bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Interessante fakta om tv-montering

Fjernsyn er nu en uundværlig del af den moderne forretningsverden. Fordi virksomhederne i et stadig mere dynamisk marked også er nødt til at handle mere kreativt og reagere hurtigere.

Som et resultat behøver ikke alle deltagere altid være personligt til stede på et vigtigt møde. Videoforbindelse er ofte den bedre og mere effektive løsning.

Men præsentationer er også mere forståelige og mindeværdige, når de vises på en storformatskærm. Dette gælder for langsigtede forretningspartnere såvel som for nye kunder.

For at opnå det nøjagtigt skal de anvendte tv'er bruges effektivt og fleksibelt. Vi viser dig, hvordan du gør denne balanceringshandling med de rigtige tv-monteringer.

Kontor med tv

Mødelokale med tv til videokonference.

  • Hvad er et tv-beslag?

  • Hvad er fordelene ved tv-montering?

  • Hvad er de forskellige parenteser?

  • Hvad skal overvejes, når du vælger en tv-beslag?

  • Ofte stillede spørgsmål om tv-montering

 

Hvad er et tv-beslag?

Store fjernsyn skal være stabile.

For at et tv kan sættes op på en jævn overflade inkluderer producenterne et lille stativ med deres enheder.

Imidlertid opfylder denne struktur ofte ikke brugerens krav. Det være sig, fordi der ikke er nogen passende overflade til installation, eller da standardbasen ikke tilbyder den krævede stabilitet og vippesikkerhed.

Når du monterer tv'et på væggen, kan et stativ ikke bruges fra starten.

Af denne grund tilbydes en bred vifte af tv-monteringer, der garanterer det bedste greb for den respektive installationssituation eller den planlagte applikation.

Hvad er fordelene ved tv-montering?

Tv-holderens hovedopgave er at holde et fjernsyn sikkert og pålideligt i sin position. Alle brugere i rummet skal garanteres en optimal visning af skærmen. Af denne grund består konsollerne delvist af bevægelige monterede elementer, der kan vippes og drejes. Dette gør det muligt for fjernsynet at justeres efter den optimale synsvinkel.

En anden fordel er det lille pladsbehov. Med et vægbeslag kan et tv monteres meget tæt på væggen. Stande og vogne tager også forbindelseskablerne op, så optikken ikke forstyrres af et kaotisk kabelfarv.

Med en vogn er det ofte tilstrækkeligt at bare frakoble strømledningen, og hele enheden inklusive videoafspiller og Chromebox kan flyttes til et andet rum.

Takket være vogne kan tv'er bruges fleksibelt.

Hvad er de forskellige parenteser?

Afhængigt af applikationen skal et tv-apparat samles eller opstilles forskelligt. Derfor er der forskellige konsoller, der er optimalt egnet til den respektive opgave.

TV-vægbeslag

Sandsynligvis er den største gruppe af tv-monteringer tv-vægmonteringer. De tillader, at skærmen monteres direkte foran væggen. 

Den store fordel med vægmontering er, at tv'et er korrekt tilsluttet og hverken kan vælte eller falde ned.

Nogle af vægbeslagene kan drejes og vippes og lade TV'et justeres individuelt. 

På denne måde kan den optimale synsvinkel indstilles. Derudover er pladsen under fjernsynet gratis og kan bruges individuelt.

Til vægbeslagene
 

  

Tv-hjørne konsoller

Hjørnebeslagene er en speciel type vægbeslag. Ud over vægten spiller størrelsen på tv'et, der skal bæres, også en vigtig rolle i hjørnebeslagene.

Dette er logisk, fordi jo større tv'et er, jo større er afstanden til hjørnet. Og jo større afstanden til hjørnet er, jo mere ekspansiv skal hjørnekonsollen være.

Beslag til store fjernsyn monteres derfor ikke direkte i hjørnet. Disse holdere har deres egen monteringsplade til hver vægside.

Til hjørnebeslagene
 

TV-underlagsholder

En TV-loftsmontering er primært egnet til høje værelser eller i konferencelokaler.

Et tv-apparat, der er ophængt fra loftet, kan derefter let ses af alle deltagere.

De fleste tv-loftsmonteringer kan vippes, drejes og drejes, hvilket betyder, at tv-apparaterne kan justeres perfekt.

Men TV-loftsbeslag er også ideelle til loftskontorer med skråt loft.

Til loftbeslagene
 

TV-rullevogn

TV-vogne er den perfekte løsning til fleksibel brug af et fjernsyn.

I praksis skal ikke alle mødelokaler udstyres med sit eget LCD-tv i XXL-format.

Nej, en enhed med en vogn er tilstrækkelig, som derefter kan skubbes ind i det respektive rum uden større problemer.

Derudover tilbyder nogle af tv-vogne også lagringsmuligheder til satellitmodtagere, CD-afspillere, videooptagere eller en Chromebox.

Til vogne
 

TV står

TV-stativer er ideelle, når du ønsker, at et tv skal stå frit i rummet.

Den originale base er ofte for lille, for lav eller for ustabil til dette.

Foretrukne placeringer til fødder er for eksempel indgangsområderne i virksomhedsbygninger eller hoteller og også konferencesteder.

Fjernsynet, der er sat op på denne måde, viser derefter billeder, præsentationer eller videoer. Men fødder i forskellige højder har også bevist deres værdi for udstillingsstander.

Til fødderne

Hvad skal overvejes, når du vælger en tv-beslag?

Mulighed for montering af tv'et

Inden der kan vælges et tv-beslag, skal monteringsindstillingerne på LED-tv først kontrolleres. De fleste fladskærms-tv har specielle huller med en indvendig tråd i bagvæggen. Afstanden mellem hullerne er defineret i VESA-standarden.

Hvis for eksempel VESA 100 er specificeret i tv'ets tekniske dokumentation, er hullerne arrangeret i en firkant og afstanden er 100 mm. Hvis der er VESA 300 x 200, er den vandrette afstand mellem monteringshullerne 300 mm og den lodrette afstand 200 mm.

  

Bestem installationsstedet eller placering

For at finde det rigtige beslag skal du først tænke over, hvor LED-tv'et skal placeres eller monteres. Hvis dette er sikkert, bestemmes beslagstypen automatisk.

Størrelse og vægt på det tv, der skal bæres

Når beslaget er bestemt, skal det kontrolleres, hvor tungt tv'et er. Da vægten på LED-tv'et ikke må være større end den maksimale belastning af beslaget.

For hjørnekonsoller må den maksimale skærmstørrelse ikke overskrides for vægt.

  

Installation og monteringsindstillinger

Især med vægbeslag skal væggen være stabil nok til at sikre sikker installation. Betonvægge eller murvægge er ideelt egnet til dette. Letvægge af gipsplader er mindre velegnede. Det bør drøftes med en specialist, i hvilken udstrækning forstærkning er nødvendig eller gennemførlig.

Installation med et tv-stativ skal dog også være sikkert. Især når der er offentlig trafik i installationsområdet.

VESA-standard for beslaget

Hvis der er fundet en passende holder, skal du kontrollere, om VESA-oplysningerne om holderen stemmer overens med VESA-nummeret på LCD-tv. Som regel er der næsten ingen problemer her, da producenterne af indehaverne fortolker deres produkter meget fleksibelt. En lang række forskellige VESA-dimensioner understøttes af glidende og justerbare skinner. Ikke desto mindre skal holder og LCD-tv-kompatibilitet altid kontrolleres på forhånd.

  

Ofte stillede spørgsmål om tv-monteringer

Hvorfor er størrelsen på tv'et altid angivet til et tv-vægbeslag?

Størrelsen på tv'et spiller faktisk en underordnet rolle, så længe max. den tilladte vægt overskrides ikke. Det betyder ikke noget, om vægbeslaget kan drejes og vippes eller ej. Angivelsen af skærmdiagonalen fungerer primært som en retning, til hvilken vægtklasse holderen er designet til. Den maksimale belastningskapacitet på tv-vægbeslaget skal dog altid sammenlignes med tv'ets faktiske vægt.

Hvorfor er der så store forskelle i prisen for tv-ejere?

Prisen på et tv-vægbeslag afhænger primært af funktionaliteten. Hvis en vægbeslag er stiv, tilbydes den til en god pris. Hvis et tv-vægbeslag kan drejes og vippes, er producenten nødt til at gøre meget mere arbejde, hvilket derefter afspejles i prisen. Det er også afgørende, hvor høj en vægbeslag kan læsses. Jo mere vægt et tv-vægbeslag skal kunne bære, jo mere solid skal det være.

I modsætning til en vægbeslag, der er skjult bag tv'et, spiller stylingen også en vigtig rolle i tilfælde af fødder og rullende stativer. Materialer af høj kvalitet og et vellykket design afspejles også i prisen.

Er det vanskeligt at installere en vægbeslag?

Dybest set ikke. Men en vis grundlæggende forståelse af mekanik og en vis manuel færdighed burde bestemt være tilgængelig. Det er vigtigt, at væggen altid scannes med en linjesøger for at undgå boring i alle typer linjer.

Kan et buet tv også monteres på et tv-vægbeslag?

Med et buet tv er den nøjagtige justering ekstremt vigtig, så fordelene ved den buede skærm kan udnyttes fuldt ud.

Af denne grund er installation ved hjælp af et tv-vægbeslag ideelt. Dog skal vægbeslaget være drejeligt og vippbart.

Så at et buet tv også kan monteres på vægbeslaget, skal VESA-beslagets sidearmer være bevægelige, så tv-beslaget kan tilpasse sig tv'ets krumning.

Kan du have et tv-vægbeslag op til max. Brug vægtgrænsen?

Ja, i princippet er et tv-vægbeslag op til max. Vægt. Selvom det kan drejes og vippes. Planlægningen af en "sikkerhedsreserve" med hensyn til vægt er generelt ikke nødvendig.