bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Værd at vide om spiralkabel

Spiralkabel er fundne kabler, som kan udvides pga. deres særlige viklinger. Det øger fleksibiliteten og giver en større bevægelsesfrihed med den tilsluttede enhed, uden at kablet selv bliver for langt. På denne måde undgås kabelsalat.

  • Opbygning af spiralkabler

  • Hvor anvendes spiralkabler? / hvornår vil Ich anvende spiralkabel?

  • Was not to been an was not to køb of et spiralkabel?

  • KONKLUSION

 

Opbygning af spiralkabler

Spiralkabel fremstilles som andre kabler og har egentlig den samme opbygning. I en yderligere proces bliver kablerne imidlertid bølget og viklet, så de bevarer deres karakteristiske udseende og deres særlige egenskaber.

De består af strømførende kobberledere med isolering, der omslutter og beskytter dem. Lederne og isoleringen varierer alt efter producent og kabelvariant.

Et kriterium, der adskiller sig fra hinanden, er antallet af ledere. Hos Conrad finder du spiralkabel, som består af kun én leder, samt varianter, der fører op til 10 enkelte ledere.

Hver leder er altid isoleret enkeltvis, så alle strenge er fuldstændig adskilt fra hinanden.

Spiralkabel

Ligeledes adskiller kablerne sig ved afskærmningen. De uskærmede spiralledninger er mere fleksible, fordi de mangler et isolationslag, men beskytter ikke mod interferens, der er særligt følsomme over for data- eller signaloverførsel. En afskærmning, for det meste en tynd folie i isoleringen, eliminerer den for det meste. Afskærmede kabler sørger på den måde for fejlfri dataoverførsel også i vanskelige omgivelser.

Den ydre isolering består enten af polyvinylchlorid, kendt som PVC, eller af polyurethan, kort beskrevet som PUR. PVC er billigere at fremstille, men mister sin fleksibilitet og sin tilbagestillingskraft ved permanent belastning. PUR-kabler er omkostninger mere, derfor er betydeligt mere robust og længere.

 

Hvor anvendes spiralkabler?

Spiralkabel udmærker sig i forhold til kabler uden vindingen med højere fleksibilitet i alle retninger, uden at tage skade. De forårsager ikke kabelrod og kan trækkes ud til tre til fire gange så lang. Spiralkabler af høj kvalitet accepterer derefter deres oprindelige form uden at skulle slide ud. En anden fordel er, at du mærker den forestående ende af kablet, så du kommer altså ikke længere pludseligt.

Det primære anvendelsesområde er at forbinde små håndholdte enheder med hovedapparatet eller strømforsyningen. Uanset om det er som hovedtelefonkabel, på loddekolben eller som USB-forbindelseskabel - de kan i princippet bruges overalt, hvor et kabel er nødvendigt. En ulempe er blot, at de er noget tykkere og i det mindste i bredden indtager mere plads. De er kortere.

Også inden for måleteknik, inden for maskinbyggeri, reguleringsteknik og andre områder er der forskellige anvendelsesmuligheder på grund af deres højere fleksibilitet. Således kan skærmede spiralkabler for eksempel forbindes med målesonder til måleapparatet. Loddekolber og andre fine værktøjer profiterer også af den øgede bevægelsesfrihed og gør arbejdet nemmere. Det samme gælder maskinindustrien, hvor robotarme kan arbejde med forbindelse via spiralkabel, uden at de bliver hængende. Spiralkablet vil heller ikke blive beskadiget, hvis der føres snævre hjørner og kanter. wird.

 

Was not to been an was not to køb of et spiralkabel?

Spiralledninger ligner normale strømkabler meget og kan anvendes på mange forskellige steder. De fås derfor i forskellige specifikationer, der er særligt egnede til de forskellige anvendelsesområder.

Antallet af nødvendige ledere afhænger af anvendelsesområdet. Det samme kabel er oftest tilgængeligt i forskellige konfigurationer med et forskelligt antal ledere.

Meget vigtigt er trådernes tværsnit. Jo større denne er, desto højere er den maksimale strømstyrke, som må strømme gennem tråden. Hvis strømmen er for høj, er der brandfare. Ligeledes må spidsspændingen under driften ikke overskrides.

Hvis data skal overføres, som ved særligt følsomme anvendelser som for eksempel inden for styrings- og måleteknik, kan det især betale sig at sørge for en afskærmning af spiralledningen. Hvis kablet kun skal have strøm, er det derimod ret uvigtigt, om spiralkablet er uskærmet.

Ved valg af længden skal du være opmærksom på spiralkablets nulstillingskraft. Hvis kablet udvides, skal du bruge kræfter. Det maksimale udvidelsesforhold giver yderligere oplysninger om, hvor langt ledningen kan strækkes over sin oprindelige længde, uden at tage skade.

Til sidst skal der vælges det rigtige isoleringsmateriale. PVC-spiralkabel er billigere, men mister hurtigt fleksibiliteten ved permanent belastning. De egner sig dermed til en anvendelse, hvor de ikke belastes meget, mens det robuste PUR-kabel kan anvendes overalt og næppe tages af i over tid.

 

KONKLUSION

Spiralkabel kan hjælpe de steder, hvor normale kabler støder på grænserne. Det kan betale sig, hvis der skal tilsluttes et værktøj, der er i bevægelse, og som har brug for maksimal fleksibilitet og bevægelsesfrihed. For med dem er risikoen for at blive sammenfiltret mindre.