bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting at vide om KVM-switche

  • Hvad er en KVM-switch?

  • Hvilke typer og typer af KVM-switche er der?

  • Købskriterier for KVM-switches - hvad er vigtigt?

  • Vores praktiske tip: Praktisk brug af flere enheder

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om KVM-switche

  • Konklusion: Sådan køber du den rigtige KVM-switch

Hvad er en KVM-switch?

KVM-switche

En KVM-switch gør det muligt at betjene to eller flere computere med kun et tastatur, en mus og en skærm. Forkortelsen KVM står for Keyboard Video Mouse, dvs. for det perifere udstyr, der typisk kræves for at betjene en computer.

Med KVM-switche er det muligt at skifte mellem to eller flere computere ved at trykke på en knap på enheden eller ved hjælp af tastekombinationer på tastaturet. KVM-kontakten fortsætter med at simulere den eller de computere, der ikke i øjeblikket kontrolleres, at både musen og tastaturet stadig er tilsluttet. Denne emulering er vigtig, så der ikke er forstyrrelser under driften af de enkelte computere.

KVM-switche fungerer også som USB-hubs og har ofte ekstra forbindelsesmuligheder for lyd.

Ved hjælp af KVM-switche kan flere computere betjenes samtidigt.

Hvilke typer og typer af KVM-switche er der?

KVM-switche fås i forskellige designs. En såkaldt kabel-KVM-switch integrerer et permanent tilsluttet kabelsæt med et lille hus. Sådanne KVM-switche er normalt designet til to eller maksimalt fire computere.

KVM-switche til 8, 16 eller 24 computere, der kan tilsluttes, kræver et større hus på grund af det højere antal stik. De fås som bordenheder og til samling i 19 ”stativer. For at gøre det lettere at identificere, hvilken computer der aktuelt er aktiv, har mange stationære enheder separate knapper og tilsvarende koblede LED-kontrolskærme. De såkaldte KVM-konsoller repræsenterer et yderligere design. Disse er beregnet til installation i netværksskabe og integrerer et komplet operativsystem bestående af et udtrækkeligt tastatur, en touchpad og et udfoldeligt display sammen med en KVM-switch i et fladt hus.

Til netværksapplikationer er der specielle KVM-over-IP-switche, der kan bruges til at kontrollere andre computere via et netværk - undertiden også udefra, dvs. over hele verden. Nogle af disse er designet som computerkort til standard PCI-slots.

En HDMI KVM-switch bruges ofte til at styre forskellige billedvisningsenheder såsom projektorer og enheder fra underholdningselektronik-sektoren.

Købskriterier for KVM-switches - hvad er vigtigt?

Oversigt over KVM-switchforbindelser

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at KVM-switchen har et tilstrækkeligt antal porte. En 4-port KVM-switch betjener maksimalt fire computere, men kan lige så let bruges med kun tre eller to computere tilsluttet den. For at muliggøre fremtidige udvidelser er det bedre at planlægge en tilsvarende reserve med det samme. Med hensyn til de enkelte porte skal du sørge for, at de er kompatible med den respektive hardware. For eksempel er en KVM-switch med 15-bens VGA-forbindelser til lidt hjælp, hvis den eksisterende hardware fungerer med HDMI-, DVI- eller Displayport-videoforbindelser. Det samme gælder for de resterende porte, som skal være tilgængelige i tilstrækkeligt antal og egnet til de anvendte standarder.

Afhængigt af det anvendte operativsystem skal KVM-kontakten også være i stand til at håndtere dette. En KVM-switch specielt til Sun / Oracle-operativsystemer er f.eks. Ikke egnet til Microsoft Windows-miljøer - og omvendt. Der er dog KVM-switche, der passer til flere operativsystemer. Sådanne modeller anbefales, når fremtidige ændringer er sandsynlige, og / eller der anvendes forskellige operativsystemer.

Billedformater med høj opløsning spiller en stadig vigtigere rolle. HD-opløsninger på 1920 x 1080, 1920 x 1200 eller 1920 x 1440 er i øjeblikket standard afhængigt af skærmformatet. I visse applikationer, for eksempel inden for medicinsk teknologi og i udviklings- og arkitekturapplikationer, er endnu højere opløsninger almindelige. Her skal man være opmærksom på, at KVM-switchen, hvis det er muligt, har tilstrækkelig reserve, så den fortsat kan bruges til fremtidige hardwareopdateringer.

I dag er lydudgang via højttalere på arbejdspladsen ofte standard. Når du bruger det til videokonferencer via Skype og andre applikationer, er KVM-switchens lydfunktionalitet afgørende. De krævede lydstik skal derfor være tilgængelige i det krævede antal; til både højttalere og mikrofoner.

Vores praktiske tip: Praktisk brug af flere enheder 

Den parallelle brug af flere computere på en arbejdsstation er ikke usædvanligt i disse dage. Årsager til dette er for eksempel øget sikkerhed, når følsomme kunde- eller patientdata håndteres, og en af computerne derfor betjenes "isoleret", dvs. bevidst ikke har forbindelse til Internettet. KVM-switche tillader lynhurtig skift mellem computere og de installerede applikationer uden at skulle opsætte en anden eller endda tredje arbejdsstation. Den tidligere besværlige og fejlbehæftede manuelle skift frem og tilbage med flere mekaniske afbrydere er nu en fortid. Et enkelt tryk på en knap eller en tastaturgenvej er nok til nemt at skifte computer. Det bør derfor altid overvejes nøje, om en KVM-switch kan bruges i stedet for en ekstra arbejdsstation. Ofte kan dette være den mere økonomiske og lettere at bruge løsningen.

  

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om KVM-switche

Er en KVM-splitter den samme som en KVM-switch?

Nej En KVM-splitter, nøjagtigt det modsatte af KVM-switche, gør det muligt at forbinde flere tastaturer og mus til en enkelt pc. KVM-splitters er påkrævet, hvis en computer skal betjenes fra flere arbejdsstationer.

Jeg har sjældent brug for en switch-indstilling. Alternativt kan jeg ikke bare flytte tastaturet, musen og skærmen i stedet for at bruge en KVM-switch?

Bortset fra det faktum, at mange perifere enheder (f.eks. PS / 2-mus) ikke længere genkendes, efter at de er taget ud af porten, mens computeren kører, og en genstart ville være påkrævet hver gang, er der også andre problemer med operativsystemet, drivere og Hardware, der kan forventes.

Konklusion: Sådan køber du den rigtige KVM-switch

KVM-switch

Hvis der ikke er plads til rådighed, anbefales kompakte KVM-switche med allerede tilsluttede kabler. Hvis KVM-kontakten ikke kan eller ikke skal placeres på skrivebordet, skal du bruge en model, der kan skiftes med tastaturet.

Hvis lydoutput via højttalere eller hovedtelefoner er påkrævet, skal KVM-kontakten have de passende stikkontakter til lyd. Det samme gælder for yderligere USB-enheder. Vær opmærksom på den maksimalt mulige videoopløsning: Hvis KVM-kontakten ikke tilbyder den nødvendige opløsning, forbliver skærmen simpelthen mørk. Forskellige operativsystemer stiller også forskellige krav til KVM-switche. Begge skal matche. De respektive produktbeskrivelser giver information om dette.

Hvis du har den nødvendige plads på skrivebordet, er KVM-switches nyttige med knapper og LED-indikatorer, der tydeligt viser, hvilken port og computer der er aktiv i øjeblikket.