bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

    

Urværk er stadig opdateret 

  • Hvad er urværker?

  • Hvilke bevægelser er der?

  • Retro-chic: pendulur?

  • Er urmakeri en fortid?

  • Hvad skal du passe på, når du køber urbevægelser?

  • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om urværk

  • Konklusion: Sådan finder du den rigtige bevægelse

Hvad er urværker? 

Mekanismen inde i et ur kaldes et urværk. I det mindste da det blev opfundet omkring 1300 i Italien, bestod det af et kompliceret gear. Urværker blev bygget efter princippet om den eksisterende solur. Dette førte til sidst til sin egen professionelle gruppe og masseproduktion - sådan blev urproduktion født. I dag skelnes der en grundlæggende sondring mellem mekaniske, elektromekaniske og elektroniske urværker, hvor sidstnævnte næppe har nogen mekaniske komponenter og såkaldte digitale ure ikke længere har nogen af bevægelige dele i konventionelle urværker. Armbåndsure bliver mere og mere sjældne, ligesom professionelle urmagere - smarttelefonen påtager sig mange af opgaverne i en urbevægelse ud over så mange andre opgaver. Ikke desto mindre ændrer uret i dag fra en tidligere vare til et prestigeobjekt, og urværk kræves i stigende grad igen: det er godt, at du kan finde et udvalg af elektroniske urværker med forskellige vibrationssystemer i Conrad online shop, som ud over forskellige versioner også tilbyder forskellige funktioner. 

Urværker

Hvilke bevægelser er der? 

Kvartsbevægelser

Kvartsur

Fuldt elektroniske bevægelser, der holdes i bevægelse baseret på kvartsvibrationer og følger uret fra en kvartsoscillator. Kvartsur bruger batterier som en energikilde og skal indstilles for hånd.  

Radiourværk

Radiourværk modtager tidssignalet fra såkaldte tidssignalsendere via radio. Med disse oplysninger er radiostyrede bevægelser i stand til automatisk at justere det integrerede kvartsur om nødvendigt. Radiourværker har en automatisk tidsindstilling. 

Pendulurets bevægelser

Pendulurets bevægelser

Pendulurværker hører til de historiske urværker. De arbejder på princippet om svingende pendler, der udløser en handling i urværket i hver pas og dermed skifter tidsvisningen. I Conrad online-butik finder du et lille, men fint udvalg af pendulurbevægelser med forskellige pointerakslængder. 

Vores praktiske tip

Når du vælger urværket, skal du være særlig opmærksom på en lydløs model, hvis uret skal bruges i soveværelset eller på kontoret. Selvom den rytmiske ticking af hænderne har en beroligende virkning for nogle, kan det føre til vanskeligheder med at falde i søvn og stress for andre. Hvis du hører til sidstnævnte gruppe, finder du nogle bevægelser med en behagelig krybende bevægelse i Conrad online shop. 

   

Retro-chic: pendulur? 

Vidste du, at uret allerede blev opfundet af Galileo Galilei omkring 1640? Efter hans hurtige død forsøgte hans søn Vincenzo endelig at realisere sin fars planer og at opbygge en - omend uden succes. Det første fungerende pendulur blev endelig bygget i 1657. Penduluret, der krydsede så velkendt, forblev derefter i Europas stuer i lang tid og blev gradvist mere præcist og forbedret. Selv i dag i tider med vintage-opgangen oplever pendelurene et markant opsving og finder et udvalgt sted på væggen i smarte restauranter, hoteller eller i ens eget hjem. 

Retro-elegant pendulur

Er urmakeri en fortid? 

urmager

Urmagere trænes i forskellige job. På den ene side er de ansvarlige for fremstilling af ure og urbevægelser i industrien. Som håndværksfag er urmageren også underlagt vedligeholdelse og reparation af enhver tidsindretning, mens han administrerer reservedele og udstyr i ERP-systemet. Urmakeren var engang et respekteret og populært erhverv, men i dag er der næppe nogen, der er villige til at lære, og antallet af urmagere er faldet hurtigt. Siden smarttelefonen har overtaget de fleste af de daglige funktioner, er tidligere varer såsom ure blevet en sjældenhed. De eneste undtagelser er luksusgenstande som Breitling eller Rolex-ure, der bruges som statussymboler. Men nu oplever urproduktionen en ny, omend mild, opsving, da vintageure fra bedsteforældres tid er tilbage på mode og skal repareres.

Hvad skal du passe på, når du køber urbevægelser? 

Følgende parametre skal overvejes, når der tages en købsbeslutning: 

  • Skaft: Egnet dimension af markørens aksellængde 
  • Matchende pointer boring: kvarts Euro skaft, kvarts eller radio rund skaft
  • Vibrationssystem: radio, ur kvarts, atomur osv. 
  • Skærm: digital eller mekanisk  
  • Funktioner såsom automatisk tidsindstilling, krybe sekunder eller pendel 

Køb urværk

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om urværk 

Hvad betyder pointerbølgelængde?

Mekanismen, som urets hænder er fastgjort på, kaldes markøren eller akslen. Pegerskaftet indsættes gennem urskiven og bør derfor være lang nok til, at der stadig er plads nok til at lægge hænderne på den. Den passende længde af markørskaftet afhænger af tykkelsen på skiven, men også af skaftets art. Bevægelser, der er foretaget af forskellige materialer, kræver derfor forskellige markeringsakselængder. For at finde ud af dimensionerne på en eksisterende markeringsaksel skal du måle fra udløbet fra huset til og med gevindet på spidsen.

Hvad er krybende bevægelser, og hvad er deres fordele?

Ure, hvis ur bevæger sig lydløst på urskiven, kaldes krybende bevægelser. Dette har en stor fordel især for støjfølsomme mennesker! Især i soveværelset eller koncentrationsrummet kan afrikningen af væguret eller bedstefaruret virkelig gå på markøren - i disse tilfælde anbefales det at købe et snigende urværk.

Hvorfor drejer hånden på et ur til højre?

Dette fremkom af analogien med naturobservation. Da der ikke var nogen ure, begyndte folk at måle tid ved hjælp af solen. De første solurstykker blev lavet i det gamle Babylon, næsten 2.000 år før Kristus. En pind blev indsat i jorden, og solens bevægelige skygge blev målt - denne bevægede sig i det mindste på den nordlige halvkugle, naturligt som solen, mod vest eller til højre. Da de første mekaniske ure endelig blev udviklet i begyndelsen af det 14. århundrede, blev princippet om soluret fra bevægelsens første time anvendt.

Hvordan "ved" faktisk, hvad klokken er?

Mens hænderne på konventionelle mekaniske ure stadig skulle sættes i hånden for derefter at blive holdt i bevægelse af en pendul, er de moderne modeller allerede noget mere uafhængige: afhængigt af svingningssystemet fungerer tidsindstillingen forskelligt for urværker. Mens radio-ure modtager deres tidssignal via elektromagnetiske bølger fra en tidssignalsender, bruger atomur f.eks. Energiforskelle i elektronniveauer eller vibrationer i molekyler for at vise det nøjagtige tidspunkt. Mange moderne bevægelser i Conrad online shop har en praktisk automatisk tidsindstilling.

Konklusion: Sådan finder du den rigtige bevægelse

Uanset om det er professionelt urmageri eller hobbybehov, er du garanteret at finde den rigtige bevægelse til dit projekt i Conrad online shop. Når du leder efter den rigtige model, bør du ikke spilde unødvendig tid - det er derfor, du finder alle de oplysninger, du har brug for om en valgt bevægelse, der er tydeligt angivet og opsummeret i Conrad online shop. Derudover foreslås valgfrit og nødvendigt tilbehør eller lignende produkter, så snart du klikker på et urværk.  

Bevægelserne - fin mekanik for maksimal nøjagtighed

Urværket er hjertet i hvert ur. Den her benyttede filigranmekanisme, der har inspireret og fascineret folk siden dens opfindelse, sikrer bevægelse inden i sagen og er ansvarlig for den nøjagtige funktion af hvert ur.

Hobbyister får deres penge værd

I vores butik finder du et forskelligt udvalg af forskellige bevægelser. Med vores produkter kan du selv bygge ure eller reparere eller gendanne elskede stykker. De forskellige bevægelser giver dig høj nøjagtighed og er velegnet til en lang række hænder, endnu længere eller tyngre modeller. Derudover kan de let installeres og fjernes og er ideelle til amatører og fans af urmekanik. Denne type krævende kunsthåndværk er allerede blevet en populær fritidsaktivitet for mange mennesker. Afhængigt af urmaterialet skal du vælge den rette bevægelse med den passende spindellængde. Høj kvalitet udførelse og nøjagtighed Uanset om du har brug for et kvarts- eller radiostyret urværk, tilbyder vi dig den rigtige kvalitet til dit projekt med vores attraktive valg.