bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om arbejdstider modregningsmoduler

  • Hvad er driftstimetællermoduler?

  • Hvad er driftstider?

  • Udvikling af driftstimetælleren

  • Hvilke driftstimetællermoduler er der på Conrad?

  • Vores praktiske tip: dokumentation

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om driftstimetællermoduler

 

Hvad er driftstimetællermoduler?

For at registrere driftstimer bruger tællermodulerne ikke kun tænd- og sluk-processer, men også evaluerer omdrejninger, vibrationer eller lineære bevægelser. Sidstnævnte konverteres altid til et elektrisk signal. De indgående pulser sammenlignes med målerens interne tidsbase. Denne information er påkrævet i mange tekniske områder for at imødekomme de maksimalt tilladte driftstider samt vedligeholdelses- og testperioder for maskiner og systemer.

Mange driftstimetællere er multifunktionelle: Du kan registrere og vise andre tidsbaserede værdier såsom hastighed eller frekvens. For at gøre dette skal nogle enheder åbnes og indstilles til den respektive opgave med såkaldte dip-switches.

Modeller til driftstimetællere er hovedsageligt beregnet til brug i industrielle miljøer. Den synlige front har derfor en garanteret grad af beskyttelse, mens hele modulet har en anden grad af beskyttelse. Arbejdstider tælles undertiden "usynligt", for eksempel i et motorkøretøj, der udsender en vedligeholdelsesmeddelelse på instrumentpanelet til det rigtige tidspunkt.

 

 

Hvad er driftstider?

Alle typer udstyr og udstyr er slidstærke under drift, hvilket i mange tilfælde har sikkerhedsrelevante aspekter. Hvor lang tid et teknisk anlæg er i drift er vigtigt for et stort antal industrielle og private områder. Den generelle udtryk pålidelighed beskriver sandsynligheden for, at et system fungerer fejlfrit i en bestemt periode under definerede forhold. Denne tid skal registreres.

For at modvirke farerne ved komponentfejl defineres tider for visse processer og enheder, inden for hvilke der skal udføres vedligeholdelsesarbejde eller udskiftes komponenter. Eksempler på dette er hovedinspektionen af motorkøretøjer, inspektion af taljer, trykbeholdere eller elevatorer samt vedligeholdelse af fly og varmesystemer.

Til dette formål bruges driftstimetællere, der registrerer den faktisk anvendte tid fra starten af brugen af et teknisk anlæg.

Et andet aspekt er, at når det drejer sig om tekniske systemer, der er knyttet til drifts- og vedligeholdelsesperioder, kan de langsigtede omkostninger til vedligeholdelse, vedligeholdelse og nye indkøb beregnes meget præcist ved at registrere driftstider.

Disse måleenheder kan ikke tage højde for, om et system bruges som tilsigtet, om ydelsesparametre, tilladte driftstider eller vedligeholdelsesintervaller overholdes eller overskrides. Dette er altid operatørens eller brugerens ansvar.

 

Udvikling af driftstimetælleren

Præcis detektion med rulletæller på grund af høj stødmodstand

Behovet for at overholde visse drifts- og vedligeholdelsescyklusser på teknisk udstyr blev tidligt erkendt. Ældre driftstimetællere brugte konventionelle urværk, som mekanisk blev låst op og stoppet igen for at bestemme levetiden.

For fly blev der brugt en sensor i forkanten af vingen til at starte eller stoppe tællingen via det overtryk / undertryk, der forekommer der.

Udviklingen af elektromekaniske tællere gjorde det muligt at starte tælleprocesser ved hjælp af elektriske impulser. Derudover fik mekaniske tællere en "opgradering" med glat kørende motorer eller med elektromagneter.

Andre historiske design af driftstimetællere brugte en kapillær, hvori en dråbe kviksølv vandrede til de indsatte endekontakter.

 

Hvilke driftstimetællermoduler er der på Conrad?

Arbejdstid tællermoduler af forskellige mærker kan findes i vores butik inden for indbyggede måleinstrumenter.

Teknisk set er tællerne opdelt i:

  • Beskyttelsesgrad: dækker hele intervallet fra IP40 til IP54
  • Nulstilling: Metode til, hvordan tællemodulets oprindelige tilstand kan gendannes: elektrisk, manuel, kombineret. Nogle driftstimetællere kan ikke nulstilles.

Du finder driftsinstruktioner til download på de respektive produktsider.

Timemåler LCD
 
 

Vores praktiske tip

På trods af intelligent måleteknologi - også i timevis af drift - skal skriftlig dokumentation om idriftsættelse og pauser opbevares i tekniske systemer. Tællingsteknologi i høj kvalitet har dataloggere, som sådanne værdier kan gemmes ved hjælp af computerteknologi. Sådanne dokumentationskrav kan muligvis kræves ved lov for visse tekniske områder.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om driftstimetællermoduler

Hvad er vigtigt, når man håndterer tællermodulerne?

Overhold producentens tilslutningsinstruktioner. Visse kabler, der overholder retningslinjerne for elektromagnetisk kompatibilitet (EMC), kan anbefales. Du kan også få sådanne kabler fra os, for eksempel egnede datakabler. Signallinjerne må ikke overstige en samlet længde på 30 meter.

Håndteringen af enhederne kræver kvalificeret personale, der er fortrolig med installation, idriftsættelse og betjening af disse målermoduler, især når man tilslutter andre kontrollerede komponenter til lavspændingsnetværket.

I tilfælde af synlige skader eller funktionsfejl, skal enheden straks tages ud af drift og sørg for udskiftning.

Digitale indbyggede måleinstrumenter kan genanvendes som elektronisk affald i overensstemmelse med lovbestemmelserne. Hvis enhederne har et litiumbatteri til intern opbevaring, må dette ikke brændes eller udsættes for et temperaturområde under -20 eller over +70 grader Celsius. De skal bortskaffes separat fra det elektroniske affald.

Brug kun uskadede batterier, og hold batterirum og deres låse rene og glatte. Sådanne små celler bør altid bruges med værktøjer for at undgå at røre dem med fingrene. Hvis batterierne lækker, kan en måleenhed ikke længere bruges.

 

Hvordan vises fejl i digitale indbyggede måleenheder?

  • Intet display på displayet på grund af en defekt måleenhed, manglende forsyningsspænding eller manglende måleimpulser for den driftstid, der skal måles.
  • Svært at læse display på grund af forkert indstillet kontrastkontrol.