Hvad er et KVM-switch?

Et KVM-switch er en hardwareenhed der gør det muligt at køre flere computere - men over et enkelt sæt af mus, tastatur og skærm. KVM står for Keyboard, Video, Mouse. Moderne switchs har ofte også mulighed for at distribuere USB-enheder og højttalere på tværs af flere computere. Hvad er den store fordel ved et KVM-switch? Det er ikke nødvendigt at købe flere tastaturer, mus og skærme, hvilket sparer unødvendige omkostninger, og dit skrivebord får mere fri plads.

Hvordan virker KVM-switchet?

Du forbinder en skærm, tastatur og mus til KVM-switchet og bruger derefter specielle KVM-kabler til at forbinde switchet til andre computere. Mængden af tilslutbare computere varierer alt efter switch – mellem to og 128 samtidige computere. Skift mellem computere er hurtigt og nemt med en kontakt. På de dyrere modeller kan der skiftes automatisk, hvis du bruger tastaturtaster. Hvert switch er forbundet til en bestemt computer og skifter direkte til den ønskede computer.

> Se vores udvalg af KVM switches

Hvornår skal du bruge et KVM-switch?

Et KVM-switch er ideelt, hvis du skal bruge to eller flere computere. Spar udgifter og spar på pladsen. Et godt eksempel er at skifte mellem en server og en klient, men også hvis du har en Mac og PC derhjemme. I serverhaller er det også effektivt, fordi der skal skiftes mellem flere servere i et "lille" rum.

Mekanisk eller elektronisk?

De mest simple KVM-switches består kun af et mekanisk skifte. Ulempen er, at en computer skal være helt afbrudt fra eksternt udstyr.

Et elektronisk KVM-switch forstyrres ikke af dette. KVM-switchet sender altid data fra den tilsluttede skærm, også selvom KVM er indstillet på en anden computer. Desuden sikrer switchet, at computeren altid ser en mus og et tastatur.

KVM-kabler

Som standard medfølger kabler til KVM-switchet, men det er muligt, at kablerne er for korte og ikke passer i lige netop dit hjem. Længere kabler kan købes separat. Sørg for at disse er kompatible med dit KVM-switch

> Se vores udvalg af KVM switches