bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

   

Find det ideelle varmelegeme til dine behov

  • Hvad er en varmelegeme eller varmelegeme?

  • Hvilke blæsere og varmelegemer er der?

  • Timere og tidsafbrydere øger sikkerheden

  • Hvad skal du passe på, når du køber varmelegemer og varmeapparater?

  • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om ventilatorvarmer og varmelegeme

  • Konklusion: Sådan finder du den rigtige ventilator eller varmelegeme

Hvad er en varmelegeme eller varmelegeme?

Ventilatorvarmer og varmelegeme er en del af klimaanlægget. Dette er mobile varmeapparater, der bruger ventilation til at opvarme luften eller strålevarmen. Ventilatorvarmer og varmelegeme bruges til kortvarig at øge stuetemperaturen. I stuer er ventilatorer og varmelegemer velegnet som et supplement til centralvarme, i uopvarmede rum kan de hurtigt give mere komfort. I modsætning til permanent installerede systemer kan ventilatorvarmer opsættes eller hænges op hurtigt og nemt.

Hvilke elektriske varmeapparater er der?

Halogenprojektør

Et halogen-spotlight opvarmes med termisk stråling. I modsætning til klassiske varmelegemer har halogenvarmeren ikke en ventilator, da den ikke distribuerer opvarmet luft, men i stedet opvarmer mennesker og genstande i nærheden direkte. Fordelene ved denne teknologi er det lave støjniveau og manglen på støv, der hvirvler op.

Patroner-gasvarmer

En patrongasvarmer fungerer ikke med elektricitet, men med en gaspatron. Den er velegnet til opvarmning af rum, hvor der ikke er nogen strømforbindelse. En vippebeskyttelse og en iltmangel sikkerhedsanordning forhindrer brand eller kvælning.

Kvartsvarmere

Kvartsvarmere indeholder specielle lamper til generering af varmestråling. De varmer de bestrålede genstande og mennesker op og har ikke brug for en ventilator, hvilket betyder, at de arbejder meget stille og ikke forårsager luftturbulens.

Varmeblæser

Ventilatorvarmer har en varmebatteri i huset, der hurtigt varmer luften og fordeler den i rummet med en ventilator. Takket være fordelingen af den varme luft kan selv store rum hurtigt tempereres komfortabelt. Denne omfattende enhedsgruppe inkluderer modeller med integrerede håndklædeskinner og visuelt sofistikerede modeller, der også ser godt ud i stuen.

PTC-varmeapparater

PTC-varmeapparater har et keramisk element indeni, der opvarmes af en PTC-termistor. Det keramiske element i PTC-teknologien lyser ikke og minimerer dermed risikoen for rumbrande eller ubehagelig lugt fra brændt støv. Derudover er de keramiske elementer selvregulerende og kan ikke overophedes.

Timere og tidsafbrydere øger sikkerheden

Hvis ventilatoren eller varmelegemet tilbyder en timer eller en timer, vil du blive hilst velkommen af hyggelig varme, og du behøver ikke vente, indtil enheden har opvarmet rummet helt. Dette er især behageligt på badeværelset om morgenen, eller når du kommer hjem fra arbejde. En timer eller en timer anbefales også af sikkerhedsmæssige årsager, da de forhindrer enheden i at køre for længe, f.eks. Fordi du faldt i søvn i sofaen eller havde kolde fødder i soveværelset.

Hvad skal du passe på, når du køber varmelegemer og elektriske varmelegemer?

  • Størrelsen på det rum, der skal opvarmes i m³
  • Stue, badeværelse eller kælder
  • Ventilator eller varmelegeme
  • Stående model eller vægmontering
  • Kold luft eller kølefunktion
  • Termostatstyring
  • Timer

Vores praktiske tip: Integreret blæserfunktion

Nogle modeller tilbyder også en ren blæserfunktion til sommeren, hvor blæseren kan bruges uden brug af varmekilden. Denne funktion kaldes normalt kold luft eller kølefunktion. Dette er praktisk, fordi den nye enhed kan bruges hele året rundt.

 


Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om ventilatorvarmer og varmelegeme

Hvor meget elektricitet bruger en varmelegeme eller varmelegeme?

Effekten specificeret i watt (W) kan bruges til at beregne, hvor meget elektricitet varmelegemet eller varmelegemet bruger per time. For eksempel, hvis den specificerede effekt er 2000 W, betyder det, at der forbruges 2 kWh (kilowattime) pr. Time. Du kan finde ud af din elregning, hvad du betaler for en kilowattime fra din eludbyder.

Hvilket er bedre: strålingsvarmer eller blæservarmer?

Der er ikke noget generelt svar her. Om en strålevarmer eller en blæservarmer foretrækkes, afhænger af brugen. I rum, hvor der kan sprænges meget støv, er brugen af en varmelegeme temmelig problematisk, her foretrækkes en strålingsvarmer. På grund af den måde, hvorpå de genererer varme, leverer varmelegemer normalt hurtigere resultater.

Hvor sikker er ventilatorer og varmelegemer?

Mange modeller tilbyder vippebeskyttelse, dvs. automatisk slukning, hvis enheden vælter. En anden sikkerhedsmulighed er beskyttelse mod overophedning, som forhindrer enheden i at blive for varm. Hvis der er små børn eller kæledyr i husstanden, anbefales det at vælge enheder, der ikke bliver så varme og ikke let vælter. Grundlæggende gælder følgende: Enhederne er sikre, hvis sikkerhedsinstruktionerne i betjeningsvejledningen overholdes.
 

Konklusion: Sådan finder du den rigtige ventilator / varmelegeme

Når det kommer til at vælge den rigtige ventilator eller varmelegeme, er fokus på dine personlige ønsker. Skal det nye varmelegeme være permanent i stuen for at give hyggelig varme ved hjælp af en termostat om aftenen, eller vil du kun bruge enheden i ekstreme tilfælde? Skal badeværelset forvarmes om morgenen takket være timeren, når du står op? Har du brug for en enhed til den uopvarmede kælder eller garagen, der ikke behøver at være smuk, men som varmer hele rummet meget hurtigt og effektivt? Eller har du brug for en lille, let enhed, der er nem at transportere? Ventilatorvarmer og varmeapparater erstatter ikke centralvarme i vores breddegrader, men er ofte bare sagen til en regnfuld sommer. Kravene til varmeapparater og blæsere er lige så forskellige som selve produktprogrammet - med de rigtige spørgsmål finder du den rigtige enhed til dine individuelle behov.