Alkohol i trafikken er livsfarligt!

Alkohol i trafikken er et stort problem overalt på jordkloden, og hvert år fører det til hundredtusindvis af trafikulykker. De fleste uheld sker bag rattet i bilen, men man skal ikke undervurdere faren ved at cykle med alkohol i blodet; det begrænser nemlig dit synsfelt, og du overser nemt biler, der nærmer sig. At færdes i trafikken med en for høj promille er forbudt i næsten alle lande.

 

> Se vores udvalg af alkoholmålere

En alkoholmåler giver dig en indikation af, om du må køre eller ej

For at øge sikkerheden i trafikken har vi hos Conrad besluttet at inddrage  alkoholmålere i vores sortiment. Hvis måleren indikerer, at det ikke er en god idé at køre, anbefaler vi på det stærkeste, at du ikke stiger ind i bilen. Sikkerhed er det vigtigste.

Alkoholmålere er obligatoriske i Frankrig

Siden 1. juni 2012 har det i Frankrig været obligatorisk at have adgang til mindst to alkoholmålere i bilen. Denne lov gælder også, hvis du er på ferie eller bare rejser igennem Frankrig. Baggrunden for lovgivningen er, at alkohol er den største årsag til trafikulykker. Hvis du bliver stoppet af politiet og ikke har alkoholmålere i bilen, vil det resultere i en bøde. Hos Conrad koster alkoholmålere kun en brøkdel af dette beløb, så det kan være en virkelig god investering.

Alkoholmålere til engangsbrug

Hvis du er på ferie i Frankrig eller bare anvender det franske vejnet, er det således obligatorisk at have alkoholmålere ved hånden. Conrad tilbyder  alkoholmålere til engangsbrug, hvilket er en god og billig løsning. Fra du har drukket den sidste alkoholiske drik, skal du vente 10 minutter, inden alkoholtesten udføres – der går nemlig altid lidt tid, inden alkoholen begynder at virke. Bemærk her, at alkoholen faktisk først får sin fulde virkning efter en time. Når du ved hjælp af brugsanvisningen har færdiggjort testen, får du resultatet inden for 15 minutter. Hvis du har indtaget alkohol, vil farven ændre sig tydeligt. Hvis du har for meget alkohol i kroppen, overstiger den grønne farve midterlinjen, og da er det ikke længere lovligt at køre bil. Hvis du kører bil med mere end den tilladte promille, udsætter du dig selv og andre trafikanter for livsfare. Kør derfor ikke. Ring i stedet efter en taxa eller sørg for at have en ædru person, der kan køre bilen. Den nuværende promillegrænse ligger på 0,5 promille..

> Se vores udvalg af alkoholmålere