Uninterruptable Power Supply, bedre kendt som UPS.

UPS

Serverrummet fungerer ikke uden det, ligesom mange kontorer der også bruger det. Uafbrudt strømforsyning, bedre kendt som UPS, er dit backup i tilfælde af strømsvigt. På denne måde kan du forhindre datatab eller fejl i din hardware.

Hvad gør en UPS?

En UPS har flere udgange, men kun én indgang. UPS'en er tilsluttet el-nettet, og udgangene er forbundet til enheder der skal fortsætte med at fungere under en strømafbrydelse - som f.eks. servere. Uden serveren er en virksomhed hjælpeløs. Det er ikke kun i tilfælde af strømbrud, at en UPS er nyttig, en UPS beskytter også mod spændingsspidser. Følsom hardware er meget sårbar overfor strømbrud og spændingsspidser, og de fleste UPS-enheder standser disse spidser.

Hvordan virker det?

En UPS har et batteri, der konstant oplades, når UPS'en er tilsluttet el-nettet. Så snart en UPS registrerer et strømsvigt ved hjælp af dens sensorer, skifter den automatisk til det indbyggede batteri og forhindrer, at din computer slukker. Tiden du kan arbejde gennem UPS afhænger af batterikapaciteten. De fleste giver en 10 til 15 minutters buffer, men med nogle modeller kan du arbejde i op til 45 minutter. Tiden afhænger af, hvor meget udstyr der er tilsluttet. En almindelig PC vil f.eks. holde længere end en computer med to skærme.

Konstruktion:

En UPS til hjemme- eller kontorbrug er ofte mindre end en gennemsnitlig midi-tower-computer og vejer ca. 6 kg. De findes også i 19" rackmonteringsformater, fx til et patch panel. Og på hospitaler findes UPS med en kraft på flere mVA for at holde systemet kørende, indtil dieselgeneratorerne begynder at arbejde.

> Se vores udvalg af UPS