Inden for elektromekanik tilbyder vi dig forskellige mærker, fra velkendte udbydere som Finder, Phoenix Contact eller WAGO til komponenter til attraktive priser fra vores eksklusive mærke Tru Components. Vores omfattende sortiment (både i bredden og dybden) giver dig et bredt udvalg af elektromekaniske komponenter og enheder som sikringer, relæer, kontakter og akustiske komponenter, men du kan også bestille forskellige typer kabinetter hos os.

✓ 30 dages fortrydelsesret ✓ Gratis returnering ✓ Altid originale produkter

Købes oftest

købes oftest

Bedst bedømte produkter

bedst bedømte produkter

Højdepunkter

Populære mærker

Rådgiver

Bestil elektromekaniske komponenter fra Conrad

Hvad er elektromekaniske komponenter?

Elektromekaniske komponenter kombinerer elektronik med mekanik. Deraf det hollandske navn; elektromekaniske komponenter. Nogle eksempler: relæer (elektronisk drevet, med en mekanisk eller elektronisk kontakt), kontakter (en mekanisk kontakt, med en elektronisk handling) og så videre.

Hos Conrad er definitionen lidt bredere. Vi inkluderer også kabinetter, stik, sikringer og printkort (PCB) på listen over elektromekanik. Teknisk set måske ikke helt korrekt, men struktureret på en sådan måde, at du hurtigt kan finde det, du leder efter. Ud over disse elektromekaniske komponenter tilbyder vi et stort udvalg af halvledere og passiver.

Mest almindeligt anvendt elektromekanik

Mest almindeligt anvendt elektromekanik


Hvilke udbydere er der inden for elektromekanik?

Markedet for elektromekanik er meget bredt. Ikke desto mindre specialiserer de fleste producenter sig i en bestemt komponent. For eksempel er Finder godt repræsenteret inden for relæer, og ESKA er ofte det første valg inden for glassikringer. Du finder de fleste store mærker i vores sortiment. Mærket Tru Components finder du eksklusivt hos os til en attraktiv pris.

Nogle af de store mærker inden for elektromekaniske komponenter;

Kan jeg også bestille enkelte komponenter?

Ja, hos Conrad bestemmer du selv, hvor mange komponenter du bestiller. Vi kan næsten altid forsyne dig med nogle få stykker. Har du kun brug for én ring til dit multimeter? Intet problem, vi leverer den gerne til dig. Bestilling sker meget nemt via vores hjemmeside. Store mængder er naturligvis også muligt, f.eks. i ruller eller pr. kasse. Kontakt en af vores medarbejdere for mere information.

Hos Conrad kan du bestille elektromekanik til ethvert tænkeligt projekt. Vi forhandler produkter fra kendte leverandører som Finder, Phoenix Contact eller WAGO til attraktive priser. Kig også gerne på vores eksklusive Tru Components-mærke. Vores omfattende sortiment (både i bredde og dybde) giver dig et bredt udvalg inden for elektromekaniske komponenter og enheder. Takket være vores store lagre og gode aftaler med producenterne leverer vi din ordre hurtigt til en konkurrencedygtig pris. Uanset antal. 

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om elektromekanik

Elektromekanik beskæftiger sig med samspillet mellem elektriske og mekaniske processer og er grundlaget for funktionen af adskillige elektrisk betjente systemer og enheder. Specielt elektromekaniske drev tilbyder mange fordele sammenlignet med deres hydrauliske og pneumatiske modstykker. I vores guide kan du finde ud af mere om strukturen og anvendelsesområderne for elektromekaniske komponenter.

  • Generel information om elektromekanik

  • Oversigt over elektromekaniske komponenter

  • Vores praktiske tip: Vær opmærksom på elektromekaniske komponenter

  • Købskriterier for elektromekaniske komponenter - hvad er vigtigt?

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om elektromekanik

  • Vores mest populære guider inden for elektromekanik

 

Generel information om elektromekanik

Elektromekanik er et felt inden for elektroteknik, der beskæftiger sig med konvertering af elektrisk til mekanisk energi og vice versa. Mekaniske processer inden for elektromekanik genereres ikke ved hjælp af væsker, som det er tilfældet i hydraulik og pneumatik, men ved hjælp af elektriske drev og magnetisme. I lang tid var hydrauliske drev især foretrukne til krævende opgaver, for eksempel ved transport af tunge laster. I mellemtiden er elektromekaniske drev imidlertid også gode, hvis ikke endnu bedre, til dette formål. Sammenlignet med hydrauliske drivsystemer har de fordelen, at de ofte er mindre og lettere, da de kun har en elektrisk motor og ikke kræver de pumper, tanke, ledninger og andre komponenter, der er typiske for hydrauliske systemer. Elektriske drev arbejder med mindre støj, har et større hastighedsområde og er egnede til opgaver, hvor præcis positionering er påkrævet. Derudover er elektromekaniske komponenter lettere at integrere i elektroniske betjeningselementer end hydrauliske komponenter. Mange virksomheder har erkendt dette og bruger i stigende grad elektromekaniske drev til produktions- og produktionsformål.

Området elektromekanik kan ikke afgrænses klart, men har kontaktpunkter med andre specielle discipliner, især elektronik og mekanik, men også med maskinteknik og informationsteknologi. Elektromekaniske systemer er nu ankommet i mange områder og bruges for eksempel til fremstilling af præcisions- og måleinstrumenter, i elektroakustik (højttalere), i medicinsk teknologi og i sensor- og aktuator-teknologi.

 

Oversigt over elektromekaniske komponenter

Elektromekaniske komponenter er grundlaget for et elektromekanisk system. Intet elektrisk betjent udstyr fungerer uden dem. Der er et stort antal elektromekaniske komponenter, der hver især er designet til specielle anvendelsesområder. Trykte kredsløbskort, også kaldet kredsløbskort eller trykte kredsløbskort, bruges for eksempel til at fastgøre komponenter af et elektronisk kredsløb i et specifikt arrangement og til at etablere en elektrisk forbindelse mellem dem. De består af et isolerende materiale, normalt fiberforstærket plast, og har et tyndt kobberlag på undersiden. Komponenterne, for eksempel transistorer, kondensatorer eller modstande, er enten loddet på kredsløbskortet eller blot tilsluttet, forudsat at det er et plug-in kredsløbskort.

Mekaniske processer inden for elektromekanik oprettes ofte ved hjælp af magnetisme. For eksempel er højttalere udstyret med elektriske og permanente magneter, der tiltrækker og frastøder hinanden, hvilket får højttalermembranen til at bevæge sig. På denne måde konverteres elektriske signaler til mekaniske vibrationer og omsættes omsider til akustiske signaler.

Magneter kan findes i mange andre elektromekaniske anvendelser, for eksempel i klokker, døre-summer og sammenlignelige elektriske installationer.

Magnetisme spiller også en rolle i udviklingen af elektromekaniske relæer (EMR). Dette er afbrydere med to afbryderpositioner, der kan bruges til at tænde og slukke et kredsløb. Driftstilstanden er baseret på elektromagnetisk kraft, der genereres i en spole. Afhængigt af kontakttypen (normalt lukket eller normalt åben) etableres eller afbrydes kredsløbet. Relæer bruges til at skifte belastningskredsløb og kan fungere som switchforstærkere. Et velkendt eksempel er bilrelæet.

Kontakter og knapper bruges til at styre elektromekaniske applikationer. Med deres hjælp kan elektriske forbindelser åbnes, vedligeholdes og lukkes. Der er manuelt betjente afbrydere, såsom glide- eller skifte- og vippekontakter, og de, der kan betjenes uden manuel indgriben ved hjælp af specielle mekanismer, magnetisk kraft, ændringer i temperatur eller position. Et eksempel på positionskontakter er grænsekontakter, der udløser switchprocessen, når en bestemt slutposition nås, og for eksempel afbryder strømforsyningen. En særlig form for afbrydere er de såkaldte kontaktorer.

Strukturen og funktionsmåden for en elektromekanisk kontaktor ligner meget relæet, men den er designet til højere skiftekapacitet og kan udøve en større mekanisk skiftekraft. Af denne grund er kontaktorer ideelle til applikationer med høj ydeevne og bruges primært i industrien. Selvom deres navn antyder andet ved første øjekast, bruges kontaktorer ikke til at beskytte mod overbelastning eller kortslutning.

Sikringer udfører denne opgave. De er integreret i det elektroniske kredsløb og afbryder kredsløbet eller strømforsyningen, så snart en vis strøm overskrides. Dette forhindrer beskadigelse af den elektriske installation.

I mange tilfælde er elektromekaniske komponenter indbygget i et hus. Et hus beskytter den interne elektronik og skal tilpasses den respektive anvendelse med hensyn til udstyr og design. Ud over standardiserede 19-tommer subracks, der fungerer som holdeenheder og bruges i industri og handel, er der huse til vægmontering, bordehuse, stikhuse og mange andre design, der er velegnet til hobbyister og små applikationer. 

 

Vores praktiske tip: Vær opmærksom på elektromekaniske komponenter

For at kunne tilbyde tilstrækkelig beskyttelse for elektronikken, skal huset tilpasses de respektive omgivelses- og arbejdsforhold. Hvis det opbevares udendørs, udsættes det for eksterne faktorer, såsom vind, vand og snavs, som det skal modstå. I denne sammenhæng skal en passende IP-beskyttelsesklasse overholdes. Til din orientering: Beskyttelsesgrad IP68 (beskyttelse mod støv, kontakt og permanent nedsænkning) er i øjeblikket den højeste. Det er også vigtigt, at huset ikke er en kilde til interferens for andre enheder og i sig selv er beskyttet mod interferens (elektromagnetiske felter eller bølger). Af sikkerhedshensyn bør det standardiseres i henhold til EMC-direktivet (EMC = elektromagnetisk kompatibilitet).

 

Købskriterier for elektromekaniske komponenter - hvad er vigtigt?

Før du køber, er det vigtigt at overveje, hvilken elektromekanisk komponent der er bedst egnet til den respektive anvendelse. Kontaktorer, for eksempel, fås i flere designs.

Mens kontaktorer er alsidige, er vendekontaktorer især velegnede til specielle anvendelser, for eksempel i forbindelse med trefasede motorer. Solid-state-kontaktorer er det rigtige valg, når der er behov for hurtig skifte og lavt støjarbejde, og de bruges blandt andet i bevægelse, opvarmning, strøm og belysningskontrol.

For eksempel er udvælgelsen af akustiske komponenter omfattende. Hvis du beslutter at købe en lydtransducer eller en lille højttaler, skal der tages hensyn til den krævede spænding, impedansen (AC-modstand i ohm) og resonansfrekvensen (specificeret i Hertz). Dog skal graden af støj (i decibel) og tasten (kontinuerlig, interval eller sirene lyd) også specificeres på forhånd. 

Brugervenlighed kan også spille en rolle, når du vælger en elektromekanisk komponent. Dette er f.eks. Tilfældet med printkort. Hvis du ikke har nogen ekspertise i håndtering af loddejern eller blot ønsker at undgå lodning, kan du bruge brødbrædder, der er meget lettere at bruge. 

Under alle omstændigheder er kvalitet og udførelse vigtige indkøbskriterier, som privatpersoner og virksomheder bør værdsætte lige. En høj kvalitet går normalt hånd i hånd med et højt funktionalitetsniveau, en lang levetid og pålidelig drift, som igen er de bedste forudsætninger for glatte processer i produktion og produktion.

 

FAQ - ofte stillede spørgsmål om elektromekanik

Hvordan er elektromekanik relateret til mekatronik?
Mekatronik har mange kontaktpunkter med elektromekanik, men går ud over det. Det er et tværfagligt emne, der forener de tre afdelinger inden for maskinteknik, elektroteknik og datalogi og bruger deres metoder til at løse tekniske problemer. I mekatronik fungerer systemer dybest set mekanisk, men understøttes af teknologi (computerteknologier og elektroniske systemer). 

Skal alle elektromekaniske komponenter, som jeg bruger, komme fra samme producent?
Nej Hvis du dog har haft konstante gode oplevelser med en producent, er overbevist om kvaliteten af dens produkter og af sikkerhedsmæssige årsager foretrækker kun at bruge dens sortiment, er dette bestemt ikke en ulempe. Det påvirker ikke teknologiens funktionalitet, hvis du bruger komponenter fra forskellige producenter. Der er adskillige virksomheder, der tilbyder produkter af samme eller lignende høj kvalitet.

 

Vores mest populære guider inden for elektromekanik

 rådgiverOmråde
1Kontakter og knapperKontakter og knapper
2Tryk på knapper og knapperKontakter og knapper
3FinsikringerSikringer
4UniversalkabinetKabinet
5DrejekontaktKontakter og knapper
6Printplader;Printplader
7MikrokontaktKontakter og knapper
8RelæRelæ
9VippekontaktKontakter og knapper
10Bil kontaktKontakter og knapper
11SikringsholderSikringer
12VippeafbryderKontakter og knapper
13Hældningskontakt, svømmerafbryderKontakter og knapper
14Endestopkontakt;Kontakter og knapper
15Køretøjsrelæ;Relæ