I Conrads store udvalg finder du alle kabler og stik fra alle kendte mærker til enhver anvendelse, f.eks. stik til forskellige typer udstyr. Uanset hvilke stik du har brug for, eller hvor lange dine kabler skal være, finder du det i vores sortiment.

✓ Altid originale produkter ✓ Gratis returnering ✓ 30 dages fortrydelsesret

Købes oftest

købes oftest

Bedst bedømte produkter

bedst bedømte produkter

Højdepunkter

Populære mærker

Rådgiver

Kabler, ledninger og stik til mange anvendelser

Uanset om du er på udkig efter Profibus-kabler, installationskabler eller mikrofonkabler: I vores sortiment finder du kabler, ledninger og stik til mange områder og applikationer. Vores logistikcenter i Wernberg-Köblitz sikrer hurtig tilgængelighed, hvor mere end 35.000 kabler af høj kvalitet venter på at blive brugt.

Bestilling af kabler pr. meter

Du kan bestille den længde kabler og ledninger, du faktisk har brug for, hos os. Klik på det ønskede produkt, og vælg længden ved at klikke på den tilsvarende knap eller ved manuel indtastning. Fordelen er, at vi ikke opkræver et tillæg for længden, uanset hvor langt eller kort kablet eller ledningen er. Kobbertillægget er også inkluderet i prisen. Du vil straks se den endelige pris, vi beregner.

Kabelkonfigurator til koaksialkabler, flerlederkabler og individuelle tråde

Med støtte fra vores servicepartner kan du desuden konfigurere visse kabler præcist. Da kablerne og ledningerne fremstilles i Tyskland, kan de leveres hurtigt, selv i store mængder, og de er fremstillet af materialer af høj kvalitet fra mærkevareproducenter. Producenten garanterer således, at individuelt producerede kabler kommer fra samme batch, hvis det er muligt med hensyn til længden. Du kan vælge mellem to tjenester:

  • Koax24-tjenesten gør det muligt at konfigurere kundetilpassede koaksialkabler ved at vælge flere detaljer, såsom knækbeskyttelse eller impedans, ud over kabeltype og stik.
  • Kabelkonfektioneringstjenesten Litze24 giver også mulighed for at bestille kundetilpassede individuelle tråde og flerlederkabler, der f.eks. kan bruges i industrianlæg, medicinsk teknologi eller i bilindustrien. Disse kabler kan også designes i detaljer.

Bestil kabler og ledninger af høj kvalitet fra conrad

Vores sortiment tilbyder et varieret udvalg af konfektionerede kabler, ledninger, enkeltledere, flerlederkabler samt passende måleudstyr og andet tilbehør. For at sikre, at kvaliteten er i orden, fører vi kun mærkevarer i vores sortiment, som overholder de foreskrevne standarder og certificeringer, såsom VDE-godkendelsesmærket. Vores kunder stoler på vores kvalitet, hurtige tilgængelighed og muligheden for at bestille helt ned til meteren. 

Hvilke kabler og ledninger findes der?

Der er fire underkategorier i denne kategori. På den ene side er der jordingsbånd til jordingsmaskiner og emaljeret kobbertråd til vikling af spoler eller drosselspoler. En anden underkategori er enkeltkerner. Hertil hører f.eks. flerlederkabler til ledningsføring af elektroniske enheder i apparater, ledninger til koblings- og distributionssystemer eller enkeltkabler til varmeelementer og airconditionteknologi. Her hjælper filterfunktionen med at indsnævre søgeresultaterne baseret på kabelkategorier, kabeltyper og særlige egenskaber såsom stive, oliebestandige, flammehæmmende, skærmede eller med PTFE-kappe. Den fjerde underkategori omfatter dobbelte tråde og tråde med flere kerner. Det kan f.eks. være forbindelsesledninger til kommunikationsteknologi og telekommunikationssystemer, dobbeltledninger til lette elektriske apparater som radioenheder eller båndkabler til elektroniske enheder og computere. Filterfunktionen her hjælper også med at søge specifikt efter kabelkategorier, kabeltyper og særlige egenskaber.

Flerlederkabler

Meeraderige kabels

Udvalget af flerlederkabler omfatter produkter som fleksible styrekabler til måle-, signal- og kontrolformål, datatransmissionskabler til elektronisk kontrol- og reguleringsudstyr og lederkædekabler til produktionslinjer. Du finder også underjordiske kabler, fiberoptiske kabler (med og uden stik), netværkskabler og satellitinstallationskabler i denne kategori.

Gå til flerlederkabler >

Kabler med stik

Geconfectioneerde kabels

Dem, der foretrækker et færdigt kabel, kan vælge mellem en bred vifte af produkter. Således finder du forskellige computerkabler, strømkabler, målekabler eller scene- og studiekabler i vores sortiment.

Gå til kabler med stik >

Praktisk tilbehør til kabler og ledninger

Tilbehør til kabler

Kabel-accessoires

Det rigtige tilbehør er også nødvendigt for at lægge usamlede kabler. Det omfatter kabelbefæstelser, kabelbindere, kabelmarkører og elektrisk isolering til kabelforbindelser.

Gå til kabeltilbehør > 

Kabeltestere

Kabel testapparatuur

Det rigtige værktøj til at måle funktionaliteten af kabler og ledninger er kabeltest- og måleudstyr. Professionelt udstyr hjælper med at diagnosticere fejl gennem forskellige funktioner. De kan også søge efter kabler og ledninger, måle længden af et kabel eller udføre ledningstests.

Gå til kabeltestere >

Tips: Stik, vigtigheden af en god forbindelse

I den elektriske og elektroniske sektor er konnektorer uundværlige komponenter, der skal udføre flere vigtige opgaver pålideligt. Det handler ikke kun om at etablere eller bryde en elektrisk forbindelse. Nogle af kravene til konnektorer er meget forskellige, og der kan udledes mange forskellige designs.

Dielektrisk styrke og strømkapacitet

Især inden for strømforsyning er det vigtigt, at kontakterne på stikkene er godt isolerede. Spændingstransienter og berøring af strømførende kontakter bør under alle omstændigheder undgås. Desuden skal stikkene have et tilstrækkeligt stort kontaktområde, så selv høje strømme kan overføres med mindst muligt tab.

Ved hjælp af jordkontaktstik kan du nemt se, hvordan producenterne har omsat disse forskellige krav i praksis.

Randaardestekker

Takket være det store overfladeareal på de to runde kontakter kan der overføres en effekt på op til 3680 W.

Beskyttelse af kontakter

Stik, der vakler og derfor ikke etablerer en sikker forbindelse, kan forårsage forskellige problemer. Derfor er kontakternes klemkraft tilpasset til opgaven. Lavspændingsstikket på en stikstrømforsyning kan tilsluttes og frakobles med betydeligt mindre kraft end f.eks. stikket på en kabeltromle. Jo større anstrengelsen er, jo mere "grippy" skal konnektorhuset være.

Stik i bilindustrien eller i køretøjs- eller maskinteknik har ofte også mekaniske låse. Det forhindrer utilsigtet frakobling af stikforbindelsen på grund af vibrationer i køretøjet eller systemet.

Rechthoekige stekker

De to mekaniske låse på disse industrikonnektorer sikrer et fast greb til enhver tid.

Antal kontakter

Med Euro-stik eller lavspændingsstik er to individuelle kontakter helt tilstrækkeligt. I datateknologi eller maskinteknik er det derimod ikke usædvanligt at bruge 40 eller flere kontakter.

Men selv med dette store antal kontakter skal stikkene opfylde alle krav til dielektrisk styrke, strømkapacitet og kontaktpålidelighed.

Datatechniek-connector

Datateknisk stik med 36 kontakter.

Beskyttelse mod omvendt polaritet

Polaritet er irrelevant for 230 V-stik, der er forbundet til en stikkontakt. Det betyder, at du kan trække stikket ud, dreje det 180° og sætte det i igen. Det tilsluttede apparat, f.eks. en boremaskine, virker altid. Men hvis der i stedet for en vekselspænding skal overføres en eller flere jævnspændinger eller signaler og impulser, skal den korrekte polaritet af stikforbindelsen overholdes. I de fleste tilfælde opnås dette ved et specielt design af stikket, som gør det umuligt at "fejlkoble" det.

Batterijstekker

Disse højstrømsbatteristik kan kun tilsluttes med den korrekte polaritet.

Stikforbindelsernes beskyttelsesklasse

Mens et printkortstik ikke er særligt udsat for vejrforhold, skal stik på en kran eller gravemaskine have den nødvendige beskyttelse mod stænk.

I artiklen IP-beskyttelsesklasser kan du finde ud af, hvilke typer beskyttelse der findes, og hvad betegnelsen IP65 står for.

Kvalitet

Et andet vigtigt kriterium er kvaliteten af konnektoren. Især når kontaktbeskyttelsen skal være garanteret over en lang periode. Det er derfor, man i nogle tilfælde bruger forgyldte stikforbindelser. Men selv under barske miljøforhold, f.eks. på byggepladser og i industrien, eller hvis stikforbindelsen ofte afbrydes og tilsluttes igen, skal kvaliteten simpelthen være god.

Vergulde steekcontacten

Guldbelagt kontaktstift til industristik