3D TOF-kameramodul til Raspberry Pi

Conrad Elektronik sælger nu Pieyes ToF-kameramodul (Time-of-Flight) Nimbus 3D til Raspberry Pi og udvider sit sortiment af tilbehør til udviklingsværktøjer.

"Pieye Nimbus 3D bringer den industrielt afprøvede ToF-teknologi til Raspberry Pi og henvender sig til B2B-kunder inden for lagerstyring og oplagring, som f.eks. har brug for at overvåge opfyldningsniveauer", forklarer Markus Pröller fra Pieye. "Brugere inden for forskning og udvikling, uddannelse og robotteknologi, f.eks. til bevægelseskontrol, kan også udnytte kameramodulernes funktioner, som tilbydes via et samarbejde med Makerfactory. Typiske brugere af Nimbus 3D på B2C-markedet er producenter, hobbyfolk og opfindere samt modelentusiaster."

ToF-teknologien, der er integreret i Pieyes Nimbus 3D, bestemmer afstanden mellem linsen og objektet ved at udsende modulerede lysimpulser. Kameraet producerer en afstandsværdi for hver pixel og gør denne såkaldte "pointcloud" direkte tilgængelig for evaluering.

Da ToF-teknologi muliggør 3D-målinger med en enkelt sensor, bliver det særligt kompakte design en stor fordel til brug som topfikstur med Raspberry Pi til objektgenkendelse, bevægelseskontrol eller robotnavigation.

"Takket være den indbyggede Infineon REAL3 IRS1125A-matrix giver den Makerfactory, som drives af Pieye Nimbus 3D ToF-front-end til Raspberry Pi, brugerne en meget præcis miljømåling", siger Vivian Bummerl, Expert Product Management, Conrad Technology Center.

3D TOF-kameramodul