Købes oftest

    Meest gekocht

    Bedst bedømte produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgiver

    Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

      

    Interessante fakta om UPS'er og magtdistributører

    • Hvad er UPS?

    • Hvordan konstrueres en UPS?

    • Hvad sker der i tilfælde af strømafbrydelse?

    • Hvor bruges en UPS?

    • Hvilke UPS og strømdistributører er der på Conrad?

    • Hvad skal du passe på, når du håndterer UPS?

     

    Hvad er UPS?

    Forkortelsen UPS står for "uninterruptible power supply", det engelske navn er "Uninterruptible Power Supply" med forkortelsen UPS.

    UPS er en teknologi, der sikrer, at følsomme, sikkerhedsrelevante elektroniske komponenter fungerer uafhængigt af den respektive netspænding. Dette registrerer ikke kun den totale fiasko i strømforsyningen gennem det offentlige forsyningsnetværk, men også spændings- og frekvensudsving eller påvirkninger på grund af forsætlig manipulation (strømstød).

    UPS-enheder er forbundet mellem netspændingsforsyningen og de enheder, der skal leveres. Kraftdistributører giver forbindelsen mellem de enkelte forbrugere.

     

    Hvordan konstrueres en UPS?

    Det vigtigste element i en UPS er backupbatteriet eller det tilsvarende batteri. Ved normal strømforsyning via lavspændingsnetværket føres netspænding gennem UPS'en til forbrugerne. Samtidig bruges en del af energien til at holde et bufferelement opladet i nødsituationer. Desuden kontrolleres kvaliteten af netspændingsforsyningen ved indgangen kontinuerligt, især med hensyn til spændingsniveauet og netfrekvensen. Til dette formål installeres elektroniske samlinger som sensorer til disse parametre.

    Alsidig anvendelse og enkel betjening opnås for nogle af UPS'erne ved hjælp af grafiske LC-skærme til overvågning. En nødslukningskontakt supplerer ofte den almindelige række grænseflader (USB, RS232, kommunikationsplads).

    Den såkaldte automatiske bypass bruges til yderligere at øge forsyningssikkerheden - især i tilfælde af individuelle systemer - som forbinder det tilsluttede offentlige net direkte og uden afbrydelse til forbrugeren i tilfælde af en inverterfejl. Dette er en ekstra passiv redundans for forbrugeren.

     

    Hvad sker der i tilfælde af strømafbrydelse?

    Hvis spændingen ikke kommer fra lavspændingsnetværket, eller spændingen eller netværksfrekvensen forlader et defineret tilladt interval, skifter UPS'en over til den interne forsyningsoperation. Til dette formål konverteres jævnstrømmen for det opladede backupbatteri til den krævede vekselspænding via et elektrisk kredsløb (inverter) og fortsætter med at forsyne enhederne bag UPS'en. Denne skiftning foregår umærkeligt i brøkdele af et sekund. Med intelligente yderligere løsninger kan UPS'en styres i visse driftstilstande via pc og interface.

    Vores praktiske tip: UPS'er og strømdistributører

    Hvor længe UPS'en kan "hoppe ind" afhænger af dimensioneringen af bufferelementerne og det aktuelle strømforbrug. Dette kan variere fra et par sekunder til en time. I de tekniske data sondres der mellem typisk og fuld belastning i disse tider, hvilket resulterer i meget forskellige oplysninger.

     

    Hvor bruges en UPS?

    Den uafbrydelige strømforsyning kan findes, uanset hvor drift af liv eller sikkerhedsrelevante enheder skal garanteres i tilfælde af strømafbrydelse. UPS bruges på hospitaler eller telekommunikationsfaciliteter til at bygge bro over perioden for start af nødstrømsgeneratorer. Datacentre, pc'er, arbejdsstationer, servere og netværkskomponenter bruger også en UPS til at forhindre datatab i tilfælde af strømforsyningsafbrydelse fra lavspændingsnetværket.

     

    Hvilke UPS og strømdistributører er der på Conrad?

    I vores online shop tilbydes UPS-enheder i forskellige performanceklasser i følgende kategorier:

    19 tommer UPS

    Disse er komplette UPS til montering i standard 19-tommer skabe. Nogle modeller fra UPS-kategorien på 19 tommer er også egnede som uafhængige UPS'er med stand-up-enheder.

    Computer strømfordeler

    Computer strømfordelere bruges til overvåget strømforsyning til pc-systemer. Med specielle softwareløsninger kan kontroller implementeres via netværk.

    Industrielt USV-anlæg

    Industrielle UPS-systemer er højtydende UPS med broforbindelsestider på op til 300 minutter. De fleste moduler kan bruges til standardmonteringsteknikker, f.eks. På top-hat skinner.

    UPS batteripakker og tilbehør

    Ud over udskiftning af batterier leverer vi dig også UPS-batteripakker og tilbehørselektronik til UPS-styring.

    UPS-system-batterier

    Inden for UPS-systembatterier tilbyder vi dig en bred vifte af udskiftningsbatterier til UPS, med hvilke andre mærkevarebatterier let kan udskiftes.

    UPVs

    Her finder du de faktiske løsninger til uafbrydelig strømforsyning, med hvilken brudstid på 5 til 60 minutter (under typisk belastning) er mulig med en maksimal tilgængelig effekt på 10 kilowatt. UPS'erne er delvis udstyret med intelligente teknologier til detektion af fejl eller fejlmønstre samt til selvanalyse.

    For de fleste UPS er et datablad tilgængeligt til download på den relevante produktside.

     

    Hvad skal du passe på, når du håndterer UPS?

    Arbejde med en UPS hører under kvalificerede specialister, da en UPS kan være under farlig spænding. Bemærk, at UPS-udgangen muligvis er live, selvom UPS'en ikke er tilsluttet lysnettet, da den interne strømforsyning fra backupbatteriet muligvis fungerer. Sørg altid for, at enhederne er jordet i overensstemmelse med VDE. Netforbindelseskablet må ikke kobles fra UPS'en under drift, da dette fjerner den beskyttende jordforbindelse for UPS'en og alle forbundne forbrugere. Før vedligeholdelsesarbejde påbegyndes, skal strømforsyningen kobles fra, sikres mod, at den ved et uheld tændes igen, og nedlukning kontrolleres.

    Netforbindelsen skal være tæt på enheden og let tilgængelig.

    DIN / VDE-forordningerne eller landespecifikke forskrifter skal overholdes for opbevaring, installation og drift af blybatterier. Sørg for tilstrækkelig ventilation af batteriets placering og rene, uhindrede ventilationsåbninger på enheden.

    Der er driftstemperatur og fugtighedsområder, der skal overholdes for alle UPS. Tillad en akklimatiseringsperiode på mindst to timer, når du flytter fra et koldt miljø til installationsrummet.

    Tilslut ikke husholdningsapparater, såsom hårtørrer, til UPS'en. Generelt er det vigtigt at være forsigtig, når man arbejder med motoriserede belastninger.

    Bemærk også, at uautoriseret manipulation med enheden normalt annullerer garantien. Brug ikke sikkerhedskanter med en central tænd / sluk-kontakt på en UPS. Størstedelen af tilsluttede enheder forårsager en indgangsstrøm, som bør undgås.

    Tilslut aldrig strømindgangen og UPS-udgangen sammen.