Undgå skader på din bil og parkér hurtigt og enkelt med en parkeringssensor

Undgå skader på din bil og parkér hurtigt og enkelt med en parkeringssensor

9 okt. 2020

Parkeringsskader fører til store og unødige omkostninger. En ulykke kan nemt forekomme, men den kan forhindres ved hjælp af parkeringssensorer. Du behøver ikke nødvendigvis have den nyeste eller dyreste bil. Du kan anskaffe dig parkeringssensorer i alle prisklasser og det kræver ikke meget tid, når du skal installere sensoren. Installationen er virkelig enkel, og det nødvendige værktøj indgår. Du behøver således intet kendskab til bilens mekanik!

> Se vores udvalg af parkeringssensorer

Indhold

  1. Parkeringssensorer eller bakkamera?
  2. Montering af parkeringssensorer
  3. Montering af sensorer på forreste kofanger

Parkeringssensorer eller et bakkamera?

Hvis du leder efter parkeringssensorer, har du sikkert også overvejet et bakkamerasystem. Med et bakkamera kan du se, hvad der sker bag din bil i stedet for et lyd- eller lyssignal. Kameraerne er tilgængelige i et trådløst og diskret design. Monteringen bliver nemmere, og det ødelægger ikke udseendet af bilens bagside. Et kamera er dog betydeligt dyrere end sensorer.

Helt generelt er kameraer bedst til autocampere, busser eller andre store fartøjer. Men hvad er så fordele og ulemper ved parkeringssensorer sammenlignet med bakkameraer? Herunder  har vi angivet plusser og minusser.
 

  Pakeringssensorer Bakkamera
Pris ++ +
Enkel installation ++ ++
Egnet til biler ++ +
Egnet til autocampere/busser + ++
Egnet til campingvogn - ++
Diskret design ++ +
Trådløst signal + ++

Montering af parkeringssensorer

Monteringen af parkeringssensorer er meget enkel og kan foretages i to trin: Sensorerne placeres, og derefter tilsluttes de. De følgende instruktioner gælder for varenummer 855160. Foruden et lydsignal giver den også et lyssignal med farve og distanceindikation.

Vi har valgt at gøre eksemplet mere overskueligt ved at anvende et stykke karton. Opsætningen tilsluttes gennem en ekstern strømkilde.

Trin 1: placering

For at få et godt overblik behøver sensorerne et fuldstændigt billede. Du kan sikre dette ved at placere sensorerne på kofangeren med et mellemrum på ca. 30-40 cm. Sensorerne bør ikke placeres længere væk fra hinanden, for så får du ikke noget komplet overblik, og måleværdierne bliver ikke nøjagtige. I pakken medfølger der et bor med det perfekte mål for sensorerne, så anvend gerne dette. Sørg for at bore lige. Hvis ikke sensorerne står lige, får du et fejlagtigt billede.

Hver sensor er markeret med bogstaverne A, B, C, eller D. Sørg for at anvende de rette sensorer. A og B er til venstre side, C og D er til højre side, mens A og D er til ydersiden. B og C er til midten.

 

Trin 2: tilslut elektronik

Sensorerne er udrustede med et langt kabel, der letter monteringen af de øvrige dele. Sørg for ikke at placere hovedenheden for langt fra baglygterne. For at kontrollere om hovedenheden kan placeres det ønskede sted, kan du lægge det medfølgende strømkabel på dets rette plads. Tilslut ikke – fortsæt først med at tilslutte sensorerne.

Du tilslutter sensorernes kabler på hovedenheden. Hovedenheden er kassen, hvor alt sammenkobles. Tilslutningerne er som følger: PWR (for strømforsyning), DISP (for optisk information) samt A, B, C og D for sensorerne. Tilslut sensorerne til den rette port og gem kablerne.

Til dette formål kan du anvende de eksisterende kabelkanaler, eller du kan gemme dem under betrækket. For at undgå kabelbrud skal du sørge for ikke at klemme kablerne under tunge dele.

Nu kan du montere den optiske indikator. Den er udstyret med dobbeltklæbende tape for at gøre monteringen lettere. Placér indikatoren, hvor det passer dig – eksempelvis på instrumentbrættet. Tilslut og gem kablet væk.

Nu skal du sørge for, at enheden får strøm ved at tilslutte den til bilens strømforsyning. Tag det medfølgende strømkabel og tilslut det sorte kabel til et jordforbundet punkt i bilen. Et godt sted er en skrue, der går ind i karosseriet. Siden tilslutter du det røde kabel til bakbelysningen. Når du skal se, hvilket kabel der er det rette, slukker du al belysning og tilkobler parkeringshjælpen.

Montér sensorer på forreste kofanger

Du kan selvfølgelig også udstyre din forreste kofanger med parkeringssensorer. De kan tilsluttes baklyset for kontinuerlig strømtilførsel. Ulempen ved denne tilgang er, at sensorerne også vil give dig signaler, når du sidder i en trafikkø. Der findes dog smarte sensorer, der automatisk slukkes, når bilen bevæger sig ved en bestemt hastighed.

Monteringen er den samme som for kofangeren bagtil. Det er dog nødvendigt at finde et hul under motorhjelmen til at montere indikatoren indvendigt i bilen. Dette hul er ofte forseglet med et gummilåg.

> Se vores udvalg af parkeringssensorer

Seneste artikler

Conrad sponsorerer også i 2023 Eco-Runner Team Delft

7 Dage siden

Conrad sponsorerer også i 2023 Eco-Runner Team Delft

Conrad sponsorerer Delft Hyperloop også i 2023

7 Dage siden

Conrad sponsorerer Delft Hyperloop også i 2023

10% rabat på næsten alt!

9 Dage siden

10% rabat på næsten alt!

Conrad sponsor for Electric Superbike Twente

22 Dage siden

Conrad sponsor for Electric Superbike Twente

Skift selv dine dæk

16 mar. 2023

Skift selv dine dæk

Q - Intelligent belysning til dit Smart Home

1 feb. 2023

Q - Intelligent belysning til dit Smart Home

Telefunken miniprojektorer

1 feb. 2023

Telefunken miniprojektorer

Toolcraft – ét batteri til alle maskiner

1 feb. 2023

Toolcraft – ét batteri til alle maskiner

Værktøj til elektrikere

13 dec. 2022

Værktøj til elektrikere

Muligt sikkerhedsproblem med Fluke multimeter

22 feb. 2022

Muligt sikkerhedsproblem med Fluke multimeter