperaturen

Med en lille temperatursænkning i dit hjem kan du spare yderligere energi og omkostninger på op til 6 % pr. grad celsius.

  • Stue: i gennemsnit 20 °C
  • Soveværelse: 16 - 17°C
  • Badeværelse: 22°C
  • Køkken: 18 °C (der opstår yderligere varme ved madlavning)

Effektiv opvarmning - opvarmning efter behov

Styr temperaturen individuelt og bekvemt, når du ikke er hjemme, med varmekontrollen.

Hvis du forlader din lejlighed eller dit hus i længere tid, bør du skrue ned for varmen. Rumtemperaturen bør dog ikke falde til under 15 °C, selv når du er væk i længere tid, da opvarmningen ellers koster for meget energi.

Övervaka din energianvändning

Uppmärksamma de olika energieffektivitetsklasser

Även om de kostar lite mer i början är apparater i kategori A de mest ekonomiska i längden. Det kan vara kylskåp, köksmaskiner, lampor eller fläktar: Jämfört med apparater i andra energieffektivitetsklasser kan du spara cirka 50 procent energi.

Använd energibesparande program

Många apparater har numera energisparprogram. Genom att välja rätt nivå eller program kan man redan nu spara mycket energi och el. Det behöver inte alltid vara den högsta och mest kraftfulla nivån: Ofta räcker till exempel energisparprogrammet för normal smuts.

Elektrisk opvarmning

Isolering til lækagesporing

Belysning

Vælg energieffektive lamper

De, der ønsker at spare på lyset, er afhængige af energieffektive pærer. Lysdioder har revolutioneret belysningsmarkedet på kort tid. LED'er kombinerer det smukke, strålende lys fra en halogenpære med effektiviteten fra en energibesparende pære. I modsætning til sidstnævnte giver LED-lamper dog den fulde lysmængde ud med det samme.

Indkøbsprisen er højere, men med hensyn til levetid og energieffektivitet sparer du penge i det lange løb.

Bevægelsesdetektor også i hjemmet

Med nye teknologier og intelligent belysning kan du spare op til 80 % på elektricitet, når det gælder belysning. Belysning tegner sig for en stor del af husholdningernes elforbrug.

At slukke lyset, når du ikke har brug for det, er naturligvis en del af det, men det er også let at glemme. Brug bevægelsesdetektorer i gange, lagerrum eller endda i kælderen.

text

Solpaneler

Reduktion af el-omkostningerne

For kontorbygninger, boligblokke, værksteder, produktionsanlæg og private hjem er et nettilsluttet solcelleanlæg ofte en fornuftig investering. Selvproduceret elektricitet reducerer elforbruget fra det offentlige elnet. Solcelleanlægget mindsker således belastningen af din pengepung. Du vil være langt mindre afhængig af stigende elpriser. Det giver derfor økonomisk mening at købe et solcelleanlæg, fordi det kan give besparelser.

Producere elektricitet

Med et solcelleanlæg som et såkaldt stand-alone-system er der let og bekvemt adgang til elektrisk energi, når der ikke er nogen elforbindelse, eller når der anvendes en generator. Uanset om det er et haveskur på landet, en fritliggende garage eller en pavillon, kan du bruge solcelleenergi til at drive elektriske systemer og apparater. Solenergi fra vedvarende sollys kan f.eks. drive belysningssystemer, køleskabe, radioer, lydanlæg, støvpumper, alarmsystemer eller opvaskemaskiner. Ofte er det billigere at installere et solcelleanlæg end at tilslutte sig til nettet.