bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

    

Interessante fakta om udendørs smartphones

 • Hvad er udendørs smartphones?

 • Hvad udendørs smartphones kan gøre

 • Certificeringer og beskyttelsesklasser for udendørs smartphones

 • Stærke batterier til lange driftstider

Hvad er udendørs smartphones?

Outdoor

Smartphones er blevet en uundværlig del af vores liv - det gælder både privatliv og dagligdag. Da konventionelle smartphones er ekstremt kraftfulde, men på samme tid følsomme enheder, er de ikke egnede til brug i alle miljøer. På byggepladser, i industrielle operationer og hvor der er usædvanlige forhold, f.eks. Øgede niveauer af støv og fugt samt ekstreme temperaturer, er specielle udendørs smartphones de valgmuligheder. Disse modeller er bevæbnet mod ugunstige eksterne forhold.

Dybest set er udendørs smartphones meget kraftfulde smartphones, der på ingen måde er ringere end konventionelle enheder med hensyn til funktionalitet og er baseret på de nyeste teknologier. De kan udstyres med et SIM-kort og har fælles transmissionsstandarder såsom GSM / 2G, UMTS / 3G og LTE / 4G LTE for at muliggøre internetadgang og satellitkommunikation når som helst og hvor som helst. Overførsel af vigtige måledata og billeder i en professionel sammenhæng samt kommunikation på forskellige måder er garanteret på denne måde.

Men robuste udendørs smartphones bruges ikke kun i den kommercielle sektor. Derudover er disse enheder ideelle til udendørs sportsentusiaster, der udsætter sig for elementerne under barske forhold, såsom klatreture eller rafting. Almindelige smartphones vil sandsynligvis blive beskadiget i sådanne situationer.

Hvad udendørs smartphones kan gøre

Outdoor-smartphone

Udendørs smartphones er "normale" smartphones med hensyn til deres funktionalitet. De har kraftige processorer, berøringsskærme og et fælles operativsystem, normalt et Android OS. Brugeren kan bruge alle de apps, han ønsker, og som kører på operativsystemet.

Mange specielle smartphone-apps og perifere enheder, der betjenes på smartphones, bruges på store byggepladser og i industrielle operationer, for eksempel til datamålinger. Udendørssmartphones giver mulighed for at bruge disse funktioner selv under ugunstige omstændigheder.

Derudover skal smartphones tilbyde meget til udendørs brug, som konventionelle enheder ikke kan gøre på grund af deres design:

 • De skal i det mindste delvist beskyttes mod væske, dvs. modstandsdygtige over for spray- og regnvand eller endda modstå midlertidig eller permanent nedsænkning uden beskadigelse.
 • En anden årsag til skade på smartphones kan være indtrængen af støv og andre fine partikler. Udendørs varianter er specielt forseglet og tillader ikke partikler at trænge ind.
 • Glasoverfladen på smartphones er følsom og viser revner, selv med punktbelastninger på omkring 5 Newton. Udendørs smartphones er ofte forsynet med specielt glas, der tåler op til 8 gange belastningen. Afhængigt af modellen kan disse enheder endda modstå fald på beton fra en højde på op til to meter.
 • Derudover er mange modeller forsynet med specielle beskyttelsesovertræk, der beskytter mod stød og fald. Disse enheder kaldes "robuste", fra det engelske ord robuste (på tysk: robust).
 • Afhængig af den tilsigtede anvendelse kan det være nødvendigt for en smartphone at modstå ekstreme temperaturer og høje temperaturudsving. Producenterne angiver temperaturområdet i produktbeskrivelserne; de kan være op til 100 grader Celsius.
 • De, der arbejder udenfor, bærer ofte handsker. Betjeningen af normale berøringsskærme er vanskelig eller endog umulig med handsker. Af denne grund har specielle udendørs mobiltelefoner berøringsskærme, der er designet til brug med handsker.

Ud over disse funktioner har de fleste udendørs smartphones kraftfulde kameraer, der tager billeder i høj opløsning selv under vanskelige lysforhold. Andre funktioner såsom specielle sikkerhedsfunktioner i en nødsituation eller ansigtsgenkendelse varierer fra model til model.

Nyttigt tilbehør til din udendørs smartphone: privatliv og skærmbeskyttelse

Beskyt din udendørs smartphone fra uønskede blikke fra siden med en privatlivsskærm. Vores 3M produktfinder guider dig til den rigtige beskyttelse af dit produkt med blot et par klik.

Til 3M produktfinder

Certificeringer og beskyttelsesklasser for udendørs smartphones

For at du kan være sikker på funktionerne i den udendørs smartphone, er de fleste enheder forsynet med en reference til produktionen i henhold til forskellige certificeringer. Dette garanterer, at enheden kan modstå visse belastninger. Beskyttelsesklassen i henhold til IP-standarder (International Protection) giver information om, hvad den valgte model er beskyttet mod. Specifikationen foretages ved hjælp af forkortelsen "IP" efterfulgt af to cifre. Det første ciffer angiver beskyttelsen mod indtrængen af fremmedlegemer i enheden, dvs. støv og snavs. Det andet tal angiver beskyttelse mod virkningerne af vand.

Outdoor

Beskyttelsesklasserne mod fremmedlegems indtrængen er defineret som følger:

 • Beskyttelsesklasse 4: Beskyttelse mod indtrængen af fremmedlegemer med en diameter på 1 mm
 • Beskyttelsesklasse 5: Beskyttelse mod indtrængning af støv i skadelige mængder
 • Beskyttelsesklasse 6: fuldstændig beskyttelse mod indtrængen af støv


Beskyttelsesklasserne mod vandindtrængning er:

 • Beskyttelsesklasse 4: Beskyttelse mod stænkvand
 • Beskyttelsesklasse 5: Beskyttelse mod vandstråler
 • Beskyttelsesklasse 6: Beskyttelse mod stærke vandstråler
 • Beskyttelsesklasse 7: Beskyttelse mod midlertidig nedsænkning
 • Beskyttelsesklasse 8: Beskyttelse mod permanent nedsænkning


Nogle udendørs smartphones er certificeret i henhold til IP68, dvs. fuldstændig beskyttet mod støv og vand.

Mere om IP-standarden

Ud over beskyttelse mod vand og støv kan der være yderligere krav til beskyttelse, for eksempel mod stærkt sollys, høje temperaturudsving og fald. Nogle producenter giver klare værdier for forskellige scenarier, inden for hvilke smartphonen ikke beskadiges.

Derudover henvises der til en anden fremstillingsstandard, på basis af hvilken enhederne er fremstillet til nogle produkter: den amerikanske militærstandard MIL-STD-810G. Standarden består af flere hundrede sider, der beskriver testmetoder for militært udstyr. Enheder, der er fremstillet i henhold til denne standard, skal kunne modstå lufttryk i forskellige niveauer, være ufølsomme over for vand, støv, varme og kulde samt for stød og endog for trykbølger i eksplosioner. I modsætning til IP-certificering kontrolleres produktion i henhold til MIL-STD-810G ikke af uafhængige organer og angiver derfor kun, at producenterne grundlæggende orienterer sig efter disse standarder.

Outdoor

Stærke batterier til lange driftstider

Batterier i konventionelle smartphones, der er i brug hele dagen, skal normalt oplades natten over. Deres kapacitet er mellem 1.500 og 2.700 mAh. Kapacitetsværdierne for udendørs smartphones er undertiden betydeligt højere, når alt kommer til alt, skal enheden vare hele dagen, selv med hyppige telefonopkald og anden intensiv brug i det daglige arbejde. Friluftsatleter, der er på farten i flere dage, skal også kunne stole på, at mobiltelefonen holder længe, selvom den ikke kan oplades regelmæssigt imellem. Nogle producenter udstyrer smartphones med batterier, der har dobbelt så høj eller endnu højere kapacitet end konventionelle smartphone-batterier.

Vores praktiske tip

Vælg derefter din udendørs smartphone, i hvilket miljø den skal bruges. De tilbudte modeller har forskellige fokus. Har du primært brug for beskyttelse mod støv og vand? Vær derefter opmærksom på certificeringen i henhold til IP68. Hvis du også vil beskytte din smartphone mod at falde på hårde overflader, kan en robust enhed med et robust beskyttelsesdæksel være passende for dig.