bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

 

 

Interessante fakta om stereoanlæg

  • Hvad er stereoanlæg?

  • Hvilke stereoanlæg er der?

  • Hvad skal du passe på, når du køber stereoanlæg?

  • Spil Spotify på stereoanlægget

  • Stereoanlæg med iPhone Lightning Dock

  • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om stereoanlæg

  • Konklusion: Hvordan man køber det rigtige stereoanlæg

Hvad er stereoanlæg?

Stereosystemer hører til gruppen af lydafspilningsenheder og kaldes også hi-fi-systemer. Et stereoanlæg består af flere enheder til lydgengivelse, såsom mindst en kildekomponent, der kan være analog eller digital, mindst en forstærker og en højttaler. Stereosystemer bruges til privat afspilning af musik i høj kvalitet. Moderne stereoanlæg gengiver kassetter, cd'er, dvd'er, vinyl, MP3, radio og webradio og har adskillige funktioner såsom en USB-interface, WLAN, Bluetooth eller en Apple-dockingstation. Stereosystemer har forskellige forstærkerkomponenter, inklusive modtagere, udligere og fulde og forforstærkere. Højttalerkomponenterne inkluderer normalt aktive eller studiohøjttalere, subwoofere og hovedtelefonstik. Stereosystemer fås som kompakte systemer, hi-fi tårne eller for nylig som digitale minimale systemer, også fritstående eller til montering på væggen.

Hvilke stereoanlæg er der?

Stereoanlæg

Stereosystemer består af flere komponenter: hovedenheden med kildekomponenter såsom CD- eller kassettedæk og radiofunktion, højttalerne og subwooferne. Tidligere ofte tilgængelig som et hi-fi-tårn, kan du nu finde attraktive design med forskellige funktioner og i forskellige størrelser og kompositioner på Conrad.


Kompaktanlæg;

Kompakte systemer kombinerer de forskellige komponenter i lydgengivelse i en enhed. Ud over de konventionelle kildekomponenter såsom CD-dæk, radiofunktion og muligvis pladespiller, har moderne kompakte systemer ofte moderne grænseflader til afspilning af digital musik såsom en USB-port eller en iPhone-dockingstation.


Kompakte systemer til vægmontering

Nogle af de moderne kompakte systemer giver mulighed for pladsbesparende vægmontering.


Minimalt digitalt system

I tilfælde af minimale digitale systemer fungerer en computer eller smartphone som kilde. Dette er tilsluttet aktive højttalere eller bokse med en D / W-konverter.

Hvad skal du passe på, når du køber stereoanlæg?

AfspilningskilderAnalog (vinyl, kassetter), digital (CD'er, DVD'er, MP3 osv.)
AfspilningsformaterCD, DVD, WAV, WMA, MP3, MPEG4, JPEG
lydAktive højttalere, studiohøjttalere, subwoofere
Interface input / outputBluetooth, stik, HDMI, USB, NFC, LAN, antenne
VariantFarve, størrelse, vægmontering, producent

Spil Spotify på stereoanlægget

Spotify®Connect tilbyder mulighed for at afspille Spotify via flere tilsluttede enheder, f.eks. WLAN-højttalerne i et stereoanlæg. Nødvendigt tilbehør: En smartphone eller tablet med den nyeste version af Spotify-appen og en enhed, der understøtter Spotify eller har appen. Ved at tilslutte begge enheder til den samme WiFi og derefter forbinde dem sammen, kan Spotify nu afspilles fra begge kilder. Et stereoanlæg, der bruger Spotify-funktionen®Connect muliggør en kombination af fordelene fra begge sider: stereosystemets fremragende lydkvalitet og det uendelige valg af musik fra Spotify. 

Stereoanlæg med iPhone Lightning Dock

På iPhone Lightning Dock kan iPhones oplades og synkroniseres ved hjælp af Lightning Connector-teknologien. IPhonen er placeret lodret i dockingstationen, der har en lydudgang via hovedtelefoner eller aktive højttalere. Enhver, der leder efter et stereoanlæg med en integreret iPhone-dock, finder det multifunktionelle stereoanlæg Pioneer X-CM42BT-K. Ud over den praktiske iPhone-dockingstation på toppen tilbyder dette kompakte hi-fi-system også muligheden for trådløs streaming af musik via Bluetooth. Avanceret Bluetooth-teknologi som BT Auto Connect og BT Standby sikrer behagelig brugervenlighed. IPad og andre Mp3-enheder tilsluttes let ved hjælp af et USB-kabel. Et andet højdepunkt på systemet er dets kompatibilitet med den gratis Pioneer Wireless Streaming-app til iOS og Android.

Vores praktiske tip

For at få det bedste lydresultat fra dit stereoanlæg tilrådes det at placere højttalerne korrekt. Her spiller akustik en vigtig rolle. Den bedste lyd oprettes altid, når højttaleren og håndsættet befinder sig i en ensidig trekant - for at skabe denne effekt skal lytteafstanden svare til afstanden mellem højttalerne. Afhængig af rumets størrelse påvirker størrelsen på den såkaldte stereotrekant lydbilledet enormt. I værelser med en lille sidelængde er lyden klarere, men også mindre rumlig. Stereoanlægget opnår rig og rumlig lyd, hvis højttalerne er fordelt over en større sidelængde, og trekanten forstørres i overensstemmelse hermed.

        

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om stereoanlæg

Hvilket stereoanlæg er bedst egnet til klassisk musik?
Især for elskere af klassisk musik eller også for jazzfans og venner af elektronisk musik, spiller en fremragende afspilningskvalitet en afgørende rolle i valget af afspilningsindretningen. Dog behøver det ikke altid at være et stort hi-fi-tårn med utallige komponenter. Mange af de pladsbesparende kompakte systemer kan også imødekomme lytteforventningerne fra ægte musikelskere, især ved lavt lydstyrke og i mindre rum. Ud over den fordelagtige pladsbesparelse er mange moderne kompakte systemer også netværkskompatible. Disse stereoanlæg afspiller musik fra hjemmenetværket, fra en smartphone, fra streamingtjenester eller via webradioen. Som et alternativ til at købe et nyt produkt: Hvis lydkvaliteten i et overkommeligt alt-i-ett-system ikke opfylder dine krav, kan du opgradere det med højttalere i høj kvalitet.

Hvad skal et stereoanlæg kunne gøre?
Hvad dit stereoanlæg skal gøre afhænger af dine lyttepræferencer og forventninger. Et system, der bruges på farten, skal være kompakt, robust og transportabelt. Men hvis stereosystemet forbliver et sted, er størrelsen mindre vigtig. Den vigtigste ting er, at systemet kan afspille dine ønskede medier. Lytter du for det meste til analoge musikholdere som vinyl eller kassetter, eller har du en stor CD-samling? Lytter du til en masse (web) radio eller MP3 fra din smartphone?
Disse og mange andre spørgsmål påvirker, hvad dit stereoanlæg skal være i stand til. I denne henseende skal du være særlig opmærksom på de passende input og output, forbindelser og tilgængelige funktioner. Naturligvis skal et stereoanlæg også fungere så længe som muligt - en lang garantiperiode fra producenten kan derfor også være et vigtigt kriterium.

Konklusion: Hvordan man køber det rigtige stereoanlæg

Når du køber et stereoanlæg, skal du primært matche dine kriterier til dine egne lyttepræferencer. Er analoge medier et problem, eller skal stereoanlægget arbejde med Bluetooth eller til MP3? Kan du lide at lytte til webradio, eller værdsætter du en masse bas? Men rumakustik spiller også en rolle, fordi ikke alle højttalere passer ind i hvert rum. Vær også opmærksom på de tilgængelige forbindelser som HDMI og drev, for eksempel til DVD'er. USB- og iPod-forbindelser kan også være vigtige parametre. Endelig opstår spørgsmålet om lydkvalitet. To aktive højttalere er ofte tilstrækkelige til vellykket nærfeltlytting, men er muligvis ikke længere nok til en biografoplevelse med stereolyd. Endelig har købsprisen, et kompakt eller robust design og producentens garantiinformation en betydelig indflydelse på købsbeslutningen.