bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

 

Solfontænen - smuk og nyttig på samme tid

Mange virksomheder og håndværksvirksomheder har deres hovedkvarter i industriområder i udkanten.

På den ene side er dette ganske praktisk på grund af den generøse mængde plads. På den anden side har de mere behovsbaserede faciliteter også deres ulemper. For besøgende og kunder virker funktionelle kontorbygninger, ruvende lagerhuse og store lastvogneområder til at begynde med afvisende.

Derfor forsøger mange virksomhedsejere at gøre området foran deres centrale bygning mere indbydende med græsplæne, planter og et smukt have. Når en lille springvand vrider, bliver en tidligere funktionel dør til et venligt og indbydende indgangsparti.

Vi vil med glæde forklare dig, hvordan springvandspumper fungerer, og hvilke fordele en solcelleanlægspumpe tilbyder dig.  

Solfontænen
  • Hvorfor skal der installeres en springvand?

  • Hvad er fordelene ved en solcellevand?

  • Hvad er de forskellige solfonteiner?

  • Hvad skal man overveje, når man bygger en solfontæn?

  • Ofte stillede spørgsmål om solfonteiner

 
 

Hvorfor skal der installeres en springvand?

Solenergi-springvand

Som allerede nævnt øger en springvand i høj grad rekreationsværdien af en havedam. Vandfunktionen er smuk at se på, og den blide krusning er ekstremt beroligende. Af denne grund nyder mange ansatte den afslappende effekt af en virksomheds havedam med en springvand i deres frokostpause.

Men en springvand giver endnu flere fordele: De boblende springvand beriger vandet med ilt. Dette fører til en markant bedre vandkvalitet. Og dette gavner til gengæld fiskene, der bor i dammen. Derudover er iltrige vand ikke så modtagelige for algeopblomstringer.

En anden fordel: En irriterende myggeangreb undgås også. Fordi den bevægende vandoverflade gør det vanskeligt for myg at lægge æg. Dette betyder, at dit dam ikke bliver en yngleplads for besværlige plage spøgelser. En fordel, der også er meget værdsat i den private have.

 
 

Hvad er fordelene ved en solcellevand?

I modsætning til springvandspumper, der trækker deres energi fra elnettet, har solcelledrevne springvand afgørende fordele:

Nem installation

Strøm leveres via et solcellepanel. Derfor er det ikke nødvendigt at lægge en kompleks elektrisk installation med underjordiske kabler. En solafgang kan installeres i et par enkle trin og er derfor klar til brug på kortest mulig tid.

 

Ingen driftsomkostninger

Da lyset fra solen er gratis, er der ingen løbende strømomkostninger ved drift af en solbrønd. Dette beskytter ejendomsstyringens budget på lang sigt.

 

Regenerativ energi

Solenergi er en af de vedvarende energier. Derfor spildes ingen værdifulde ressourcer på strømforsyningen til en solbrønd.

 

Selv i mørke

Ved at bruge et genopladeligt batteri kan den solcelledrevne vandfunktion også betjenes om aftenen eller natten. Solpanelets overskydende energi oplades simpelthen i batteriet i løbet af dagen.

I mørke kan batteriet ikke kun levere pumpen. Med dekorativ LED-belysning bliver springvandet i dammen et absolut blikfang i haven.

 
 

Hvad er de forskellige solfonteiner?

Den generiske betegnelse solar fontæne inkluderer dampumper, strømpumper og også dambeluftere, der forsynes med elektricitet ved hjælp af et solcellemodul.

Forresten: Et solcellepanel opnår kun den specificerede spidseffekt, når solen skinner optimalt. Derfor har pumperne i de forskellige solbrønde en bred driftsspænding og pumper stadig nok vand selv ved lave spændinger.

Solpumpesæt

Solpumpesæt indeholder alle komponenter, der er nødvendige for øjeblikkelig drift. Standardkomponenterne er solcellepanel, vandpumpe, en variabel stigerør og forskellige dyser.

Den elektriske forbindelsesledning er normalt lang nok, så solmodulet kan placeres optimalt i haven.

 
 

Solar vandløb pumpesæt

Et pumpesæt til solvandsløb muliggør forbedring af vandkvaliteten på en uovertruffen måde.  Vandpumpen, der er installeret i dammen, overfører vandet til en skjult slange til toppen af vandløbet.

Gennem den kunstige strøm strømmer vandet tilbage over sten og træder ind i dammen. Pumpen har normalt en slangetilslutning, den krævede slange er ikke en del af sættet.

 
 

Solarpumper

Solpumper er rettet mod erfarne brugere, der ved nøjagtigt, hvilken ekstra teknologi der kræves. Ethvert eksisterende solcellepanel med tilstrækkelig styrke kan bruges til strømforsyningen.

Eller du vælger et solcellepanel, der passer til pumpen i vores butik. Med lidt ekspertise kan smukke springvand eller perfekt designede vandløb realiseres individuelt.

 
 

Flydende dampumper

Flydende solvarmepumper er den hurtigste måde at implementere en vandfunktion i din egen dam. Fordi de blot placeres på vandoverfladen efter udpakning - færdig.

Solmodulet er en del af flyderen, der eliminerer kablet mellem pumpen og solcellepanelet. På grund af det indbyggede solmodul har de små soløer generelt mindre output end de stationære versioner.

 
 

Flydende dambelufter

Med de flydende solbaserede beluftningsapparater er fokus på vandkvalitet.

De genererer ikke en springvand, men det integrerede solcellepanel betjener en luftpumpe, der beriger vandet med ilt.

Flydende dambelufter placeres simpelthen på vandoverfladen og luftes damvandet med en varm sten, når solen skinner.

 

Solar dam pumper LED-ring

LED-ring til soldamspumpe er et ideelt tilbehør til forskellige systemer med batteridrift.

Det skubbes ganske enkelt over pumpens stigerør og lyser vand springvand i mørke.

Kombinationen af belysning og bevægende vand gør springvandet til et absolut højdepunkt i haven.

 
 
 

Hvad skal man overveje, når man bygger en solfontæn?

Konstruktionen af et færdig solsæt er meget enkelt. For at gøre dette skal du kun følge producentens instruktioner i driftsvejledningen.

Beskyt akvatiske planter

Når du placerer springvand i dammen, skal du sikre dig, at der er en tilstrækkelig afstand fra de flydende blade fra damplanter og vandliljer. For når dråber vand fra springvandene lander på toppen af bladet, fungerer de som et brændende glas, når solen skinner. Dette ødelægger uigenkaldeligt plantens cellestruktur.

 

Vores praktiske tip: Pumpeinstallation

Hvis der skal installeres en springvand eller vandløbspumpe i bunden af dammen, er det fornuftigt at montere den højere. For at gøre dette skal du blot placere det på en passende sten. På grund af den hævede position suges intet slam op fra gulvet, og pumpen bliver ikke så snavset.

 

Det rigtige sted til solcellepanelet

Stedet for solmodulet skal vælges, så det kan lyse op af solen så længe som muligt i løbet af dagen. Hældningsvinklen på panelet skal indstilles således, at solens stråler i 90'erne°-Vinkel hit.

 

Vand sensorer

Solpumpe med tørløbssikringssensorer

Vigtigt!

I mange solvarmepumper bruges det pumpede medium også til køling og smøring. Af denne grund må pumperne ikke drives tørt. Ikke til testformål.

Nogle producenter har derfor integreret sensorer og et beskyttelseskredsløb i pumperne. På det vedlagte eksempelbillede kan sensorer genkendes som metalliske kontaktpunkter på siden af pumpehuset.

Først når pumpen er dybt nok i vandet, starter den, når den er tændt.

 
 

Ofte stillede spørgsmål om solfonteiner

Hvorfor fungerer min nye trådløse solfanger ikke på batteristrøm?

Når det leveres, tømmes batteriet i et solfangerudstyr. Derfor skal batteriet først oplades. For hurtigt at oplade batteriet anbefales det at slukke springvandet et stykke tid. Dette fører hele modulstrømmen ind i batteriet. Den nøjagtige procedure til dette findes i betjeningsvejledningen.
 

Hvorfor leverer ikke den nye vandløbspumpe de specificerede 2500 liter i timen?

Pumper har altid to værdier: først det maksimale udleveringshoved (meter vandkolonne) og derefter den maksimale leveringshastighed (liter pr. Time). Begge maksimale værdier nås imidlertid ikke på samme tid. De to værdier er indbyrdes afhængige. Fordi jo større afleveringshovedet er, jo lavere er leveringshastigheden. I de tekniske data leverer fabrikanterne ofte diagrammer, hvorfra leveringshastigheden for leveringshovedet kan læses. På grund af friktionstab i slangen kan den aktuelle værdi stadig være under den aflæste værdi.
 

Hvor høj skal strømningshastigheden for en vandløbspumpe være?

Størrelsen på dammen er afgørende for dette. Vandløbspumpen skal dimensioneres, så den stadig kan cirkulere ca. 50% af damvandet på en time ved det krævede hoved. Det vil derefter tage to timer at cirkulere hele damvandet. Hvis pumpen er dimensioneret for lille, vil hele mængden af vand aldrig blive flyttet, og der vil medføre mangel på ilt.  
 

Behøver jeg absolut en dam for at installere en springvand i haven?

Nej, det er ikke absolut nødvendigt at oprette en dam i haven, hvis der kun ønskes en springvand, springvand eller vandløb. Så er der ingen fare for, at små børn kan falde ned i dammen, mens de leger. Imidlertid kræves en beholder til vandet. Dette kan sænkes ned i jorden og derfor installeres utilgængeligt for børnene i haven. Vigtigt: vandstanden skal kontrolleres regelmæssigt. I varme måneder med høj fordampning er der en risiko for, at pumpen kører tør.
 

Kan der også bruges en solbrænde til haven på terrassen?

Hvis du ikke har plads i haven til en dam med en springvand, kan du også flytte vandfunktionen til terrassen eller balkonen. Til dette formål tilbydes egnede miniatyrdamme i specialforretninger. Med lidt manuel dygtighed kan et plastkar fra hardwarebutikken også dækkes med træ. Du skal dog sørge for, at springvandens springvand ikke er for stor, og at vandet sprøjter udad.