Bil: subwoofere til bilen

Vad betyder begreppet subwoofer egentligen?

Hvad betyder begrebet subwoofer egentlig?

Subwoofere er meget kraftfulde højttalere, der er specialiserede i at gengive toner med en meget lav frekvens, under 80 Hz. Denne lave frekvens kender vi som bastoner. En subwoofer spiller lyd under det frekvensniveau, som dine normale højttalere er egnede til, og disse niveauer bør derfor undgås for normale bilhøjttalere. En subwoofer derimod garanterer glimrende baslyd og er en fremragende tilføjelse til din bil.

Vi anbefaler altid at anvende en forstærker

Mange bilradioer har en effekt på ca. 4x45W. Det er for lidt til, at subwooferen kommer til sin ret, og derfor anbefaler vi en forstærker til hver subwoofer. Udover at forbedre lyden giver forstærkerne en bedre kontrol over højttalerne og holder dem fra overophedning – det skyldes, at forstærkeren kan give dine højttalere og din subwoofer strøm på en meget enklere måde end din normale  bilradio.

> Se vores udvalg af forstærkere

Anvend de rette kabler

Grundet subwooferens høje strømforbrug, er det vigtigt at anvende de rette kabler. Risikoen er, at kablerne er for tynde, hvilket betyder dårligere musikkvalitet, og at kablerne ikke kan håndtere den store mængde strøm – kablerne kan endda brænde op. For at forhindre farlige situationer er det smart at anskaffe sig et kabelsæt, og i vores sortiment finder du mange tilslutningssæt i forskellige former og størrelser.

> Se vores udvalg af tilslutningssæt

Anvend en power cap og undgå problemer med din belysning

En subwoofer kræver ofte megen energi, og derfor kan det hænde, at dine forlygter ikke får tilstrækkeligt med strøm, og i nogle tilfælde begynder de at blinke i takt med musikken. For at forhindre dette anbefaler vi en power cap, der automatisk oplades med strøm og leverer denne til forstærkeren, når det er påkrævet. Det er ikke kun godt for dine forlygter, det får også det bedste frem i dine forstærkere og subwoofere.

> Se vores udvalg af power caps

Det er ikke kun udseendet på dine subwoofere, der tæller

Subwoofere fås i forskellige typer og størrelser. Foruden udseende og lyd er det også vigtigt at overveje, hvilke dimensioner subwooferen har, da ikke alle biler har lige meget plads til deres installation.

Byg din egen subwoofer ved hjælp af et kabinet

At bygge sin egen subwoofer er ikke så let, og særligt subwooferens lufttætte kabinet vil være en udfordring for de fleste. For at gøre det lidt lettere tilbyder vi en række løse kabinetter i vores sortiment.

25 cm kabinet (10 inch)
30 cm kabinet (12 inch)
38 cm kabinet (15 inch)

Gør bilens lydudstyr komplet med nye bilhøjtalere

Hvis du installerer en subwoofer, kan vi varmt anbefale, at du køber et par matchende højttalere, så begge dele kommer til deres ret. Også her er det vigtigt at være opmærksom på målene.

> Indbyggede højttalere

> Bilhøjttalere

> Aktive subwoofersæt

Mange kunder er meget tilfredse med deres subwoofere

På vores hjemmeside har mange kunder udtalt sig positivt om vores subwoofere. F.eks. denne meget tilfredse kunde:

”Jeg kan varmt anbefale dette sæt med kraftfuld subwoofer og matchende højttalere. Forholdet mellem pris og kvalitet er perfekt. Subwooferen er kraftfuld og suppleres rigtigt godt af bilens almindelige højttalere. Forstærkeren er kompakt og nem at skjule. Det eneste, du behøver at tilkøbe, er et tilslutningssæt, og så kan du køre afsted med en overraskende kraftfuld lyd.’’

> Se vores komplette udvalg af lydudstyr til bilen