bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Interessante fakta om vandanalysatorer

Vandanalysatorer bruges på mange områder i den professionelle og private hverdag. De bruges til at bestemme forskellige parametre, f.eks. PH-værdien eller vandets elektriske ledningsevne. I vores guide lærer du mere om måleenhedernes typer og funktioner.

  • Hvad er en vandanalysator?

  • Typer vandanalysatorer

  • Købskriterier for vandanalysatorer - hvad er vigtigt?

  • Praktisk tip: kalibrer pH-måleren

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om vandanalysatorer

Hvad er en vandanalysator?

Vandanalysatorer er en komponent fra det brede spektrum af måleteknologi. Som navnet antyder, er formålet med disse måleinstrumenter at analysere vand. Den måde, analysen udføres på, afhænger af typen af vandanalysator. Kemiske, fysiske og mikrobiologiske parametre kan analyseres. Afhængigt af modellen måler enheden for eksempel pH-værdien, vandets hårdhed, konduktiviteten eller temperaturen på vandet. Mens dedikerede analysatorer såsom pH-målere kun bruges til at måle en parameter, er kombinationsmålere i stand til at analysere vand på en række måder.

Vandanalysatorer fås i mange design og prisklasser. De bruges i mange professionelle områder, for eksempel til at bestemme vandkvaliteten i drikkevand og svømmebassiner eller til at bestemme vandforurening i naturligt eller industrielt spildevand. Analysatorerne kan også være nyttige til private formål. Et eksempel på dette er brugen af pH-måleinstrumenter i akvaristik.

Typer vandanalysatorer

I vores online shop tilbyder vi dig et stort udvalg af vandanalyseanordninger til næsten ethvert formål. Uanset om du leder efter en pH-tester til måling af pH-værdien i dit akvarium eller din have, har du brug for måtteteknologi for at bestemme konduktiviteten af vandprøver, eller du har brug for en kombinationsenhed til skole- eller forskningsformål - du finder den her. Vores tilbud inkluderer analyseenheder med forskellige funktioner, forskelligt teknisk udstyr og i forskellige prisklasser - velegnet til enhver anvendelse. Nedenfor er en oversigt over de tilgængelige typer vandanalysatorer.

pH-måleudstyr

pH-måleapparater, også kendt som pH-målere, bestemmer pH-værdien af en opløsning, dvs. giver information om, hvor surt eller basisk vandet er. Målingen udføres elektrokemisk. Det er ofte baseret på potentialet for en glaselektrode ("pH-elektrode"). Hvis det kommer i kontakt med opløsningen, der skal kontrolleres, opstår et elektrisk potentiale, som er direkte afhængig af koncentrationen af de positivt ladede brintioner i væsken. Spændingen, der skyldes potentialeforskellen til referenceelektroden (integreret i enheden) giver information om pH-værdien. pH-målere fås i forskellige versioner og er, afhængigt af modellen, undertiden kalibreret i henhold til fabriksstandarden (med eller uden certifikat) eller ISO-standard. Til private formål, for eksempel til at bestemme pH-værdien i akvariet, er enkle pH-testere i form af teststrimler normalt tilstrækkelige, mens enheder af høj kvalitet er tilgængelige til professionelle anvendelser, der adskiller sig f.eks. Med hensyn til måleområde, måleøjagtighed og håndtering . Da pH-målinger ofte skal udføres udendørs - for eksempel i bade eller på søer - er mange pH-målere designet som mobile håndholdte enheder, der er batteridrevet og klar til brug til enhver tid.

Konduktivitetsmålere

Det er en almindelig misforståelse, at vand er en god elektrisk leder. Det er ikke selve vandet, der leder elektricitet, men partiklerne, der er opløst i det. Kort sagt, jo flere stoffer der er i vandet, jo højere er ledningsevnen. En måleindretning for ledningsevne gør det derfor muligt at bestemme kvaliteten eller forureningen af vand indirekte ved at bestemme konduktiviteten. Måleindretningen måler den elektriske modstand i vandet og giver den resulterende ledningsevne i mikrosiemener (µS). Jo højere den elektriske modstand er, desto lavere er ledningsevnen. Afhængig af versionen måles TDS-værdien (totalt opløste faste stoffer) også, dvs. det absolutte antal opløste stoffer. For at sikre nøjagtige målinger og en nøjagtig konvertering bestemmer ledningsevne-måleinstrumenter ofte vandtemperaturen. At kende ledningsevnen er vigtigt, for eksempel for at vurdere kvaliteten af drikkevand.

Ilt-måleenheder

Oxygenmålere bestemmer vandets O2-mætning. Måleindretningerne er også kendt som oximetre (undertiden: oximetre) og bruges for eksempel i ferskvands- og saltvandakvarier og fiskeopdræt samt i landbrug og gartneri. Målingen kan udføres med f.eks. En galvanisk sensor. Det er en slags brændselscelle, hvor en kemisk reaktion finder sted, når ilt kommer i kontakt med kaliumhydroxidet, det indeholder. Resultatet er en elektrisk strøm. Den aktuelle styrke giver information om iltkoncentrationen i vandet, der gives i mg / l og / eller som en procentdel for mætning.

     

    

Photometer

Fotometre er måleenheder til bestemmelse af forskellige fotometriske mængder. Inden for vandanalyse kan de bruges til at bestemme forurening af vand med visse stoffer, såsom jod eller nikkel. Den grundlæggende driftsform er ganske enkel: En lysstråle, der udsendes af enheden, passerer gennem vandet, der skal undersøges. Afhængig af den intensitet, hvormed lyset rammer måleanordningens fotocelle, er der en vis koncentration af det stof, der skal måles i vandet. Enheder til specifik måling af bestemte stoffer såvel som modeller til måling af "vandfarve" er tilgængelige. Sidstnævnte giver information om tilstedeværelsen af organiske eller uorganiske forurenende stoffer Fotometre bruges for eksempel til analyse af drikkevand og spildevandsprøver og i kemiske vandanalyser i laboratoriet.

Kombination måleapparater

Disse vandanalysatorer kombinerer flere målefunktioner i en enhed. Der er modeller, der også tjener som pH-måleinstrumenter, ledningsevnemålere, vandtermometre og til registrering af andre parametre, såsom saltindhold og TDS-værdi. Da forskellige faktorer spiller en rolle i vurderingen af vandkvalitet, hvoraf nogle også påvirker hinanden, er sådanne kombinationsmåleudstyr praktiske hjælpere i den private og professionelle sektor.

Derudover kan der sondres mellem vandanalyseanordninger i henhold til deres design, håndtering og anvendelsesområde.

Håndholdte instrumenter

Disse enheder er ideelle til mobil brug. Håndholdte pH-målere og andre praktiske vandanalysatorer scorer normalt med brugervenlighed og er lette at opbevare og transportere.

Jordbundsmåleudstyr

Der er specielle pH-målere, der kun er egnede til brug i jorden eller i planten jord. De har normalt en mere robust pH-elektrode.

Måling af pinde

Målestokke, for eksempel til bestemmelse af pH-værdien, er ideelle til "hurtige målinger imellem". De er lette at bruge og billige og bruges ofte blandt andet inden for akvaristik. Udstyr med temperaturkompensation er fordelagtigt for at sikre nøjagtige målinger ved forskellige temperaturer.

Digitale måleinstrumenter

De fleste moderne vandanalysatorer er digital måleteknologi, der giver pålidelige og nøjagtige resultater på en letlæselig skærm. Måleelektroden kan i mange tilfælde udskiftes, hvilket sparer omkostninger på lang sigt.

Købskriterier for vandanalysatorer - hvad er vigtigt?


Hvilken vandanalysator, der er den rigtige til dit formål, afhænger i det væsentlige af, hvad du vil bruge den til, hvor nøjagtig de målte værdier skal være, og om yderligere funktioner såsom hukommelsesfunktioner og grænseflader til andre enheder skal være tilgængelige. På det professionelle område, for eksempel for at bestemme forurening af drikkevand, industrielt vand, spildevand eller naturligt vand, er det nødvendigt med en nøjagtig analyse af vandværdierne, og tilsvarende målingsteknologi af høj kvalitet er nødvendig. Vær særlig opmærksom på kalibreringstypen, måleområdet, målepræcisionen og de anbefalede driftsbetingelser, såsom temperaturområder og eventuelle nødvendige IP-standarder.

I den private sektor er det normalt ikke nødvendigt at få et omfattende overblik over de stoffer, der er opløst i vandet. For akvarister er parametre som pH, iltmætning og vandtemperatur relevante, for hvilke der er billige engangs teststrimler og billige håndholdte måleenheder.

I vores online shop kan du filtrere de tilgængelige måleenheder til vandanalyse i henhold til forskellige kriterier og hurtigt finde den rigtige enhed til dine behov. Det er blandt andet muligt at sortere efter typen af måleenhed (pH-måleenhed, fotometer osv.), Efter kalibrering, efter den nøjagtige målefunktion og efter eksisterende grænseflader (f.eks. USB til forbindelse til bærbar computer og pc).

Vores praktiske tip: kalibrer pH-måleren

Det tilrådes regelmæssigt at kalibrere pH-målere for at identificere afvigelser i måleresultaterne fra den specificerede standard og for at justere enheden. Jo længere og jo oftere en pH-meter er i brug, jo mere sandsynligt er det, at der vil opstå målefejl. En eller to pufferopløsninger (afhængigt af om der skal udføres en 1 eller 2-punkts kalibrering) kræves til kalibrering. Opløsninger med pH 7 og pH 4 anbefales. Præcis hvordan justeringen udføres, kan variere afhængigt af enheden. Nogle modeller har en kalibreringsknap, for andre skal du bruge et passende værktøj til at dreje en "kalibreringsskrue", indtil det korrekte resultat vises. Som regel finder du detaljerede instruktioner til kalibrering i brugsanvisningen til din enhed.

Lær mere om kalibrering af måleenheder >>

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om vandanalysatorer

Hvor ofte skal du kalibrere en vandanalysator?

Mange vandanalysatorer kommer kalibreret til dig, når de er nye, men det kan være tilrådeligt at kalibrere dem, før du bruger dem for første gang. Hvor ofte du skal kalibrere måleren, afhænger i det væsentlige af, hvor ofte den bruges, og hvor forurenet vandet, som måleteknologien bruges i. Bemærk producentens oplysninger i det respektive datablad.

Teststrimler eller måleenhed - hvilket er mere velegnet til akvarister?

Akvariumsejere har brug for vandanalysatorer for at bestemme, om vandparametrene opfylder behovene hos akvariedyr og planter. Øget algevækst kan for eksempel indikere, at der er noget galt med vandkvaliteten. pH-teststrimler muliggør en hurtig bestemmelse af pH-værdien, mens kombinationsmålestrimler bestemmer adskillige vigtige parametre, såsom indholdet af nitrat, nitrit og klor og vandets hårdhed. Hvorvidt det er fornuftigt at købe en pH-meter eller en kombinationsanalysator til akvarister afhænger af, hvor ofte og i hvilket omfang målinger skal foretages. Teststrimler er billige, men kan kun bruges én gang, så det kan være mere økonomisk på lang sigt at købe en vandanalysator.