bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

      

Ting at vide om videodigitalisatorer og spiloptagelse

Analoge formater har formet medielandskabet betydeligt siden begyndelsen af massekommunikation. Men siden computerteknologiens sejr mistede de deres betydning på meget kort tid. Analoge medier kan nu kun findes i marginale områder og specielle nicher. Ikke desto mindre er deres betydning for dokumentationen af tidligere begivenheder stadig stor. Dette gælder også i den private sektor, hvor udover familiefotoalbum skal omfattende samlinger af gamle videooptagelser sikres digitalt.

Bortset fra dyre specialløsninger til offentlige institutioner som museer og arkiver er der højtydende tekniske løsninger til ambitiøse private brugere, for eksempel til at digitalisere gamle optagelser med videogribere, gendanne dem og optimere dem. Den afgørende fordel er, at det langsigtede henfald af eksisterende data kan stoppes på denne måde. Frem for alt viser magnetbånd som VHS eller high-8 videokassetter enorme kvalitetstab efter få år, som intensiveres med stigende alder. Hvis optagelser på den anden side er tilgængelige i digital form, kan de arkiveres næsten uden tab, afhængigt af egenskaberne ved det anvendte lagermedium. Selv hvis der opstår nye problemer i den digitale verden, såsom hurtig videreudvikling, hvorved selv vidt etablerede standarder overvindes inden for meget kort tid, er lagring og behandling af mediedata meget lettere og kan implementeres med meget mindre indsats end i den "analoge verden".

Digitale data kan kopieres meget let. På denne måde kan der ikke kun laves sikkerhedskopier. En ukompliceret udveksling af data med slægtninge eller venner er også mulig, hvilket bliver lettere og lettere på grund af den fremadskridende digitalisering af alle livets områder - for eksempel via sociale netværk. Derudover er der ikke behov for at gemme fysiske medier. Indholdet af hele bevægelige kasser fra VHS-kassetter kan gemmes på små lagringsmedier, der passer i en bukselomme som et USB-stik eller SD-kort. På samme tid kan dataene normalt fortolkes og vises af de fleste af de aktuelt tilgængelige slutenheder.

Analog

For at digitalisere analoge videofilm kræves en videodigitaliser. De grundlæggende egenskaber inkluderer de tilgængelige grænseflader til analoge indgangs- og udgangssignaler og de respektive digitale videoformater, hvortil enheden overfører videoindholdet, den har læst. Disse er forskellige med hensyn til den anvendte videokodec, den tilgængelige billedopløsning, billedhastighed og den tilgængelige datakomprimering.

Grænsefladerne for input og output signaler er karakteriseret som følger:

AV

Udtrykkene "lyd" og "video" ligger bag betegnelsen. Der er ingen dedikeret AV-grænseflade. Udtrykket blev ofte brugt synonymt for den tilgængelige videointerface til en analog multimedieterminal. Den sammensatte videoudgang er ofte mærket AV.

FBAS (synkroniseringssignal med farvebillede) via cinch-stik

Et FBAS- eller kompositvideosignal transmitteres via tre kabler med cinch-stik. Billedinformationen er ikke adskilt i lys- og farveinformation, men transmitteres som et sammensat signal - normalt via kablet med det gule stik. De to andre kabler (normalt røde og hvide stik) transmitterer de to kanaler med stereolyd.

HDMI

HDMI (High Definition Multimedia Interface)

HDMI er en meget brugt grænseflade til transmission af digitale video- og audiosignaler. Da der med den fremadskridende digitalisering næsten ikke er nogen analoge slutenheder i hverdagen, er konvertering af analog til digitale data og omvendt, når der transmitteres multimediedata, næsten overflødig. HDMI-interfacet har derfor etableret sig som transmissionsstandard, ikke mindst på grund af dets brugervenlighed. Visning af videosignaler med høj opløsning uden komprimering med tab er mulig takket være de meget høje datahastigheder. For eksempel er videooverførsler i 4k-opløsning fra HDMI 1.4 mulige.

S-Video eller Y / C

S-Video-grænsefladen transmitterer lysstyrke og farveinformation for et analogt videosignal separat fra hinanden. Det er her, det adskiller sig fra det sammensatte signal, hvor farveinformationen føjes til lysstyrkesignalet. Som et resultat er flere bredbåndsvideosignaler mulige, hvilket øger visningen af detaljer betydeligt sammenlignet med sammensatte videosignaler. S-video transmitteres normalt via det 4-polede mini-DIN-stik. Derudover er transmission med et SCART-stik muligt, hvorved det skal sikres, at både kablet og input understøtter S-Video, da dette ikke er en del af SCART-standarden.

USB

SCART / 2 phono adapterkabel 2 m

SCART-forbindelsen er en europæisk standard for stik til transmission af lyd- og videosignaler, hvormed der skal opnås en standardisering for tilslutning af forskellige videoenheder. Analoge RGB- og FBAS-signaler kan transmitteres som standard; lejlighedsvis også S-Video. Digitale multimediesignaler understøttes ikke. Da SCART-kabler transmitterer analoge signaler, afhænger kvaliteten af transmissionen direkte af kvaliteten af det anvendte kabel. En kabellængde på mere end 3 meter reducerer allerede billedkvaliteten betydeligt. Kabler af høj kvalitet skiller sig tydeligt ud i de synlige forskelle i kvalitet i transmissionerne og dækker også alle 21 tilgængelige poler.

USB (Universal Serial Bus)

I forbindelse med videodigitaliserings- og game capture-enheder bruges USB-interface normalt til dataforbindelsen til computeren. Ikke kun transmitteres digitale data, men strømforsyningen til en enhed er også garanteret. Som en universel seriel grænseflade forbinder USB et stort antal digitale perifere enheder med computeren, hvilket gør dataudveksling mulig uden problemer. 

Kategori

Video PCI-kort

Video-plug-in-kort gør det muligt at konvertere analoge videosignaler til digitale data, som derefter kan gemmes eller viderebehandles på hjemmecomputeren. De er den interne modstykke til de løsninger, der er tilsluttet via USB. PCI-interface på computerens bundkort bruges normalt til systemforbindelse. Ligesom de eksterne versioner understøtter video-plug-in-kort generelt de almindelige analoge SD-videoformater i PAL, SECAM og NTSC med opløsninger på 720 x 576 (PAL) og 720 x 480 (NTSC) ved de formatafhængige billedhastigheder.

Video grabber

Video grabbers er specialiserede softwareapplikationer til konvertering af analoge til digitale videosignaler. Du har brug for en lukket hardwarekomponent for at optage de analoge kildesignaler. Derfor har de medfølgende plug-in-kasser normalt de sædvanlige kabelforbindelser. Med videograbbers kan analoge videoer, f.eks. Fra VHS-videokassetter eller et analogt videokamera, nemt overføres til et digitalt format med den passende opløsning.

Spiloptagelse

Streaming konsol

Streamingkonsoller er programmerbare kontrolpaneler, der "kører" foruddefineret videoindhold eller effekter ved et tryk på en knap, dvs. tilføjer dem til videostrømmen. De gør det muligt at vise enkel kontrol af optagelserne, som også let kan implementeres under en live video transmission. Indholdet kan udveksles med et tryk på en knap, effekter kan vises inden for få sekunder. Kontrolknapperne er helt programmerbare og kan tildeles frit. Enheden er normalt tilsluttet via USB-porten; lejlighedsvis er en ekstern strømforsyningsenhed også nødvendig. 

Spiloptagelse

En spiloptagelse konverterer billed- og lydsignaler fra en spilkonsol eller en computer til en videostream, stort set uden tab, som kan gemmes som en fil eller overføres til netværket. Fordelene ved spiloptagelser i forhold til rent softwarebaserede systemer ligger i den omfattende kontrol over det streamede signal, der afspilles. På denne måde kan grafik, som du selv har oprettet, eller relevante grafik- og spilindstillinger, der er interessante, når du f.eks. Sender et computerspil, vises til overlays.