bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

 

   

Værd at vide om outdoor-tablet-pc'er og industri-tablet-pc'er

  • Hvad er outdoor-tablets og industri-tablets?

  • Særlige kendetegn til outdoor-tablets og industri-tablets

  • Købekriterier for outdoor-tablets og industri-tablets

  • Vores praktisk tip: Altid nok strøm

  • FAQ – ofte stillede spørgsmål om outdoor-tablets og industri-tablets

Hvad er outdoor-tablets og industri-tablets?

Windows outdoor-tablet

Outdoor-tablets og industri-tablets har som udgangspunkt en "normal" tablet-indre med et af de gængse operativsystemer og grænseflader, der hører til standarden, samt lyd- og videokomponenter. Kravene til almindelige tablet-pc'er er anderledes end til udendørs brug under hårde forhold. De skal være hurtige, lette , og have en skærm i høj kvalitet.

Men i vindkraftanlæg, på skibe eller i industrielle omgivelser er grænserne for konventionelle apparater hurtigt nået. Her efterspørges industri- og udendørs-egnede enheder, som på grund af specielle udstyr er mindre følsomme over for udendørs påvirkninger end almindelige tablets. Det engelske trylleord er "rugged" eller "rugedized" – robust. Rugged tablets opfylder de meget strenge krav til robusthed i outdoor-anvendelse. De er stabile, stødfaste, beskyttet mod støv og vand og trodser selv ugunstige forhold.

 

Særlige kendetegn til outdoor-tablets og industri-tablets

Outdoor-tablet

Til outdoor- og industri-tablets anvendes meget faste, brudsikre materialer med den nødvendige elasticitet. Derved er kabinetter, som gør det indvendige liv upåvirkeligt over for vejrpåvirkninger, højt tryk og fald. Producenterne af sådanne tablets sikrer derudover et bredt arbejdstemperaturområde, hvor funktionen er sikret. Temperaturintervallet kan fra minus 20 til plus 60 grader celsius. . Dertil kommer meget høje sikrede beskyttelsestyper op til IP68. Denne beskyttelsesklasse betyder i praksis: Op til en time og op til to meters dybde er tabletten vandtæt, derudover støvtæt og beskyttet mod mikropartikler. Selv den strenge standard MIL-STD 810G fra USA overholdes af nogle enheder. Den specificerer miljøtestbetingelserne for militært udstyr.

Som almindelige tablets har outdoor- og industri-tablets en kapacitiv touchscreen, i mange modeller kan displayet betjenes med handsker på. Opløsningen kan være på op til 1200 x 1920 pixel, hvilket overgår HD-standarden på 1.920 x 1.080 pixel.
Et særligt kendetegn ved mange outdoor- og industri-tablets er muligheden for, at du ud over den kendte GPS også får adgang til GLONASS. Det er et globalt satellitnavigationssystem, der drives af det russiske forsvarsministerium. GLONASS er et russisk kunstord og er oversat til "det globale satellitnavigationssystem". Enheder, der kombinerer begge systemer til navigation, har en klar fordel, da GPS/GLONASS-modtageren har adgang til næsten dobbelt så mange satellitinformationer som en model med adgang til kun én standard. En lokalisering er dermed også mulig under dårlige forhold.
Ved nogle outdoor-tablets og industri-tablets er der mulighed for at skifte det interne batteri i løbende drift, så arbejdet sikres uden afbrydelse. Derudover giver den valgfrie scanner og RFID-læser - realiseret via det interne tablet-kamera - mulighed for at indlæse bar- og QR-koder. Dette er for eksempel en nem måde at udløse en bestilling hos leverandøren på, når der er tale om korrekt mærkede sliddele.

I nogle enheder er der ud over den gængse Bluetooth yderligere interfaces til rådighed, som ikke hører til med almindelige tablet-pc'er. Det kan for eksempel være serielle RS232- og USB-tilslutninger, som kan forbindes med de relevante anlæg til styring, diagnose og vedligeholdelse. En anden særlige egenskab ved nogle apparater er indbyggede G-sensorer, der er i stand til at måle hurtigere.
De robuste outdoor- og industri-tablets anvendelsesområder er mange. De anvendes i lighed med industri-pc'er inden for industri, håndværk, bygge- og anlægsvirksomhed, landbrug, luft- og skibsfart, logistik og militær.

 

Købekriterier for outdoor-tablets og industri-tablets

Samsung Outdoor-tablet-pc

Inden købet bør det stå fast, hvilke funktioner apparatet skal have, og under hvilke betingelser det skal anvendes. En vedligeholdelsesspecialist i et offentligt svømmebassin har sandsynligvis ikke brug for en tablet, der fungerer ned til minus 20 grader celsius, men en tablet, der er beskyttet mod indtrængen af vand under neddykning. Den praktiske anvendelse afgør, hvad industri-tablet'en skal kunne.
Størrelsen på skærmen spiller en rolle, hvis dine samarbejdsvillige detaljer tydeligt skal identificere dem. Samtidig er en nem og behagelig håndtering og dermed vægt og mål på enheden vigtig. Jo større skærmen er, desto mere batterieffekt er nødvendig. Mindre enheder har undertiden en betydeligt længere batterilevetid.

Hvis mange data skal gemmes på enheden, skal du vælge en model, som har en høj hukommelseskapacitet, eller som kan udvides med hukommelseskort. Derudover kan udstyret med en bestemt processor-serie være vigtigt, hvis din tablet skal bruges i eksisterende omgivelser. Hvis enheden skal tilsluttes en dockingstation, er en passende tilslutningsmulighed påkrævet. Det anvendte operativsystem er desuden vigtigt for at sikre kompatibilitet med eksisterende computermiljøer.
Mobilt internet er vigtigt både på byggepladsen og på farten. Afhængigt af overførselsstandard fra 2G til 4G kan downloads og uploads ske forskelligt i samme tempo. Nogle industri- og outdoor-tablets er desuden i stand til at oprette en Wi-Fi-forbindelse, når du befinder dig i et WLAN.

 

Vores praktisk tip: Altid nok strøm

Intet batteri holder for evigt - med et (opladede!) Powerbank eller med praktiske, små solcelleopladere kan man effektivt modvirke genopladelige batteriers effekt på lange ture eller indsatser på ikke-robuste tablets. Tænk på de passende ladekabler.
 

 

FAQ – ofte stillede spørgsmål om outdoor-tablets og industri-tablets

Outdoor-tablet

Hvad skal du bruge til outdoor-tablet-pc'er og industri-tablets?

Vær særligt opmærksom på sikker opbevaring af apparater og sikring af de data, der er lagret på dem, så tredjemand i tilfælde af tab eller tyveri ikke kan få adgang til følsomme virksomhedsoplysninger. Mange enheder kan findes efter en tilsvarende aktivering. 

Er der outdoor- og industri-tablets med SIM-kort-slots?

Ja, nogle modeller kan udstyres med SIM-kort, så der er mulighed for internettilslutning via mobilnettet. Den nødvendige hukommelsesudvidelse opnås med SD-kort-slots, hvilket kan være nødvendigt.

Er der outdoor- og industri-tablets fra Apple?

Nej, Apple skræmmer ikke enheder, som udtrykkeligt er egnet til industri- og udendørsområdet. Dertil kommer, at de færreste automatiserings-løsninger er kompatible med operativsystemet fra Apple (selv hvis der her efterhånden er etableret nogle passende apps). De gængse operativsystemer er Windows og Android.

Nyttigt tilbehør til din tablet: Blik- og skærmbeskyttelse

Beskyt din tablet mod uønskede blikke fra siden med en blikbeskyttelsesfolie. Vores 3M-produktfinder fører dig med nogle få klik til passende beskyttelse af dit produkt.