Philips Hue - det intelligente belysningssystem

Opdag mulighederne med Philips Hue

At skulle tænde og slukke de forskellige lyskilder er så gammeldags. Med Philips Hue kan du gøre meget mere end det med din belysning! Hvad med at vælge mellem 16 millioner farver, som man kan styre trådløst via en app på smartphonen?


Du kan eksperimentere med de programmerbare lysscener, så du forbedrer stemningen i rummet: Hvidt lys giver en bedre koncentration under arbejdet, mens en dejlig varm glød hjælper dig med at slappe af om aftenen. Hvis ingen er hjemme, kan du skræmme eventuelle indbrudstyve væk ved at lade det se ud som om, at der er lys i boligen. Trådløs lysstyring gør det nemt for dig at styre din belysning. Noget, der tidligere kun var muligt ved hjælp af dyre elektroniske installationer. Med Philips Hue er tilslutningen af belysningen til netværket lige så let som at skifte en pære; Udskift dine nuværende lamper med Smart-produkter. Dette skaber et intelligent belysningssystem uden behov for ledninger eller andre besværlige foranstaltninger.


 Fordelene med Philips Hue

 • LED-teknik: Hue-produkterne forbruger kun et par watt, og de producerer tilmed et finere lys end de almindelige energibesparende pærer.
 • Gruppetilslutning: det er muligt at dæmpe flere lamper på samme tid, men du kan også justere lampens farve og lysstyrke, helt uafhængigt af hinanden.
 • Lyssensor: lysindstillingerne er programmerbare. Med bare et klik i appen kan du oprette en bestemt lysatmosfære.
 • Timerfunktion: belysningen aktiveres eller deaktiveres på det ønskede tidspunkt. Det er nemt om aftenen, når du går i seng, eller om morgenen, når du vågner op.
 • Geofencing: via smartphone-lokalisering ved appen, hvornår en person forlader eller går ind i huset, og den kan derfor tilpasse belysningen i overensstemmelse hermed.
 • Fjernbetjening: dit Hue-system derhjemme kan også nås via internettet. Det er meget nyttigt, hvis du har glemt at slukke for lyset!

Hvilke produkter findes der?

Hue Bridge er centrum for dit Philips Hue-belysningssystem. Tilslut Hue Bridge til din router derhjemme og kontrollér din belysning trådløst. Hver startpakke indeholder en sådan basestation. I de fleste tilfælde er én Bridge tilstrækkelig. Du kan styre op til 50 lys for hver Bridge! Hue-serien har lyskilder til ethvert behov og alle anvendelsesområder. Du kan nemt udskifte dine gamle lamper med store stik til LED-lys med en E27-fatning. Alt afhængigt af modellen kan de producere hvidt lys (Hue White, Hue Lux), ændre farvetemperaturen fra varm-hvid til kold-hvid (Hue White Ambiance) eller til en af de 16 millioner farver, der er tilgængelige (Hue Color). Derudover er der Hue LED-strips til indirekte belysning af dine møbler (LightStrips), spots med GU10-stik og endda komplette designerlamper (Hue Phoenix og Hue Go).

> Se vores udvalg af Philips Hue


 Sådan fungerer Philips Hue:

 1. Tilslut Hue Bridge til din WiFi-router i dit hjemmenetværk. Du kan styre op til 50 forskellige Hue-lamper.
 2. Via en app på din smartphone eller tablet kan du styre og dæmpe lyset.
 3. Via internettet kan du klare alle indstillinger, når du f.eks. sidder i bussen, eller når du er taget på ferie.
 4. Når du er hjemme, kan du benytte en valgfri trådløs fjernbetjening eller en kontakt.

#Tip: trådløs ZigBee standaard

Eftersom Hue arbejder med den internationale trådløse standard ZigBee, kan du også tilkoble lamper fra Osram Lightify-serien til Bridge.

Philips garanterer dog ikke, at det totale udbud af funktioner i Hue-appen også er tilgængeligt for lamper fra andre producenter.


 Apps til hver enhed

Med den gratis app til Android- og Apple-enheder har du altid kontrol over din belysning. Med det tydelige program styrer du individuelle lys eller hele lokalet, ligesom du kan programmere smukke lysscener eller benytte den praktiske timerfunktion.

Det er ikke kun muligt at anvende Hue-systemet med din smartphone eller tablet, der er utallige apps fra uafhængige udviklere, som nogle gange giver endnu flere muligheder end den originale app fra Philips. Der er mange mennesker, der bruger mikrofonen i deres smartphone til at omdanne rummet til et diskotek. Lyset pulserer i forskellige farver i takt med musikken. Andre simulerer en brand eller fyrværkeri på nattehimlen. Takket være de eksterne applikationer kan du også bruge Blackberry eller Windows smartphones til trådløs lysstyring.

Lyskontakt med en ekstra lyskontakt

At styre belysningen med din smartphone kan være meget praktisk, men du har måske ikke altid din smartphone ved hånden. I så fald kan det være godt at have denne trådløse lyskontakt. Den kan styre scener fra Hue-systemet. Hue Tab fra Philips fungerer også uden batterier, fordi den har brug for kinetisk energi for at fungere. Med et tryk på en knap bliver der genereret så meget energi, som Hue Tap behøver til en trådløs overførelse. Med de fire programmerbare knapper aktiverer du lysscener eller slukker lysene centralt.


Stemmekontrol er inkluderet

Apple-brugere, der anvender iOS 8.1 eller nyere, kan styre Hue med deres stemme. Dette kræver, at man har den nye firkantede Bridge (anden generation). Den understøtter HomeKit-standarden og dermed Apples stemmeassistent Siri. Du skal blot aktivere funktionen i Hue-appindstillingerne, og derefter vil systemet lytte til kommandoer som "Sluk lyset". En god (og praktisk) ekstrafunktion ved Apples koncept er, at Hue også reagerer på kommandoer fra andre smartphone-apps, der understøtter standarden, når HomeKit er tilsluttet.

#Tip: Hvad er HomeKit?

Apple har skabt sin egen Smart Home-standard under navnet HomeKit. Producenter, der ønsker at tilbyde udstyr til denne, skal opfylde visse krav for at få deres produkter certificeret af Apple. Til kontrollen er en iPhone eller iPad påkrævet med operativsystemet iOS 8.1 eller nyere. Android-enheder kan ikke anvende HomeKit-funktioner som stemmekontrol med Siri.

Fordel for Apple-brugere: Enheder fra forskellige mærker arbejder sammen via HomeKit-platformen. De skal supplere hinanden i henhold til det modulære princip.


Komplet hjemmesystem

Smart Home: Philips Hue er nu blevet så udbredt, at andre producenter integrerer belysningssystemet i deres hjemmeautomatisering. Her kontrollerer appen ikke kun lyset, men også elementer, persienner og meget andet. Det giver en ekstra komfort, men også betydeligt mere sikkerhed. Hue-lamperne kan for eksempel tændes automatisk, når brandalarmen udløses. Eller ved hjælp af farvede lys kan du blive mindet om, at det er på tide at lufte ud derhjemme.

Man kan koble Philips Hue til følgende smartphone-system:

 • Apple HomeKit
 • Devolo Home Control 
 • IFTTT
 • Nest

Se TV med Hue-effekt

Har du et Philips Ambilight TV? Så kan du udnytte en helt særlig effekt. Med Hue kan du udvide din Ambilights dynamiske belysning til resten af din stue. Gulvlampen ved siden af sofaen ændrer farve i takt med dit billedes lysfarve. Du kan indstille intensiteten og lysstyrken på TV-menuen fra blød til farverig.

Ved hjælp af smartphone-appen "Ambilight TV" kan sportsentusiaster selv styre belysningen og skabe sjove effekter. Forvandl din stue og brug dit yndlingsholds farver eller lad røde og gule kort være ledsaget af lyn. Og hvis jublen, der kommer fra dit Philips TV, stiger, justerer Hue lysintensiteten i overensstemmelse hermed. Måling af støjniveauet er muligt med mikrofonen på din smartphone..

> Se vores udvalg af Philips Hue