bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om SMD-modstande

  • Hvad er en SMD-modstand?

  • Hvilke typer SMD-modstande er tilgængelige fra Conrad?

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om SMD-modstande

 

Hvad er en SMD-modstand?

SMD-modstande er en speciel type elektriske modstande, der er meget miniaturiseret sammenlignet med konventionelle modstande. Dette design kom ud af nødvendigheden af at rumme et stort antal komponenter i et ekstremt begrænset rum, for eksempel i smartphones, og for at opnå stærkt automatiseret industriel samling af kredsløbskort.

Udtrykket SMD står for "overflademonteret enhed". Den tilhørende teknologi bærer forkortelsen SMT for "Surface-mounting Technology". For eksempel er der ingen huller i kredsløbskortene til at udføre lodtråde. Industrielle lodningsprocesser er udviklet til SMT, der kan behandle store mængder komponenter på kort tid. Til dette formål pakkes komponenterne i båndstropper og "plukkes og placeres" fra monteringsmaskiner til lodningspunktet.

SMD-modstande består af et beskyttende lag, et modstandslag, en monteringsbase eller et hus og to elektriske ledninger til lodning. SMD-modstande er tilgængelige i runde og kuboidesign. MELF (Metal Electrode Faces) er betegnelsen for det cylindriske design i en vandret samling - typisk for metallag og ikke-lineære modstande. I dag bruges næsten kun kuboiddesignet i industrien.

De tilbudte modstandsværdier spænder fra 0 ohm til 22 megohms. Nul ohm-modstande bruges blandt andet til at skabe lederbroer på kredsløbskort eller midlertidige forbindelser i laboratoriekonstruktioner. Modstandsværdierne er markeret med grupper af tal og bogstaver, der er trykt på dem.

24 typer af disse komponenter er tilgængelige fra Conrad. Disse design er kendetegnet ved en standardiseret firecifret gruppe af numre. TO-263-designet står for SMD-modstande med kraft, der har en integreret monteringsmulighed på køleoverflader.

Modstandsværdierne for SMD-modstande forbliver stabile over et større temperaturområde end dem, der traditionelt er designet modstande. Derudover er loddetemperaturer og den tilladte varighed af lodningsprocessen (i sekunder) specificeret.

SMD-modstands bæreevne varierer fra 0,03125 watt til 35 watt.

Under betegnelsen RoHS (2) tilbyder Conrad SMD-modstande, der overholder grænseværdierne for stoffer, der er sundheds- og miljøfarlige

 

Hvilke typer SMD-modstande er tilgængelige fra Conrad?

Modstanderne er også differentieret inden for følgende kategorier afhængigt af, om de er tilgængelige som et sortiment i butikken:

  • Tyk filmmodstand med et tykkere modstandslag på et metalunderlag
  • Trådmodstand, noget højere belastningskapacitet og i tolerancer på 1 og 5 procent
  • Tyndfilmsmodstand i tyndfilmteknologi med ekstremt lave tolerancer
  • Modstand med høj belastning i tyk filmteknologi med meget lave tolerancer
  • Carbon film resistor med større tolerance end metal film resistors
  • Metalfilmmodstande med lav tolerance og længere levetid
  • Modstandsnetværk: Indeholder flere modstande i en chip, hvis design kan varieres ved hjælp af den kombinerede lodning af forbindelserne
 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om SMD-modstande

Hvordan kan kodningen af SMD-modstande læses korrekt?

Takket være den meget fine fordeling af modstandsværdierne i butikken, kan du foretage et nøjagtigt valg af de krævede komponenter. Der er udviklet forskellige standarder for kodning, der består af to- til firecifrede kombinationer af tal og bogstaver. Du kan bruge websteder med kodetabeller til support.

Hvad skal du passe på, når du udskifter en SMD-modstand?

SMD-reparationsloddet arbejde er meget krævende med hensyn til værktøjet og kvalifikationen for den person, der udfører det, for ikke at ødelægge transportkortet. Lodning af den berørte komponent er en særlig udfordring. Til dette anbefales metoderne "varm luft" og "tændejern" - en såkaldt pincet. Lodning af varmluft er en proces med specielle dyser, der er skræddersyet til dimensionerne på komponenterne. Pincetten er det første valg, når det kommer til at lodde to-polede SMD-komponenter så hurtigt og effektivt som muligt. Enheden kombinerer loddejern og pincet og muliggør samtidig opvarmning af begge komponentforbindelser. Den tanglignende struktur gør det muligt at grebe og løfte komponenten på samme tid. Korte lodningstider på højst to sekunder er vigtige, så PCB- og SMD-modstanden ikke ødelægges ved overophedning. Den varme komponent skal placeres på en varmebestandig overflade efter aflodningsprocessen. Begge lodningssystemer fås hos Conrad.

Hvor længe varer en SMD-modstand?

Levetiden under belastning når 6-cifrede timer. For eksempel svarer 200.000 driftstimer til en levetid på 22 år og 10 måneder i uafbrudt drift. Levetiden er stærkt afhængig af overholdelsen af de tilsigtede driftstemperaturområder. Levetiden øges ved lavere temperaturer. Producentens tal er omtrentlige.

Hvordan kan jeg genkende en defekt SMD-modstand?

Defekte modstande kan ses ved misfarvning af huset på grund af opvarmning. Stærk opvarmning kan føre til lodning af en modstand. En total fiasko på modulet eller enheden er også mulig. Måling af modstanden med en passende måleenhed giver præcis information.

Hvad skal man overveje, når man måler en SMD-modstand?

En måleproces skal kun udføres på ikke-monterede SMD-modstande, så måleresultatet ikke forfalskes af andre elektriske komponenter.