NAS, USB en printer servers

Æraen med kun én computer pr. husstand er virkelig forbi. Børnene har ofte deres egen computer på værelset, og hvis du sidder i sofaen om aftenen, har du sikkert en bærbar computer eller tablet i skødet. Omvendt er det selvfølgelig unødvendigt at købe en printer eller en ekstern harddisk til hver computer - der findes servere til det formål. De er ikke længere store kolosser som før, men er i dag ofte mindre end en ekstern harddisk. Flere servere på markedet gør enheden (f.eks. printeren) tilgængelig for alle dine netværksbrugere. Vi har listet de mest almindelige for dig.

Printerservere

Hvis du bare vil dele en printer på dit netværk, bliver det nemt med en printerserver. Denne praktiske enhed forbindes til dit netværk med et netværkskabel. Den anden side har en USB-port, hvor du tilslutter din printer. Med en simpel software kan du få adgang til printeren og udskrive. Nogle gange kræves der ingen software, og i stedet har printernetkortet selv en grænseflade (ofte web-baseret). Har du et trådløst netværk? Intet problem! Der findes også trådløse printerservere på markedet der fungerer efter samme princip, forskellen er, at de har en antenne i stedet for en Ethernet-port.

> Se vores udvalg af printerservere

USB servere

Samme princip som printerserveren, men mere omfattende. Denne enhed har én eller flere USB-porte og kan f.eks. ud over en printer styre eksterne harddisk. Perfekt hvis du også deler filer på dit netværk, og du ikke har en filserver. Vær opmærksom på den hastighed der understøttes af USB-serveren. Med en printerserver spiller det ikke en stor rolle, men hvis du vil kopiere store filer, kan hastigheden på din trådløse USB-server gøre en stor forskel.

> Se vores udvalg af USB servere

NAS servere

En netværksforbundet lagringsserver eller NAS-server er faktisk en filserver. En NAS-server kan gøre meget med sit eget operative system, alt fra backup til download. Nogle NAS-servere kan endda være vært for en harddisk og derefter køre dem via RAID - ideelt til "tungere arbejde". Men hvad er forskellen mellem en NAS-server og en "normal server"? NAS-servere er betydeligt mindre og ofte mere energieffektive end en traditionel server. For hjemmebrugere er det praktisk med en NAS-server. Filmelskere kan bruge en Bit Torrent-klient, og hvis du vil dele filer, er FTP-serverfunktionen uundværlig. Ud over plads til harddiskdrev har disse allroundmodeller ofte USB-porte/eSATA-stik, som du kan bruge til at forbinde dine eksterne harddiske for nemt at dele eller få adgang til dine filer.

> Se vores udvalg af NAS servere