Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

               

                 

  Interessante fakta om robotter

  • Robotter: højtudviklede maskiner til legende læring og mere

  • Humanoid robotter

  • Legetøjs-robot

  • Robotsæt

  • Robotics in Education

  • Anvendelsesområder for robotteknologi i klassen

  Robotter: højtudviklede maskiner til legende læring og mere

  Humanoid robot

  Robotter, som teknisk højt udviklede maskiner og produkter af det, der nu kaldes mekatronik, blev oprindeligt designet til at befri folk for mekanisk arbejde. De består af en mekanisk ramme, en robotcontroller og sensorer til genkendelse af signaler og aktuatorer. Som industrielle robotter har de stort set overtaget enkle opgaver såsom stykkeproduktion, som tidligere blev udført af mennesker. Når de er programmeret, er robotter i stand til at udføre komplekse arbejdsprocesser autonomt. Derudover bruges robotter nu i den private sektor til servicearbejde, og moderne robotik bliver i stigende grad brugt på legetøjsmarkedet.

  Robotter kan differentieres efter deres design, for eksempel i autonome mobile robotter, gårobotter, humanoide robotter og kognitive robotter. En anden sondring skelnes mellem formålet. Til dette formål kan man skelne mellem industrielle robotter, servicrobotter, medicinske robotter, efterforskningsrobotter og legetøjsrobotter.

  Dybest set er robotter udstyret med forskellige sensorer, der giver dem mulighed for at reagere på deres miljø: 

  • akustiske sensorer
  • Optiske sensorer
  • kinetiske sensorer

  De oplysninger, som sensorerne registrerer, sammenlignes med placeringen af akserne i robotten og konverteres til bevægelsesinstruktioner. Kinetikken varierer til gengæld alt efter typen af bevægelse, antallet og arrangementet af de eksisterende akser og formen på robotens arbejdsområde, som kan være kartesisk, cylindrisk eller sfærisk. Åben kinematik, som de for eksempel forekommer i humanoide robotter, er kendetegnet ved serielle akser. Med lukket kinematik er links forbundet med mindst to andre links.

   

  Humanoid robotter

  Humanoid-robotter er robotter, der er modelleret på mennesker med hensyn til deres design og bevægelsessekvenser. De står på to ben, og når det kommer til androider eller gynoider, har de endda menneskelige træk og menneskelig opførsel. Humanoid-robotter har to hovedformål: Som multifunktionelle maskiner udføres forskning på dem for at være i stand til at påtage sig komplekse arbejder som i plejesektoren. 

  Et vigtigt anvendelsesområde er inden for det akademiske område inden for forskning og videnskab. Der bruges de på den ene side til at undersøge kunstig intelligens, maskinen antages at erhverve yderligere funktioner gennem interaktion med den. På den anden side kan de bruges i undervisning i datalogi, robotteknologi, systemer og sensorer såvel som inden for samfundsvidenskab.

  De humanoide robotter, der er tilgængelige fra Conrad, er færdige enheder med en række funktioner:

  • Takket være et stort antal frihedsgrader og integrerede gyrometre er realistiske bevægelsessekvenser mulige.
  • Kameraer og optiske sensorer til infrarød genkendelse af objekt og ansigt.
  • De akustiske sensorer bruger ultralydsmåling til at måle afstande og mikrofoner til at registrere lydens retning.
  • De har flere trykfølere og kapacitive berøringsfølere til at interagere med mennesker.
  • Robotterne er udstyret med kraftige processorer og har Ethernet- og WiFi-grænseflader. Operativsystemet er Linux.
  • Robotterne er grafisk programmerbare (VPL) i C ++ eller Python.
  • Enhedens højde er 58 centimeter og vægten 5,4 kg.

  Legetøjs-robot 

  Ud over at blive brugt som arbejds- og undervisningsudstyr er der robotter, der udelukkende bruges til underholdning - til børn såvel som voksne. Robotter, der sælges som legetøj, findes i en række forskellige former. Ud over humanoid-udseende legetøjsrobotter er der en bred vifte af dem, der ligner dyr og derfor betragtes som erstatningskæledyr. Derudover er der færdige robotter, der bruges til at introducere robotik og programmering på en legende måde og generelt arbejder hen imod forståelse af tekniske relationer.

  Færdige legetøjsrobotter betragtes separat fra robottesæt, da brugeren har relativt få muligheder for at påvirke funktionerne. Mange legetøjsrobotter leveres forprogrammerede og kan derfor ikke ændres i deres funktion. Ikke desto mindre reagerer de på deres miljø, det være sig ved hjælp af kontrol via en fjernbetjening, smartphone-apps eller interaktivt via optiske bevægelsessensorer, lydsensorer eller berøringssensorer.

  Robotsæt

  Robotsæt er autonome mobile robotter inden for hobbyelektronik og giver brugerne mulighed for at opbygge og programmere robotter helt efter deres egne ideer. De er ideel til børn og unge til at introducere dem til robotverdenen på en legende måde og formidle grundlæggende viden. 

  I stedet for at købe de enkelte komponenter og dele individuelt, kan du købe dem som sæt og udvide dem efter behov. I modsætning til færdige enheder tilbyder robottesæt den fordel, at brugerne oplever høj pædagogisk merværdi under konstruktionen og underholdes godt på samme tid. De elektroniske komponenter leveres i sættet og samles af dig selv. 

  Typer af robotsæt, der er tilgængelige fra Conrad, er:

  • Robotarme, der er ideelle til at lære om objektet
  • Robotkøretøjer, der i det væsentlige består af en programmerbar mikrocontroller med processor, der er monteret på et karosseri med hjul
  • Derudover er der specielle typer robotter, hver med et specifikt anvendelsesområde.
  Robot byggesæt

  Nogle sæt leveres med forprogrammerede kontrolelementer og programmer, der let kan indlæses på mikrocontrolleren via USB-grænsefladen eller endda kan bruges umiddelbart efter montering. Andre kit-robotter kan programmeres med programmeringssprog som Basic eller C. En bred vifte af tilbehør kan bruges til at sammensætte dit eget sæt eller tilføje eller udskifte komponenter.

  Kit-tilbehør, der fås fra Conrad, inkluderer:

  • Vis moduler
  • Sensormoduler som accelerometre, magnetometre og rotationshastighedssendere til generel robotik, indendørs navigationsapplikationer og bevægelsesdetektering
  • Individuelle sensorer til detektion af jorden, ultralyd og meget mere
  • Mikrocontrollere, for eksempel Arduino-kortene, der ofte bruges i sæt af denne type
  • Forskellige udvidelsesmoduler
  • Gearsæt, akselsæt, dæksæt, bensæt, gribere og andre mekaniske komponenter
  • USB-programmeringskabel til tilslutning til pc'er 

  Med disse elektroniske og mekaniske komponenter af høj kvalitet kan dine egne robotter bygges og programmeres efter brugerens ideer.

   

  Robotics in Education

  Robotter har erobret flere og flere områder i vores liv siden deres første anvendelse i bilindustrien i 1960'erne. Teknologi med kunstig intelligens, sensorer og præcision udvikler sig ekstremt hurtigt, og applikationer tager mere og mere plads i vores hverdag. De finder vej ind i private husstande og uddannelsesinstitutioner. Med det humanoide design af robotterne kan skolebørn og studerende legende formidle emner som programmering, robotteknologi, kontrolteknologi og kreativt arbejde. Særlige problemløsningskompetencer kan læres og videreudvikles.

  Anvendelsesområder for robotteknologi i klassen

  Programmering;

  Robotter i klassen

  Fra de enkleste robottyper med kontroller til apps via smartphone eller tablet til mere komplekse typer, der kræver mere sofistikeret programmering i korografier eller C ++ - udvalget af kurser til undervisning i indhold spænder fra børnehave til universitet. At lære at programmere fra let til udfordrende.

  konstruktion

  I gruppearbejde z. For eksempel formidler robottesæt som "Meccanoid 2.0 (GS16)" en dyb forståelse af tekniske relationer, styrker teamwork og færdigheder til problemløsning. Læringsmålene opnås sammen ved at samle og tilslutte komponenterne.

  Telemetri

  I robotteknologi står telemetri for beregning eller måling af afstande med optiske, akustiske eller radio-elektriske elementer. Infrarøde, ultralyds- eller laserafstandsfindere anvendes. Robotten kan bevæge sig gennem rummet gennem dem. Brugen af tekniske processer og deres muligheder formidles tydeligt til eleverne / studerende.

  Mekatronik

  Tværfaglig interaktion mellem mekanik, elektronik og informationsteknologi bliver hurtigt meget kompleks. Disse discipliner inden for mekatronik bruges i robotteknologi. Med vores robotteknikker til undervisning formidler du grundlæggende viden tydeligt og gør det lettere for dine elever / studerende at komme i gang med mekatronik

  .

  Automatisering

  I dag kan industriproduktion kun være effektiv, hvis arbejdstrin automatiseres i overensstemmelse hermed. Her spiller industrielle robotter en central rolle. Med robotarmen "RA1-PRO" Arexx kan et første glimt af dette spændende emne gives på en legende måde. Interesse og succes for læring blandt eleverne / studerende er garanteret.