bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Kameraer bagfra: God bagfra ved parkering og manøvrering

Parkering i smalle parkeringspladser og præcis manøvrering kræver meget dygtighed. Du overså hurtigt en hindring. Kørsel baglæns med en varevogn, byggeplads-køretøj eller campingvogn kan få selv erfarne chauffører til at svede. Det er lettere med et bagudvendt kamera. Kameraet med vidvinkelperspektiv gør det lettere at se bagenden af en bil, stationvogn, van, autocamper, campingvogn, trailer, lastbil, terrængående køretøj og bus og sikrer større sikkerhed på vejen.

Ud over den akustiske parkeringshjælp viser videobilledet af kameraet bagpå, om der er forhindringer bag eller omkring køretøjet. Dette betyder mere komfort og bedre orientering for føreren. Dette gør parkeringsmanøvrer nøjagtige til centimeteren let.

Falmede farvede føringslinjer på skærmen hjælper med at estimere afstanden til forhindringer. Hjælpelinjerne muliggør nem manøvrering, selv i vanskelige situationer. Hjælpet til at vende video beskytter dine nerver, beskytter fodgængere og hjælper med at undgå dyre skader på køretøjet. Du kører mere afslappet uden blinde pletter og reducerer risikoen for ulykker.

I firmakøretøjer af håndværkere og teknikere, der er fyldt med værktøjer og materialer, er kameraet ofte den eneste måde at holde øje med landskabet bag bilen ud over det indvendige og udvendige spejle.

Mange nye køretøjer er udstyret med et vendekamerasystem fra fabrikken eller som specialudstyr. Den praktiske baghjælper kan let og billigt eftermonteres på køretøjer uden kamera og brugte biler. Eftermonteringskameraer med et godt forhold mellem pris og ydeevne kan bruges til biler, erhvervskøretøjer, udrykningskøretøjer og lastbiler.

  • Hvordan fungerer et bagfra kamera?

  • Hvad er forskellene mellem kameraer bagud?

  • Hvilket udstyr er vigtigt for omvendt kamera?

  • Hvor sikre er vendingskameraer?

  • Hvordan er der monteret et bagfra kamera?

  • Hvad er fordelene ved et kamera med en optagefunktion?

Hvordan fungerer et bagfra kamera?

Kameraer til bagudvendelse til eftermontering fungerer på samme måde som fabriksinstallerede kamerasystemer. Et eller flere videokameraer optager omgivelserne i det bageste område af køretøjet og transmitterer det bevægelige billede via kabel eller trådløst til en skærm, som chaufføren let kan se og bruge som en guide. Et billede som vist i bakspejlet vises på displayet.

Kameraer til eftermontering har normalt deres egen skærm og tilbydes ofte som et bakkamera-kit, der består af et kamera og skærm. Set bagfra kamera sæt indeholder alt hvad du har brug for for at komme i gang. Individuelt tilgængelige kabelforskydningskameraer er tilsluttet DVD-afspilleren i bilen eller en eksisterende skærm, afhængigt af modellen.

Hvad er forskellene mellem kameraer bagud? 

Det vigtigste skelnen for at vende kameraer angår datatransmissionen fra kameraet til skærmen. Du kan vælge mellem modeller med eller uden tilslutningskabel.

Kabelforbundet bakkamera

I et kablet reverseringssystem overføres videosignalerne fra et eller flere kameraer til displayet via et permanent installeret kabel. På grund af kabelforbindelsen er disse modeller meget interferensfri sammenlignet med dem via radio. Kablet er skjult bagfra gennem det indre af køretøjet til fronten til instrumentbrættet. På grund af kablet er installationen noget mere kompleks end med et trådløst omvendt kamera med radio.

Trådløse kameraer bagfra til din smartphone

Nogle trådløse kameramodeller bruger visningen af en parret smartphone til at vise billeder. Disse enheder kræver ikke en ekstra skærm, der forenkler installationen og sparer plads i cockpitområdet. De antager, at chaufføren har sin mobiltelefon klar, når han begynder at køre. En mobiltelefon bilholder er uundværlig, som fikserer smartphonen, så den er synlig for føreren. Kameraer, der er bagfra, er mindre egnede til firmakøretøjer med hyppigt skiftende chauffører.

Radio bagfra kameraer

Trådløse reverseringskameraer sender deres signal trådløst til displayet. Trådløse bagkameraer har ikke brug for en signallinje gennem køretøjet. Den praktiske ting er, at du ikke behøver at lægge nogen kabler. Dette gør trådløse modeller meget velegnede som parkeringshjælpemidler til trailere. Afhængig af modellen bruges en analog radiotransmission eller digital radiotransmission via WLAN eller Bluetooth som transmissionstype, hvilket garanterer sikker datatransmission. Af tekniske grunde er udvalget af WLAN-kameraer større end for modeller med Bluetooth.

Afhængig af modellen er radiosenderen integreret i kamerahuset for at spare plads eller er inkluderet i en ekstra transmitterboks. Når det kommer til monteringsarbejde, har bagkameraerne med integreret radiomodul en fordel. De er især lette at installere i køretøjet, men kan være lidt mere tilbøjelige til at mislykkes.

Køretøjsspecifikke bagkameraer

Køretøjspecifikke bagkameraer er skræddersyet til de køretøjstyper, der er specificeret i produktbeskrivelsen. De er velegnede til eftermontering på fabriksnavigationssystemet og kræver ingen ekstra skærm.

Omvendte kameraer til navigationsenheden

Kameraer, der er kompatible med navigationsenheder, kan også vise billedet på skærmen på navigationssystemet, hvis det ønskes. Produktbeskrivelsen angiver, hvilke modeller der understøttes.

Hvilket udstyr er vigtigt for omvendt kamera?

Følgende punkter hjælper dig med at vælge et vendesystem, der passer til dine behov:

Synsvinkel

Jo større synsvinkel dækket af kameraet er, jo mere information får driveren på skærmen. Vær opmærksom på den vandrette og lodrette synsvinkel, der er angivet i produktbeskrivelsen.

Et stort perspektiv med en autentisk og så lidt forvrænget repræsentation af omgivelserne som muligt gør orientering lettere. Placeringen og afstanden til mennesker og objekter afhænger hovedsageligt af kameralinsen og justeringen af det levende billede af kamerasystemet. Kameraer bagfra bruger en vidvinkelobjektiv med specielle linser til at fange så meget af omgivelserne som muligt. Billedet og afstandene på skærmen afviger lidt fra det faktiske billede og den faktiske afstand til fordel for et større detekteringsområde.

Automatisk billedaktivering

Et bagkamera skal være så intuitivt at bruge som muligt, især når flere chauffører bruger et køretøj. Bagkameraer, der tændes automatisk, når bagudstyret er aktiveret, er fordelagtige. Dette muliggør kamerasystemer, der er tilsluttet et baggrundslys som strømforsyning. Når du sætter køretøjet i bagudstyr, aktiveres parkeringshjælpen, og bagkameraets videobillede vises automatisk på displayet. Efter skift til et fremadgående gear slukkes billedet automatisk.

Hvis kameraet er tilsluttet en permanent strømkilde, skal du aktivere og deaktivere bagfra ved hjælp af en knap på displayet eller i kameraappen.

Skærm

Størrelse og god billedkvalitet er vigtig for skærmen. De mindste skærme viser videobilledet på en 3-tommer diagonal, mens de større modeller har op til 9-tommer skærme og mere. Jo større LCD-skærm og jo højere opløsning, jo flere detaljer kan du se, og jo lettere er det at estimere afstande. Tag også hensyn til pladsbehovene for den respektive skærmstørrelse i cockpiten.

Enheder, der er udstyret med automatisk dæmpning, mørker automatisk skærmbilledet i skumringen og om natten, så føreren ikke blændes. Nogle skærme har yderligere videoindgange.

Opvarmning

Omvendte kameraer til ekstern montering på køretøjet er generelt vejrbestandige og ufølsomme over for fugt og kulde. Vandtætte kameraer med integreret opvarmning sikrer en bedre udsigt, selv i frost. Bedre udstyrede modeller er ikke kun vandtætte, de har også en opvarmningsfunktion, der afriser is og sne.

Mikrofon

Hvis flere mennesker manøvrerer, hjælper en integreret mikrofon på kameraet med at kommunikere med driveren på nogle modeller.

Nattesyn

LED-lys, der automatisk tændes i mørke, sikrer god nattsyn. LED-belysningen lyser området bag køretøjet under dårlige lysforhold.

Tilslut flere kameraer

Omvendingssystemer med flere kameraer fungerer om nødvendigt med flere kameraer. Afhængig af versionen kan du slutte op til fire videokameraer til skærmen via kabel eller radio. De ekstra minikameraer forbedrer udsigten over store køretøjer, lastbiler og autocamper på bagsiden og til siden. Yderligere kameraer kan også være nyttige i frontområdet. Når du kører med en trailer, kan et kamera fastgøres bag på trækkøretøjet og et andet på traileren.

Hvor sikre er vendingskameraer?

Vendende videosystemer yder et væsentligt bidrag til trafiksikkerheden, da de forbedrer bagfra ved parkering, drejning og manøvrering. De er en ekstra hjælp og understøtter chaufføren i at udføre sine opgaver som trafikant. Displayet viser, hvad der foregår bag køretøjet. Virksomheder kan overlade en firmabil og varevogn udstyret med bagkamera til næsten enhver medarbejder. Parkering fungerer uden guide takket være det levende videobillede.

Kamerabilledet hjælper dig med at genkende afstanden til det næste objekt og alle mennesker eller dyr i køreområdet. Om nødvendigt skal du blot justere billedets lysstyrke og kontrast. Billedområdet for bagkameraet afhænger af køretøjet og vejforholdene. Mørke, regndråber, direkte sollys, snavs, sne, is og gradueringer kan påvirke kameraets billede, men er let at fjerne.

Se ikke bare på skærmen, når du nulstiller. Det skal altid bruges sammen med udvendige spejle, bagspejlet og den visuelle inspektion ved at se direkte gennem vinduet.

Hvordan er der monteret et bagfra kamera?

Trådløse reverseringskameraer og modeller med kabler er kendetegnet ved enkel installation. Bagsiden kamerasystem er installeret i henhold til de medfølgende instruktioner, afhængigt af køretøjstypen, ved hjælp af skruemontering, magnet, klemmeudstyr eller nummerpladeholder. Vendekameraet trækker mest fra strømforsyningen til baglygter.

Et beskyttet installationssted er fordelagtigt, så linsen ikke så let forurenes af hvirvlende snavs, regn og sne under kørsel. Nogle producenter anbefaler at bruge kameraet i stedet for nummerpladerens lys. Kameraet overtager derefter også funktionen fra den forrige belysning. En fastgørelse under håndtagsstrimlen på bagagerummet og en vedhæftning over eller under nummerpladsbeslaget har også vist sig at være effektiv.

En kameraposition, der vippes let nedad mod vejen, forbedrer orienteringen. Kamerabilledet viser en del af kofangeren. Det fungerer som et referencepunkt til bedre estimering af afstanden til nabokøretøjer, vægge eller garagevæggen.

Tip: Sæt først kameraet i brug midlertidigt inden den endelige samling. Du kan bruge prøveoptagelserne til at prøve billedsektionen i forskellige kamerapositioner.

Hvad er fordelene ved et kamera med en optagefunktion?

Vendende kameraer med videooptagelse er ikke kun i stand til at transmittere levende billeder fra området bag bilen til chaufføren via displayet, men kan også optage live-billedet, når du nulstiller. Et SD-kort, microSD-kort eller USB-stick fungerer som lagringsmedium. I modsætning til en dash-cam, slettes optagelserne normalt ikke automatisk. De indsamlede videooptagelser kan evalueres og bruges i virksomheden, for eksempel i tilfælde af en ridse på køretøjet som bevis for årsagen. Afhængig af modellen kan optagelserne afspilles på displayet i bilen eller på en computer.