bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  

Interessante fakta om eventyrlys

  • Hvad er fe lys?

  • Hvilke fe-lys er egnede til udendørs?

  • Hvordan fungerer en solstreng af lys?

  • Instruktioner til håndtering af eventyrlys

  • Vores praktiske tip: Juster soldrevne eventyrlys korrekt

  • Hvilke defekter kan forekomme i eventyrlys?

Hvad er fe lys?

Anvendelse af eventyrlys

En kæde af lys er et arrangement af lyskilder, der bruges til dekoration og belysning, for eksempel på en fest. Men ikke kun aften sommerfester på terrassen eller hjertelige ølhave fester drager fordel af farverige eller varme hvide fe lys. De kan bruges til at belyse mange områder på en tiltalende måde, såsom konturer af bygninger eller særligt udsatte dele af dem.

I haven kan du bruge kunstig belysning til at fremhæve omridset af buske og træer med LED-trækæder, genskabe eventyrkarakterer og meget mere. I stuer, møbler, nicher eller vinduesrammer vises bogstaveligt talt i helt nyt, hyggeligt lys fra varmhvide lysdioder. Og som julelys har LED-lys i varme hvide eller gule og røde toner en vidunderlig festlig effekt. 

Eventyrlygter består af lyskilder, såsom LED'er eller andre lamper, der er forbundet parallelt på en eller flere kabelstrenge, der forsynes med elektricitet. Serieforbindelser er ret ualmindelige, fordi de er tilbøjelige til fejl: Hvis en lampe i serien er defekt, fungerer hele lyskæden ikke længere.

LED-fe-lys er standard i dag, men produkter med LED har også ulemper: I tilfælde af fe-lys med pærer i E14- eller E27-stik er det muligt at udskifte individuelle defekte pærer. Med LED-lyskæder skal du derimod vælge mellem at acceptere den mislykkede LED eller at fornye hele lyskæden, da individuelle elementer ikke kan udskiftes.

På plussiden: brugen af lysdioder resulterer i en væsentlig bedre energibalance, da ofte kun en tiendedel af energien er nødvendig til det samme lysudbytte som konventionelle glødelamper. Hvis du stoler på farvede eller hvide LED-lys, kan du spare strøm.

Hvilke fe-lys er egnede til udendørs?

Lyskæde

Hvis anvendelsesområdet for LED-lyskæden er udenfor, skal det primært være modstandsdygtigt over for vejrpåvirkningen. De fleste udendørs lyskæder leveres med lav spænding af en strømforsyningsenhed og sikrer en grad af beskyttelse - normalt IP44 - så du ikke behøver at undvære den ønskede lyseffekt udendørs, selv i regn og sne. Nogle af produkterne drives af batterier eller solteknologi.

Med nogle få undtagelser bruges den klassiske glødelampe ikke længere som lyskilde. I stedet bruges energieffektive LED-lyskæder, som fås i enhver farve og lysstyrke. Med LED-teknologien er varm hvid og lyse farver nu tilgængelige i lyskædespektret ud over hvidt lys. Mange lysdioder til fe-lys, der bruges ude eller inde, har bevaret deres form, men er udstyret med lysdioder på indersiden. DIN 5035 regulerer blandt andet informationen "varm hvid" eller "kold hvid". Imidlertid udsender ikke alle fe-lys med angivelsen "varm hvid" faktisk den samme farve, fordi farvetemperaturen (i Kelvin) kan være mellem værdier på 2700 og 3200 Kelvin. Jo højere værdi, jo koldere vises det udsendte lys.

Nogle udendørs fe-lys er udstyret med elektroniske moduler, der afspiller lyseffektprogrammer med et tryk på en knap. Nogle kan endda programmeres individuelt til at skabe effekter efter din egen smag. Fjernbetjeninger eller WLAN-stik giver ekstra bekvemmelighed. Det betyder, at lyskæden kan styres ved hjælp af en smartphone eller tablet.

Afhængigt af hvordan og hvor du vil dekorere, kan du vælge mellem forskellige lysfarver samt forskellige kabel- og lysakselfarver. Derudover fås fe-lys i forskellige længder og med forskellige typer lyskilder, primært glødelamper eller lysdioder. Med hensyn til strømforsyningen er der sol, akkumulator, batteri og lysdrevne fe-lys at vælge imellem. Sidstnævnte er især velegnede, når en ekstern strømforsyning er tilgængelig i nærheden. Belysning på mere udsatte steder i det udendørs område som træer eller hække er undertiden afhængig af andre strømkilder - soldrift er her en god løsning.

Hvordan fungerer en solstreng af lys?

Solcellelyskæde

Der er LED-eventyrlys til udendørs brug, der drives med solteknologi. Sollys kan betjenes udenfor via et separat solmodul til strømforsyning og behøver derefter ikke en strømforsyningsenhed eller en netforbindelse. LED-sollys fungerer som deres store "slægtninge" inden for solteknologi: LED'erne forsynes med elektricitet ved hjælp af solens strøm, og et bufferbatteri oplades via et integreret elektronikmodul, der bruges til elektricitet i tider med svagt lys LED-lyskæde sikrer. Med de effektive lysdioder opnås tiltalende lange belysningstider i mørke på denne måde.

 

Instruktioner til håndtering af eventyrlys

Den maksimalt opnåelige belysningstid for fe-lys afhænger af batteriet og batterimodellerne af opladningstilstanden og driftstilstand. Det kan variere fra flere timer til flere uger. Batterierne - ikke kun fra solens eventyrlys - har en begrænset holdbarhed på et til to år og skal derefter udskiftes.

Beskyt eventyrlys med yderligere isolerings- og fastgørelsesmateriale mod skarpe kanter og slibende byggematerialer som gips eller klinker. Linjerne bør ikke kunne bevæge sig selv under blæsende forhold og skal lægges i overensstemmelse hermed. Du finder det nødvendige installations- og fastgørelsesmateriale i vores online-butik. Hvis du skal bruge forlængerledninger til at drive strømforsyningerne fra lavspændingsnetværket, skal du sikre, at beskyttelsesgraden opretholdes, især når du bruger dem udendørs, for eksempel med passende stikbokse fra vores onlinebutik.

Når du bruger WiFi-stik, skal du sørge for, at dit WiFi-netværk stadig er stærkt nok på den ønskede placering. Brug om nødvendigt WLAN-repeatere. Især lyskæder, der er udstyret med klassiske pærer, bør ikke betjenes sammenrullet eller i emballagen.

Vores praktiske tip: Juster soldrevne eventyrlys korrekt

Når du installerer soldrevne fe-lys, skal du sørge for, at solpanelerne vender mod syd og ikke er i skyggen. Ellers kan funktionaliteten blive forringet. Især i haven kan skygge skyldes, at blade vokser eller placerer solmodulet for tæt på bygninger. Sne om vinteren kan også påvirke forekomsten af lys negativt. Solmodulerne skal derfor beskyttes mod sne eller frigøres regelmæssigt.

  

Hvilke defekter kan forekomme i LED-lys?

Hvis LED-lyset ikke kan tændes, skal du først kontrollere strømforsyningsenheden, eventuelle sikringer og ledningerne til strømforsyningen eller til lamperne for beskadigelse. Hvis en soldrevet LED-lyskæde ikke tænder af sig selv i mørke: Kontroller, om hovedafbryderen er tændt. Eksterne lyskilder, f.eks. Gadelamper, kan også simulere dagslys og dermed forhindre lyskæden i at tænde.
Sørg for, at batterier og genopladelige batterier er intakte, og at forbindelserne er korrekt polariserede, og kontakterne er rene, når du udskifter dem.