bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  

Interessante fakta om SAT-antenner

  • Hvad er en SAT-antenne?

  • Hvordan fungerer en SAT-antenne?

  • Hvordan fungerer en flad satellitantenne?

  • Hvordan er en SAT-antenne justeret?

  • Hvor stor skal en SAT-antenne være?

  • Ofte stillede spørgsmål om satellitantenner

Hvad er en SAT-antenne?

Alle kender de ovale eller cirkulære former, der findes i en lang række former, størrelser og farver. I almindelig sprogbrug kaldes disse dele også som "satellitantenner". Teknisk set er det ikke helt sandt. Fordi de faktiske modtagelseselementer, dvs. de to antennestænger, er usynlige og godt beskyttet inde i LNB. Vi har forklaret dette mere detaljeret på vores butikside med LNB'erne.

Udtrykket parabol er mere nøjagtigt og teknisk set ikke forkert. Fordi skålen bare er en reflektoroverflade. Dette kan bestå af glasfiberarmeret plast (GRP), stålplade eller aluminium.

En parabol fungerer som et forstørrelsesglas, der afbøjer solens stråler og bringer dem sammen til et punkt. Kun her er fokuspunktet foran reflektoroverfladen. Og det er netop her, hvor LNB er installeret. Derfra sendes signalet via kabel til SAT-modtageren og derefter videre til tv'et.

Hvordan fungerer en SAT-antenne?

Satellitantennens udvendige form er af sekundær betydning for dens funktion. Derfor er der ovale, runde og undertiden let firkantede antenner. Meget vigtigere er reflektoroverfladens krumning. Fordi det skal designes på en sådan måde, at alle radiosignaler, der forekommer i området, er samlet i et punkt.

Parabolantenne;

De første SAT-systemer til privat tv-modtagelse eller SAT-modtagelse var stadig store, cirkulære monstre med en diameter på over to meter. Med disse antenner blev LNB arrangeret nøjagtigt midt i antennen. Desværre har dette design visse ulemper, fordi LNB og LNB-holder skygger en del af reflektoren. Derudover kan sne og blade let samle sig i den nedre del af reflektoren, hvilket reducerer modtagelsesstyrken betydeligt (se figur A).

Offset parabolisk antenne

Med introduktionen af kraftfulde satellitter (Hotbirds) behøvede reflektorerne ikke længere at være så store, der blev udviklet forskudte paraboliske antenner. Til dette formål blev kun det øverste område af en parabolreflektor brugt (se figur B).

Dette har den fordel, at reflektoren er meget stejlere, så sne eller groft snavs ikke kan finde et greb. Derudover har LNB og LNB-understøttelsesarmen ikke længere nogen skyggeeffekt (se figur C).

Hvordan fungerer en flad satellitantenne?

En særlig type satellitantenne er den flade antenne. Denne antenne fortjener sit navn, da de modtagende elementer er integreret direkte i overfladen.

I modsætning til en reflektorantenne, der kun har en antennestang i LNB pr. Polarisationsplan, har en flad antenne et stort antal antennestænger fordelt over hele overfladen. Derfor er disse antenner også kendt som gruppeantenner. I denne video forklares strukturen og funktionaliteten tydeligt.

Hvordan er en SAT-antenne justeret?

De forskellige satellitter er opstillet på den geostationære bane som perler på en streng perler. Satelliternes positioner henviser til hovedmeridianen. Dette er en linje, der løber fra Nordpolen via London Greenwich Observatory til Sydpolen og er vinkelret på ækvator.

For at indstille øst / vest-tilpasningen (azimut) korrekt skal du vide, hvor satellitten skal modtages, og hvor langt øst (E) eller vest (W) du er fra hovedmeridianen. I det vestlige Tyskland er du omkring 6°øst for hovedmeridianen og i Østtyskland ca. 15°øst.

Hvis du er i Frankfurt-området (ca.°øst) en parabolantenn på Astra-satellitsystemet (19.2°E), skal du først rette antennen mod syd på den geostationære bane. Den nøjagtige position opnås ved at se på satellitpositionen (19.2°E) din egen placering (f.eks. Frankfurt 8.5°E) trækker fra. Som et resultat skal antennen være 10,7 fra syd°drejes mod øst.

Indstilling af højden

SAT-antennens hældning op og ned (højde) afhænger også af installationsstedet. I det sydlige Tyskland er modtagelsesretningen ca. 35°og i det nordlige Tyskland ca.°. Som et resultat er parabolantenner stejlere i det nordlige Tyskland (se figur A) end i det sydlige Tyskland (se figur B). Som regel er en skala fastgjort til holderen af parabolantenne, som fungerer som en grov guide.

Den fine justering af SAT-systemet skal derefter udføres visuelt ved at kontrollere billedet på tv'et eller, endnu bedre, med en SAT-finder. SAT-finderen er tilsluttet SAT-kablet mellem LNB og SAT-modtageren. Det er vigtigt, at antennen kun berøres på mastholderen under justering. Hvis antennen er snoet på reflektoren, kan den let deformeres, hvilket meget hurtigt fører til et forkert måleresultat.

Til SAT finderne

Hvor stor skal en SAT-antenne være?

Størrelsen på en parabolantenne afhænger primært af fodspor (madudskrivning) på den satellit, der skal modtages. Hvis du er i tvivl, kan fodaftryk undersøges ved hjælp af billedsøgningen på Internettet.

En parabol med en spejldiameter på 60 cm er normalt tilstrækkelig til at modtage Astra-satellitsystemets tysksprogede kanaler. For at have en bestemt reserve for dårligt vejr i multi-abonnentsystemer er antenner med en spejldiameter på 80 cm eller mere ideelle.

Men lige så flot som et stærkt antennesignal fra en stor antenne er, skal det være muligt at montere antennen sikkert. Fordi en stor reflektoroverflade også repræsenterer en ikke ubetydelig vindbelastning.

Hvis du er i tvivl, skal du søge råd fra en specialist inden installationen.

Ofte stillede spørgsmål om satellitantenner

Kan jeg male en SAT-antenne?

Ja, i princippet er det muligt at krydre reflektorspejle, som nogle gange er ret grå og triste, med farve uden at forringe modtagelsen på tv'et. Blybaseret maling bør dog ikke anvendes. Brug af maling med metalpartikler anbefales heller ikke. Som et alternativ til maling kan reflektoroverfladerne også dækkes med plastklæbende film.


Hvor mange modtagere kan jeg oprette forbindelse til en parabol?

Antallet af modtagere, der kan tilsluttes, afhænger ikke af parabolantenne. Her spiller LNB den afgørende rolle. Vi har forklaret, hvilke forskellige LNB'er der er, og hvor mange modtagere der kan tilsluttes i vores LNB-guide. Erfaringen har vist, at parabolantennen i et multi-abonnentsystem skal have en diameter på mindst 80 cm.


Hvad er fordelene ved aluminiumsskåle?

Den største fordel er, at aluminium er let og ikke ruster. Et SAT-spejl af stålplade skal være godt galvaniseret og pulverlakeret for at være lige så holdbart. Med hensyn til modtagelse betyder det ikke noget, om parabolantennen er lavet af stålplade eller aluminium.


Pludselig fungerer min satellitantenne ikke længere. Kan vinden have snoet dem?

Sandsynligvis ikke hvis beslaget stadig sidder godt fast. Meget mere sandsynligt er en fejl i LNB-strømforsyningen. I tvivlstilfælde kan du skrue F-stikket ud på LNB'en og kontrollere 14 eller 18 V / DC med et multimeter. Kablet mellem modtager og LNB kan have en afbrydelse eller kortslutning. I tvivlstilfælde kan LNB udveksles til testformål.


Min nye LNB passer ikke i holderen, hvad kan jeg gøre?

Ældre SAT-antenner havde en LNB-holder med en 23 mm diameter. Alle nye LNB'er kræver et 40 mm stikdåse. Hvis der ikke tilbydes nogen LNB-adapter til den eksisterende antenne, er det billigere at købe en ny SAT-skål med en 40 mm LNB-holder.