Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

    

  Interessante fakta om bilhøjttalere

  • Hvad er bilhøjttalere?

  • Hvilke tekniske data er relevante for bilhøjttalere?

  • Hvilke bilhøjttalere er tilgængelige fra Conrad?

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om bilens højttalere

  Hvad er bilhøjttalere?

  Højttalere i biler skal designes til undertiden ekstreme kompromiser. I en bil, for eksempel, sidder alle mennesker på definerede positioner, der opretholdes under kørslen. Placeringen, strålingsadfærden og lydintensiteten for højttalerne skal tilpasses dette.

  Derudover er lytteoplevelsen i bilen forringet af bilens egne lyde og anden omgivelsesstøj. Desuden skal trafiksikkerhed altid sikres, især skal føreren forblive fokuseret trods lyden fra højttalere og være i stand til at høre advarselssignaler som f.eks. Sirener fra utilsigtede køretøjer. Der er også mekaniske belastninger på højttalerne på grund af vibrationer og stød i og gennem selve køretøjet. Disse skal overholdes, når højttalerkabinet monteres, samt højttalermembranen ophænges i selve chassiset. Brugen af resonansmængder afhænger af den disponible plads i køretøjet. Med alle begrænsninger og faktorer, der skal tages i betragtning, søges god lydgengivelse i bilen, som kommer så tæt som muligt på de akustiske forhold, når man bruger højttalere i stuen derhjemme.

  Det forhold, at der forekommer meget større udsving i temperatur og (luft) fugtighed i køretøjer end i lukkede rum i bygninger, bør ikke undervurderes. Disse udsving stiller høje krav til valg af materialer og konstruktion af bilhøjttalerne. Høj kvalitet, resistente materialer som glasfiberforstærket plast, high-tech stof og kulstofindsatser samt ikke-magnetisk chassis og multi-coated papirmembran har vundet. De anvendte materialer har indflydelse på prissætningen. Nogle højttalermodeller har stemmespoleventilation, hvilket skal forhindre et fald i ydelsen, når de opvarmes.

  De bilhøjttalere, der fås fra Conrad, er beregnet til eftermontering i køretøjer - enten som et supplement til eksisterende komponenter eller som initialudstyr. De elektriske forbindelser er designet som køretøjskompatible stik.

  Hvilke tekniske data er relevante for bilhøjttalere?

  Ud over dimensioner og former skal der tages hensyn til elektriske parametre, når du bruger bilhøjttalerne. Dette inkluderer:

  Maksimal musiksikkerhed i watt

  Det skal bemærkes her, at musikydelsen er en ikke-standardiseret specifikation for ydeevnen til en højttaler eller lydforstærker.

  RMS modstandsdygtighed

  RMS-strømmen er den gennemsnitlige effekt over et givet frekvensbånd. Signalet er lyserød støj inden for frekvensbåndet. Lyserød støj falder med stigende frekvens. Forkortelsen RMS står for Root Mean Square (engelsk for "square mean").

  Impedans

  Impedans, også kendt som AC-modstand, angiver forholdet mellem elektrisk spænding og den strøm, der absorberes af en forbruger.

  Hvilke bilhøjttalere er tilgængelige fra Conrad?

  Bilhøjttaler

  Disse modeller med RMS-udgange på 10 til 75 watt eftermonteres normalt på baghylden eller på siden af store instrumentbræt eller på indersiden af køretøjets tag. De fås som bredbånds- og flervejshøjttalere. Specielle produkter til motorcykler og scootere er også tilgængelige. Højttalere i bilen tilbydes ofte i et sæt med kabler.

  Højttaler i bilen

  I denne kategori kan du vælge mellem adskillige modeller med RMS-udgange fra 20 til 175 watt, så du kan svare professionelt på enhver installationssituation og enhver kundeanmodning. Højttalere i bilen er ofte sæt med installationsmaterialer, kabelsæt, adapterringe, boreskabeloner og undertiden med crossovers.


  Auto-diskanthøjttaler

  Her kan du vælge mellem mærkevarer med RMS-output fra 45 til 120 watt, nogle med crossovers. Auto tweeters bruges til at forbedre glansen af lydafspilning i bilen. Nogle modeller er designet til at være drejelige (efter installation).


  Bil subwoofer (chassis)

  Det tilbudte subwooferchassis dækker RMS-effektområdet fra 50 til 400 watt. De udvider frekvensspektret for eksisterende højttalere i det lave interval og sikrer rig basgengivelse. Matchende forstærkermoduler med integrerede crossovers er i nogle tilfælde tilgængelige. Forstærkere kan tændes og slukkes på samme tid som ombordspændingen. De installeres normalt i pakkehylden eller i eksisterende hus.


  Bil subwoofer (hus)

  Dette er aktive og passive højttalere med et RMS-effektområde fra 75 til 1.000 watt. Derudover tilbydes tomme skabe i et firkantet og rundt design, som du kan imødekomme individuelle kundebehov. Nogle modeller af subwoofer-indkapslingerne er udstyret med LED'er til ekstra optiske effekter, mens de nyder musik.

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål om bilens højttalere

  Hvilke sikkerhedsinstruktioner skal overholdes, når du håndterer bilens højttalere?

  • Installation af eftermonterede højttalere i biler skal udføres af en installationsspecialist. Korrekt installation og tilslutning er forudsætningen for garantiservice. Følg altid installationsvejledningen. Forkert installerede højttalere kan beskadige produkterne selv og køretøjet.
  • Fjern ikke metalkomponenter fra køretøjets karosseri, da de kan være bærende og sikkerhedsrelevante elementer.
  • Når du bruger overflademonteringshøjttalere, skal du sørge for, at der ikke er begrænsninger på synet.
  • Efter installation skal du udføre en kort funktionstest af systemet ved lavt volumen.
  • Sørg for, at højttalerkablerne er dirigeret sikkert og sikkert, og at crossovers eller separate forstærkermoduler er korrekt tilsluttet. Brug egnede bøsninger til skarpe karosserier, der kan beskadige kabler og dermed andre køretøjskomponenter.
  • Alle kabler skal tilsluttes højttaleren uden tilstrækkelig mekanisk belastning og i tilstrækkelig længde.
  • Brug de ofte medfølgende boreskabeloner eller monteringsringe til at markere borehuller og sikre, at ingen kabler eller køretøjsdele, der er installeret, er beskadiget, når man borer monteringshullerne.
  • Højttalerkabler skal lægges i en tilstrækkelig afstand fra kabelsele til støjimmunitet.
  • Ved afbrydelse af bilbatteriet kan bilkomponenter blive påvirket, som skal aktiveres med kode, når de tændes igen. Har disse oplysninger klar, inden du begynder at arbejde.
  • Forkert udførelse af elektriske forbindelser i motorkøretøjer kan medføre betydelige farer. Dette gælder især for sikkerhedsrelevante enheder.
  • Undgå kontakt af lydkomponenter med olie, kemiske stoffer og korrosionsgas.
  • Bilhøjttalere, der ikke længere er brugbare, kan bortskaffes som elektronisk affald i offentlige indsamlingssteder. De hører ikke hjemme i husholdningsaffaldet.

  Hvordan bliver defekte bilhøjttalere mærkbare?

  • Membraner kan beskadiges ved mekanisk handling, hvilket kan ses ved en forvrænget, summende reproduktion.
  • På grund af korrosion kan der opstå øget kontaktmodstand på kontakterne, så de tilsluttede højttalere ikke længere giver den sædvanlige afspilningsydelse.
  • Løse skrueforbindelser, dækgitter, der ikke er nøjagtigt monteret, og løse kabler kan forårsage ubehagelige medfølgende støj. Det samme gælder for høje, lave frekvenser til svingning af bæltefastgørelser eller genstande i hylderne.
  • Kortslutninger på forkert lagde højttalerkabler fører til den samlede fiasko for højttaleren og muligvis til ødelæggelse af separate forstærkermoduler.