Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  Ting at vide om strømkabler

  • Hvad er et kabel

  • Hvilke typer strømkabler er der?

  • Almindelige spørgsmål om valg af netledning

  Strømkabler er isolerede ledere til elektrisk strømforsyning. Kablet mellem to stik fungerer som en leder. Den aktuelle leder er beskyttet i kappen, normalt en ledning lavet af kobber eller aluminium. Der er forskellige stikformer som stik til forbindelsespunkterne. Et fælles system til tildeling af plug-in-formularer er CEE-systemet.

  Strømkabler bruges som en forlængelse af stikkontakten som den primære energikilde eller som en forbindelse til underdistributører såsom kabeltromler, som igen er forbundet til en strømkilde. Som regel er præfabrikerede stik fastgjort til begge ender af kablet. En undtagelse er forbindelseskabler, der kun har et stik og en åben ende til montering på enheden.

  Søgetip: I denne kategori finder du et stort udvalg af strømkabler med forskellige, præfabrikerede stik og stik til fleksibel elektrisk installation i bygninger og udendørs.  

  • Kabel uden stik
  • Flere stikkontakter, såkaldte stikkontaktstrimler

  Hvad er et kabel?

  Kabler kaldes også kabler med kappe. Den elektriske leder er omgivet udvendigt af en isolerende kappe som et beskyttende lag. Fordi dens struktur ligner en slange med ledningen i midten af ledningstværsnittet og den ydre kappe, er slangeledningen et andet synonym for elektrisk kabel. For det meste er det PVC-slangelinjer med et plastlag som isolering.

  Strømforbindelseskabel

  Tre-leder tilslutningskabel med isolerende kappe

  Hvilke typer strømkabler er der?

  I vores butik finder du et stort udvalg af præfabrikerede strømkabler med stik til den ukomplicerede forsyning af elektriske apparater med strøm samt distribution eller udvidelse af din elektriske infrastruktur.

  Tilslutningskabel.

  Forbindelseskabler er monteret direkte på enheden og bruges til at strømforsyne den via stikket i den anden ende af kablet. Forskellige enheder kræver forskellige kabler. Naturligvis kræver f.eks. En komfur med et højspændingskabel som en forbindelse et andet forsyningskabel end en lille enhed, der tildeles mindre strøm via en strømforsyningsenhed end normalt strømmer fra stikkontakten.

  Vær opmærksom på producentens anvisninger i produktdatabladene for det respektive tilladte anvendelsesområde!

   

  CEE kabeltromler

  Kabeltromler med standardiserede CEE-slots bruges til at distribuere elektricitet. Selve kabeltromlen forsynes normalt med sit tilslutningskabel i stikket. Antallet af slots bestemmer, hvor mange enheder kabeltromlen kan distribuere denne strøm til. Det oprullede tilslutningskabel fungerer som en forlængelse, så strømmen ikke kun er tilgængelig i umiddelbar nærhed af stikkontakten, men også hvor den forlænges ved hjælp af kabeltromlen, f.eks. Klipning fra kældertilslutningen i haven til græsplænen og samtidig lytte til radio via en anden Slot.

  Ved tildeling af slots på en kabeltromle er det vigtigt, at de maksimalt tilladte belastninger i henhold til producentens oplysninger ikke overskrides, når der tilsluttes flere enheder.

  Professionel kabeltromle med forskellige plug-in muligheder

  Professionel kabeltromle med forskellige plug-in muligheder

  CEE forlængerkabel

  CEE-forlængerkabler er enkle kabler med standardiserede CEE-stik og -stik til forlængelse af kraftledninger. Når du foretager dit valg, skal du sørge for, at du har brug for et stik eller et stik som en modstykke til den eksisterende struktur af enhederne og ledningerne til tilslutning til strømforsyningen og til tilslutning til forbrugeren.

  Kabeltromler

  Kabeltromler kan udstyres med standardiserede CEE-stik eller med andre slots og adapterfunktioner. De bruges til at udvide og distribuere en strømforsyning. Selve kabelrullen leveres normalt via en konventionel stikkontakt, dens tilslutningskabel udvider denne strømledning, og strømmen kan distribueres til flere elektriske forbrugere (enheder) gennem flere slots på kabelrullen

  Koldapparatkabel

  Kabler til koldt udstyr kan kun bruges til at forbinde enheder, der ikke udvikler meget varme under drift, ellers vil kablet blive beskadiget af varmeudviklingen. Sådanne kapsler er billigere at fremstille. Kolde enheder er f.eks. Computere.

  Strømkabel

  Netledninger til f.eks. Fladskærms-tv og andre multimedieenheder

  Netledninger til f.eks. Fladskærms-tv og andre multimedieenheder

  Strømkabler bruges til at forbinde enheder til lysnettet, der ikke er egnet til drift med den sædvanlige 230 V fra stikkontakten. En strømforsyning på kablet fungerer som en adapter og konverterer udgangsstrømmen fra stikkontakten til lavere strømme for forbrugere såsom køkkenapparater eller højttalere. Netledningen fungerer ofte også som ensretter, dvs. den konverterer vekselstrøm til jævnstrøm.

  Forlængerledning

  Forlængerledninger: Forlængerledninger kræves, hvis strømforsyningen har de rigtige parametre for forbrugeren, men endnu ikke er tilgængelig på det rigtige sted. Forlængerledninger overbygger afstanden fra strømkilden til den tilsluttede enhed.

   

  Forlængerledning

  Forlængerledning med tyske beskyttende kontaktforbindelser

  Almindelige spørgsmål om valg af netledning

  Afviger strømkabler til indendørs brug fra dem til udendørs brug?

  Ja. Når du vælger strømkabler, skal du være opmærksom på anvendelsesområdet. Strømkabler og fordelere til udendørs brug er isoleret forskelligt og er derfor vejrbestandige mod fugt og temperaturudsving. Selv i fugtige indendørs områder som kældre eller badeværelser skal du kun bruge kabler, der er godkendt til udendørs brug.

  Hvilke stik og stikkontakter har jeg brug for?

  Strømkabler er isolerede ledere med to ender som forbindelsespunkter. Du har brug for matchende stik og stikkontakter på begge sider, afhængigt af hvad du vil tilslutte. Et stik passer i et stik. Men hvis du har et stik som forbindelsespunkt, skal du bruge et kabel med et 'hanstik'.

  Hvad betyder CEE-mærket?

  CEE-systemet er en variant til tildeling af egnede stik og stik. CEE 7/4 og CEE 7/3 er for eksempel det tyske beskyttelseskontaktstik og det tilsvarende tyske beskyttelseskontaktstik (type F). Der er også producentspecifikke markeringer for stiksystemer.

  Hvad er en beskyttende kontakt?

  Beskyttelseskontakter jordes af sikkerhedsmæssige årsager. Mindst et tre-leder kabel er nødvendigt til dette: Der er en forsyningsledning og en returledning til hvert kredsløb, den tredje kontakt er forbundet til jordforbindelseskablet, som leder høje strømme væk i tilfælde af fejl og om nødvendigt udløser sikringen i afbryderboksen. Både kablet og det beskyttende kontaktstik skal være udstyret med de relevante, mindst tre-ledede kabler, så beskyttelsesfunktionen kan etableres.

  Hvad skal jeg overveje med hensyn til isolering af strømkabler?

  Da kablerne leder elektricitet, når de er i brug, skal deres kappe tilbyde tilstrækkelig beskyttelse mod utilsigtet kontakt. Derudover kræves der til nogle formål tilstrækkelig afskærmning mod elektromagnetiske felter, så andre enheder i nærheden af kablet ikke forstyrres.

  Hvad er forskellen mellem et kabel og en ledning?

  Strømkabler er en undergruppe af elektriske ledninger. Linjer kan også være enkle ledninger eller andre materialer. Kabler har også en kappe med en isolerende funktion for at beskytte mod kontakt og for at beskytte mod elektromagnetiske påvirkninger.

  Hvor kan jeg finde kabler uden stik?

  Kabler uden stik til avancerede brugere og håndværkere findes under Connectors & Cables.