bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Værd at vide om USB-hubs og interface-distributører

USB er standardgrænsefladen til moderne computere. Næsten alle eksterne enheder - fra USB-sticks til printere - bruger en USB-port. Men hvad laver du, hvis alle forbindelser på computeren er optaget? Det er klart: en USB-hub er nødvendig.

  • Oversigt over USB-hubs og interface-distributører

  • Nuværende standarder

  • USB On-The-Go

  • Aktive og passive USB-distributører

  • De forskellige typer USB-stik

  • Hvad skal du passe på, når du køber USB-hubs og interface-distributører?

  • Vores praktiske tip: USB-hub med integreret SD-kortlæser til farten

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om USB-hubs og interface-distributører

Oversigt over USB-hubs og interface-distributører

Du kender sandsynligvis problemet: Tilslut hurtigt en mus, en hukommelsespind, smartphone og derefter måske printeren til den bærbare computer - og alle USB-porte er optaget. En USB-distributør er en ukompliceret og billig løsning til at øge antallet af forbindelsesmuligheder. De nyttige distributører fås som små og kompakte nav, som normalt tilbyder fire til fem porte, der let passer i lommen og er derfor altid med dig, når du rejser. Der er betydeligt større modeller med 10 eller flere porte til stationær brug ved skrivebordet. Nogle varianter tilbyder porte, der kan tændes og slukkes individuelt. Dette kan være nyttigt for fuldstændig at deaktivere enheder, der ikke er i brug, og også for at spare strøm. Mange enheder har en LED-skærm, der angiver, hvilke porte der aktuelt er aktive. Derudover kan hubber udstyres med andre nyttige funktioner, for eksempel med en integreret Ethernet-adapter eller en læser til SD-kort.

USB-hubs

USB-hubs kan designes som enheder med et hus eller som plug-in-kort eller frontstik til installation i computeren. I øvrigt er ikke kun distributører til USB tilgængelige, men også hubs til RS232 seriel grænseflade. Dette bruges stadig i dag af forskellige enheder såsom UPS-systemer eller stregkodescannere. Der er også distributører til FireWire eller DisplayPort.

Nuværende standarder

Specifikationen for USB-standarden blev vedtaget i 1998. Da de gamle USB 1.0- og 1.1-standarder ikke længere spiller en rolle i dag, lad os starte med USB 2.0. Interfacet leverer en brutto datahastighed på maksimalt 480 Mbit / s, hvoraf ca. 40 Mbyte / s netto er tilbage. Den maksimale strøm er 0,5 A og den maksimale effekt er 2,5 watt. Et kig på specifikationerne viser, at USB 2.0 er ret uegnet til lagring af store filer på grund af dens langsomme hastighed.

USB-hubs

Med den efterfølgende USB 3.0 er bruttodatahastigheden øget til 5 GBit / s (ca. 450 Mbyte / s netto). Strømstyrken er 0,9 A, og den maksimale effekt er 4,5 watt. Udvidelsen USB 3.1 Gen 1 medfører ingen ændringer i transmissionshastigheden; Når du bruger USB-C-stikket, kan den maksimale strøm øges til 3 A og effekten til 15 watt. Den øgede effekt er især nyttig ved opladning af eksterne enheder. En yderligere betydelig stigning i hastighed var mulig med USB 3.1 Gen 2. Brutto dataoverførselshastigheden er fordoblet til 10 GBit / s sammenlignet med Gen 1. Ca. 800 Mbytes / s er tilbage. Strømstyrke og maksimal effekt forbliver dog uændret.

Den nuværende iteration af USB-standarden er version USB 3.2 (fra og med 2019). Også i dette tilfælde fordobles bruttodatahastigheden sammenlignet med 3.1 Gen 2. Dette er nu 20 GBit / s, hvilket svarer til ca. 2 GByte / s netto. Med USB 3.2 bruges USB-C-stikket for første gang uden undtagelse. Strøm og ydelse forbliver på niveauet med 3.1 Gen 2 og er derfor maksimalt 3 A og 15 watt. Det næste store trin i udviklingen af grænsefladen vil være USB 4. En bruttodatahastighed på 40 GBit / s kan forventes her.

USB On-The-Go

En USB-enhed er normalt tilsluttet en computer. Det fungerer som vært og leverer drivere og al nødvendig software til at kunne genkende den tilsluttede enhed. Direkte kommunikation mellem to USB-enheder er ikke mulig på denne måde. Med USB On-The-Go, kort sagt OTG, er der mulighed for, at en USB-enhed til en vis grad kan fungere som vært. For eksempel kunne et kamera sende billeder til en printer uden at skulle gå gennem computeren. Men dette fungerer kun, hvis begge enheder er OTG-kompatible.

USB-hubs

Aktive og passive USB-distributører

Tilsluttede enheder såsom en mus eller en hukommelsesstikket forsynes med strøm direkte via USB-porten. Imidlertid deler alle porte på et hub den spænding, der leveres af computeren via kablet. Da hub'en normalt kun er tilsluttet en USB-port, er kun den energi, som denne ene port leverer, tilgængelig til hubben. For eksempel med USB 3.0 ville dette være 0,9 A og 4,5 watt, som hub'en skal distribuere til alle sine forbindelser. Hvis alle porte på en sådan passiv distributør bruges, fungerer en tilsluttet enhed muligvis ikke. I dette tilfælde er strømforsyningen simpelthen ikke længere tilstrækkelig. Dette problem kan undgås med et aktivt hub. Disse enheder har en separat strømforsyningsenhed, som sikrer, at den fulde effekt er tilgængelig ved hver eneste tilgængelige forbindelse. På denne måde kan distributører med 10 eller flere forbindelser også bruges uden at skulle acceptere præstationstab i tilfælde af flere eller fuld belægning.USB-hubs

De forskellige typer USB-stik

USB-standarden giver mulighed for forskellige stiktyper, der erstattes af Type-C-stikket fra og med USB 3.2. Det rektangulære type A-stik er den mest almindelige form og bruges på de fleste enheder, der skal betjenes på en computer. Enhederne spænder fra inputenheder og eksterne harddiske til printere og scannere.

Kabler med et type B-stik bruges normalt til at forbinde perifere enheder såsom printere til computeren. Da der næppe findes en computer med en type B-stik, har sådanne printerforbindelseskabler normalt et type A-stik på den anden side. Mini-USB-stik er betydeligt mindre end type A-stikket og bruges hovedsageligt til kameraer, MP3-afspillere og andre mindre enheder. I dette tilfælde har de tilsvarende kabler ofte et type A-stik på den modsatte side, hvilket muliggør forbindelse til en pc. Micro-USB-stikket er endnu mindre. Det bruges stadig på mange mobiltelefoner. Kabler med et mikro-USB-stik er også udstyret med type A-stik til tilslutning til en computer eller en USB-oplader.

USB-hubs

Hvad skal du passe på, når du køber USB-hubs og interface-distributører?

USB-hubs

Som det ofte er tilfældet, er spørgsmålet om dets tilsigtede anvendelse afgørende, når du køber en USB-hub. Rejser du meget? Derefter skal du vælge en kompakt distributør uden en ekstra strømforsyningsenhed. Fire til fem havne bør være tilstrækkelige i langt de fleste tilfælde. Med et nav, der primært skal bruges hjemme ved skrivebordet eller på kontoret, skal du dog helst bruge en aktiv model med en ekstra strømforsyningsenhed. Før du køber, skal du overveje, hvor mange porte du har brug for. Jo flere forbindelser et hub tilbyder, jo dyrere er det normalt. Det tilrådes ikke at købe en USB 2.0-hub, men at købe en moderne 3.0-model i stedet. Forresten behøver du ikke bekymre dig om kompatibilitet: En USB 3.0-enhed fungerer også som normalt med en USB 2.0-grænseflade og omvendt. En 3.0-harddisk, der er tilsluttet en 2.0-port, fungerer dog kun med den maksimale hastighed på 2,0.

Vores praktiske tip: USB-hub med integreret SD-kortlæser til farten

Hvis du er meget på farten, anbefales det at bruge en kompakt og robust USB-hub med et holdbart aluminiumshus. Nogle USB-distributører er udstyret med en integreret SD-kortlæser og sparer således, at du bliver nødt til at tage en anden enhed med dig.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om USB-hubs og interface-distributører

Hvad er USB-C?

Dette er ikke en transmissionsstandard såsom USB 3.0. USB-C definerer kun det stik, der f.eks. Kan tilsluttes via Thunderbolt eller USB 3.2. Hvis Thunderbolt fungerer i baggrunden, kan USB-C også sende DisplayPort, lydsignaler eller PCI Express.

Hvad er fordelene ved USB-C?

Stikket har den fordel, at det er meget lille, og portene på computeren kan være tilsvarende kompakte. Dette betyder, at notesbøger kan gøres endnu tyndere, som f.eks. Producenten Apple beviser med sine enheder. Derudover er stikket helt vridningssikkert og kan derfor let tilsluttes selv i mørke, hvilket kan være ret praktisk med smartphones. USB Type-C repræsenterer også et stort skridt fremad med hensyn til strømforsyning: selve standarden er designet til op til 100 watt. Ikke kun kan mindre enheder såsom MP3-afspillere eller mobiltelefoner oplades via USB, men også bærbare computere. Hvis Thunderbolt-protokollen er bag Type-C-stikket, er det muligt enten at oplade en notesbog, tilslutte en kompatibel skærm eller tilføje et eksternt grafikkort til computeren med kun et stik.

Der er en port på min USB-hub med et batteriikon ved siden af. Hvad handler det om?

Det er en såkaldt hurtigopladningsforbindelse, som du kan bruge til at oplade din smartphone eller tablet. Sammenlignet med de andre forbindelser, der er placeret på hubben, giver opladningsporten en betydeligt højere strøm, hvilket gør det muligt at oplade kompatible enheder hurtigt.