bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

    

Interessante fakta om webcams

Webkameraer: Kameraer i høj opløsning til videokommunikation

Webcams er kameraer, der udelukkende bruges i forbindelse med en computer til videokommunikation, streaming eller selfies, blandt andet. I dag er webcams standardudstyr på tablets og laptops. I løbet af teknologiske fremskridt og massetilgængeligheden af bredbåndsinternet er videokommunikation i stigende grad populær i den private og kommercielle sektor. Webkameraer i høj opløsning bruges til videochats, overvågningsopgaver, videokonferencer, til uddannelse og spil. Banker med onlinetjenester bruger webcams til at forenkle identifikationsprocessen, når de åbner nye konti. Identifikationen finder sted i direkte videotelefoni med en medarbejder på instituttet. Foruden det aktuelle kamera har webkameraer også en integreret mikrofon, gestusstyring eller endda et 3D-ansigtsregistreringssystem, afhængigt af modellen. Følgende parametre skal overholdes for korrekt valg af et webcam:

Opløsningen af webcam

Opløsningen af et webcam er en vigtig parameter for billedkvaliteten af transmission og fotos. Jo højere opløsning, jo skarpere og større er billedet. En højopløsningsmodel anbefales især til brug i videokonferencer med flere deltagere.

Følgende opløsningsformater er tilgængelige:

 • 640 x 480 pixels: VGA
 • 1280 x 720 pixels: HD-webcam
 • 1280 x 1024 pixels: HD-webcam
 • 1600 x 1200 pixels: HD-webcam
 • 1920 x 1080 pixels: Full HD-webcam
 • 3840 x 2160 pixels: 4K webcam
 • 4096 x 2160 pixels: 4K webcam

Webkameraets billedfrekvens

Ud over billedopløsningen er billedfrekvensen et vigtigt aspekt, der skal tages i betragtning, når man køber et webcam. Billedhastigheden er angivet i rammer pr. Sekund.

Jo højere billedhastighed, desto glattere bliver billedoverførslen. Et moderne webcam skal transmittere mindst 30 billeder i sekundet for at muliggøre glat videooverførsel. 

Synsfeltet

Synspunktet for et godt webcam er 90 grader. Nogle modeller har mulighed for at ændre synsfeltet med en manuel eller automatisk panorering og vippefunktion. Panorering og vippefunktion anbefales f.eks. Til overvågningsapplikationer og videokonferencer. Med zoomfunktionen kan fokus indstilles på de ønskede objekter og vises i høj opløsningskvalitet, hvor fokusområdet automatisk justeres til motiver og objekter. Kvaliteten af zoomfunktionen påvirkes af antallet af megapixels og den tilgængelige optiske og digitale zoom. En digital zoom forstørrer billedet via kameraets software og ikke optisk via objektivrejse. Optisk zoom bruger derimod linser, hvilket fører til bedre kvalitet. Antallet af pixels angiver den samlede størrelse på billedet og pixeltætheden. Den digitale zoomfunktion drager fordel af et større antal pixels.

Autofokus og ansigtssporing

Præsentationen af emnet i den rigtige skarphed er et væsentligt kriterium for en kvalitativ videochat. Moderne webkameraer har en integreret autofokus, der skærper motivet uanset afstanden og uden yderligere hjælp.

Webkameraet bruger ansigtssporing til at registrere ansigtet til den modsatte person og panderer automatisk i retning af den person, der taler - dette er især nyttigt til videokonferencer.

Webkameraets mikrofon

Notebooks er normalt udstyret med en mikrofon og højttalere. Desktop-pc'er udsender på den anden side toner via skærmen og har kun en grænseflade til tilslutning af en mikrofon. Afhængigt af applikationen anbefales det at købe et webcam med en integreret mikrofon. Især til videokonferencer med flere personer og i store konferencelokaler er de integrerede mikrofoner eller højttalere på en bærbar computer ikke altid tilstrækkelige til at gengive en passende lydstyrke og optage lydkvalitet. I dette tilfælde skal du bruge et webcam med en mikrofon af høj kvalitet. I store konferencelokaler er udvidede mikrofonfunktioner som støj og ekkoundertrykkelse værd at muliggøre optimal lydoverførsel. Alternativt er one-ear-headset med en Bluetooth-forbindelse ideelle til at tilbyde enhver lytter på en konference den samme lyd- og stemmekvalitet. I en en-til-en-samtale er den integrerede mikrofon i den bærbare computer eller webcam normalt tilstrækkelig.

Skærm spejling og forbindelse med andre enheder

Med funktionen "screen mirroring" kan transmissionen afspilles synkront på andre enheder. For eksempel kan nogle webcams transmittere billeder til den ønskede enhed via en WLAN-forbindelse. Derudover er der mulighed for at tilslutte enheder via HDMI og USB og spejle billedoverførslen.

Beslaget

Inden du køber et eksternt webcam, skal du tænke over, hvor du skal vedhæfte det. Med en klemmebeslag kan webcam nemt fastgøres til en pc-skærm, notebook eller tv. Alternativt er der mulighed for at placere webcam på det ønskede sted ved hjælp af en piedestal.

Webcam fjernbetjening

For nogle modeller er en fjernbetjening til kamera og håndfri enheder inkluderet og gør det lettere at betjene følgende funktioner:

 • Zoom
 • For at tænde og slukke
 • Besvar og afslut opkald
 • Vip eller panorer webcam
 • Lydindstillinger (lydstyrke og lydløs funktion)
 • Juster billedkvaliteten 


Ud over et funktionelt webcam er der et par andre krav til en vellykket videochat:

Hurtig og konstant internetforbindelse

Den mest almindelige årsag til mislykkede videosessioner er dårlig internetforbindelse. Kontroller, at du har tilstrækkelig båndbredde til at få god til meget god videooverførsel af god kvalitet. Ellers kan det ske, at transmissionen - medmindre den går helt af - er af så dårlig kvalitet, at kommunikation næsten er umulig.

Egnet chatprogram

En transmission med den ønskede chatperson kan kun startes ved hjælp af et chatprogram. De mest gratis chatprogrammer, såsom Skype, er lette at installere og nogle gange endda forinstalleret på computeren.