Maksimal beskyttelse mod elektrostatisk udladning

Vores distributionscenter er et af Europas største og mest moderne. Det er udstyret med et elektrostatisk beskyttet område (EPA). Således kan vi garantere den højeste kvalitetsstandard ved korrekt lagring og håndtering af alle komponenter, der er følsomme over for statisk elektricitet.

EPA hos Conrad

  • Beskyttelse mod ESD-skader
  • Først i Europa med omfattende certificering  
  • Vi lever op til de strengeste krav inden for ESD-beskyttelse

ESD (Electrostatic Discharge)

Elektrostatisk udladning, også kendt som statisk elektricitet, er i almindelighed ufarligt for mennesker og produkter, men for følsomme elektroniske komponenter kan dette være uhyre skadeligt.

Læs mere om ESD

EPA (Electrostatic Discharge Protected Area)

Dette er et område, der er bygget for at forhindre skader forårsaget af elektrostatisk udladning. Eksempelvis er alle ledende materialer og ansatte i et sådant område jordede, så der ikke opstår statisk elektricitet. Det indebærer eksempelvis, at de ansatte, der arbejder i området, bærer ESD-sko og beskyttelsesfrakke. Besøgende anvender skobeskyttelse og såfremt nogen går på gulvbelægningen, afledes den statiske elektricitet herigennem. På den måde beskyttes områdets produkter mod elektrostatiske udladninger. Arbejdsbordene er også blevet forsynet med afledende bordplader eller belægninger, der er jordforbundne. For at de ansatte, der arbejder ved bordene, ikke udgør nogen risiko, bliver de forbundet til arbejdspladsens jordsystem via et bånd rundt om håndleddet. Conrads EPA har plads til op mod 10.000 forskellige produktlinjer.

Certificering

Vores EPA er testet af TÜV NORD CERT (en af verdens største tekniske tjenesteleverandører). Vi opfylder samtlige af deres ESD-krav og er certificerede i overensstemmelse med DIN EN 61340-5-1. Vi er den første distributør inden for reservedelsindustrien, der har opnået denne certificering.
 
“At vi er den første distributør med DIN EN 61340-5-1-certificerede EPA- og ESD-processer er et bevis på vores kundefokus inden for elektronikindustrien” udtaler Stefan Fuchs, General Manager Industrial Electronics på Conrad Electronic.

Han fortsætter:

“En ny udformning af industrien kræver komponenter, der er særligt følsomme over for ESD, og disse kræver særskilte lagrings- og håndteringsprocedurer i hele forsyningskæden. Conrad kan imødekomme industriens behov og bidrager derigennem til pålideligheden af de færdige produkter og systemer, som vores komponenter anvendes i.”

EPA er en del af vores program af innovative tjenester, hvor vi møder kundernes behov inden for FoU, prototyper, vedligeholdelse og reparation (MRO).