Købes oftest

    Meest gekocht

    Bedst bedømte produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgiver

    Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

    Interessante fakta om opladere

    Hvad har en smartphone, et kamera og en bil til fælles? For at de skal fungere har du brug for et genopladeligt batteri. Du kan finde ud af i vores guide, hvordan du finder den rigtige batterioplader, og hvilke kriterier du skal være opmærksom på, når du køber.

    • Oversigt over opladere

    • Vigtige kriterier, når du køber opladere

    • Vores praktiske tip: Oplad Li-ion-batterier korrekt

    • Ofte stillede spørgsmål - ofte stillede spørgsmål om opladere

    Oversigt over opladere

    Der er et omfattende udvalg af mange forskellige batteriopladere i dag. Det kan være vanskeligt at holde styr på tingene. For at gøre det lettere for dig at finde den rigtige model til dine formål, introducerer vi dig kort de vigtigste typer opladere.

    Alle har en oplader til deres mobiltelefon derhjemme: Disse kompakte plug-in-opladere kan hurtigt oplade smartphones, tablets og andre kompatible enheder via micro USB eller USB-C. En strømbank, som du også kan oplade din mobiltelefon eller andre enheder med, har vist sig at være særlig nyttig, når du er ude og når der ikke er nogen stik i nærheden. Det er et kompakt batteri, der fungerer som en mobiltelefonoplader eller til andre mobile enheder på farten. Aktuelle mobiltelefoner kan også drives trådløst med en induktionsoplader. USB-opladere tillader, at en eller flere enheder oplades ved hjælp af et USB-kabel. De fås som stik, bord og indbyggede enheder. Specielle køretøjadaptere er også tilgængelige, som giver dig mulighed for at oplade en smartphone i bilen, for eksempel hvis der ikke er nogen USB-port.

    Men valget er på ingen måde opbrugt. Hvis du for eksempel bruger et vægur med et mikro-AAA-batteri i dit hjem, har du brug for en såkaldt rundcelleoplader. Afhængig af modellen kan disse enheder oplade batterier i forskellige størrelser, såsom Mignon AA eller AAA Micro. Du har kun brug for en batterioplader til alle Ni-MH / Ni-CD-batterier, der bruges i husholdningen.

    Mange kameraer har specielle batterier, til hvilke der også er specielle opladere, der sikrer pålidelig og skånsom opladning af energicellen. Ældre Apple-produkter kræver også proprietære opladningsadaptere. Dette gælder for eksempel enheder med et 30-polet eller Magsafe-stik. Nyere modeller er dog afhængige af USB-C-standarden og er ikke længere afhængige af en Apple-oplader. Der er også egnede batteriopladere til værktøjer, der betjenes med et batteri. Højkvalitetsmaskiner indeholder normalt langvarige lithium-ion-batterier, som normalt kræver producent-specifikke ladestationer.

    Ikke at glemme: Opladere til bil- og lastbilbatterier og batteriopladningssystemer. Blysyrebatterier er normalt installeret i køretøjer og oplades med et ladekabel udstyret med alligatorklemmer. Blysyre batteri-opfriskning kan øge batteriets kapacitet igen efter en lang tids brug ved at reducere sulfataflejringer. Specielle bly-syre batteriopladere er tilgængelige til batterier, der bruges uden for køretøjer.

    Der er også en tendens mod kompakte brændselsceller, der kan oplade enheder, der er tilsluttet via USB. Elektriciteten genereres med brint eller methanol. Solopladere er også særlig miljøvenlige. De har et stort integreret batteri, der er drevet af solenergi og kan forsyne andre enheder med energi, når de oplades. En termoelektrisk generator genererer elektrisk energi baseret på den såkaldte Seebeck-effekt. Der er installeret flere termoelektriske moduler i bundpladen. Med opvarmning af bundpladen genereres ved temperaturforskellen til overforliggende beholder, der er fyldt med vand. Endelig er forskellige universelle opladere og afladere såvel som model-specifikke modelfremstillingsopladere tilgængelige. Du finder også et stort udvalg af tilbehør til opladere i vores butik.

    Oplader

    Vigtige kriterier, når du køber opladere

    Der er en række ting, man skal overveje, når man køber batteriopladere eller batteriopladere. Så opladere er normalt ikke kompatible med hinanden; for eksempel kan en Li-Ion-oplader ikke oplade et blybatteri. Du har absolut brug for en batterioplader, der matcher de batterityper, du bruger. Der skal også sikres tilstrækkelig ladestrøm; Dette gælder især for hurtigopladere til mobiltelefoner. Ved opladere med runde celler skal man sørge for, at den krævede batteristørrelse understøttes, og at der er tilstrækkelige opladningspladser til rådighed. Hvis slutapparater med indbyggede genopladelige batterier skal oplades, har du brug for passende adapterkabler (micro USB, USB-C osv.) For at slutte din tablet eller smartphone til opladeren. Specielle stik bruges især til ældre Apple-enheder. Der er også en række ting, man skal overveje, når det kommer til udvalget af funktioner: Mobilopladere, for eksempel, skal være robuste og beskyttet mod sprøjtende vand, så der ikke er nogen kortslutning på farten.

    Netledningen skal være dimensioneret, så opladeren kan bruges på det tilsigtede sted. Find ud af, om der er behov for specielle adaptere til lastbil- eller bilbatterier. Specielle opladere såsom statusdisplay kan være nyttige til opladere til modelbatterier. Hvis du værdsætter den lange opladningstid for din batterioplader og batterier, skal du vælge en intelligent oplader. I modsætning til enkle opladere overvåger disse opladningsprocessen og slukkes automatisk for at forhindre, at batterierne bliver for meget. Derudover har de intelligente modeller ofte en batteridefektdetektion, et integreret LC-display, der giver information om opladningsstatus og ladestrøm, eller i det mindste et LED-display.

    Vores praktiske tip: Oplad smartphonebatterier korrekt

    Ideelt set skal ladningsniveauet for din mobiltelefon med Li-ion-batterier altid være mellem 20 og 80 procent for at begrænse slid. I modsætning til NiCD-batterier er lithium-ion-batterier skånet for den frygtede hukommelseseffekt, men de har også et begrænset antal opladningscyklusser. For at spare på mobiltelefonens batteri skal du også trække strømadapteren ud af stikkontakten efter opladning.

    Ofte stillede spørgsmål - ofte stillede spørgsmål om opladere

    Hvad er dyb decharge?

    En dyb afladning er en afladning, der overskrider den påtænkte størrelse på et batteri og falder kraftigt under batteriets nominelle spænding. Mange nuværende enheder tilbyder beskyttelseskredsløb, der automatisk slukkes, før dyb afladning finder sted, men ikke alle. Du skal derfor aldrig lade en batteridrevet enhed være helt afladet. Især litiumbatterier kan blive uopretteligt beskadiget efter dyb afladning. Grundlæggende betyder det ikke noget, om det er et bly-, Li-ion-, NiCd- eller NiMH-batteri, dyb afladning skal undgås.

    Hvordan opbevarer jeg batterier korrekt?

    Den rigtige opbevaring af et batteri afhænger af typen. Ideelt set skal ubrugte lithium-ion-batterier holdes på et opladningsniveau mellem 30 til 50 procent og på et køligt sted. Høje temperaturer og opbevaring, når den er fuldt opladet, er skadelig for livet. Ni-MH- og NiCD-batterier skal også opbevares et køligt sted. Ladningsniveauet kan dog være lavere, 30 til 40 procent er ideelt. På grund af den hurtigere selvudladning anbefales genopladning i længere opbevaringsperioder for at undgå dyb afladning. I modsætning hertil skal blysyrebatterier altid være fuldt opladet. Også i dette tilfælde finder der kontinuerlig selvudladning sted, hvilket kræver lejlighedsvis genopladning under længere opbevaring.