bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

 

  

Værd at vide til Siemens LOGO! System

  • Hvad er Siemens LOGO! system.

  • Hvad adskiller Siemens LOGO! Fra andre PLC-systemer?

  • Mange anvendelsesmuligheder fra Siemens LOGO!

  • Eksempel på anvendelse af Siemens LOGO! System

  • KONKLUSION

 

Hvad er Siemens LOGO! system.

Siemens LOGO! Er et nyt system, der hovedsagelig anvendes til automatisering og overvågning af elektriske forbrugersystemer og sensorer. Siemens LOGO! Erstatter klassiske »dumme« elektriske komponenter, der bruges til at betjene elektriske forbrugere. Da Siemens LOGO! Når det er muligt, bliver kredsløbstransaktionerne pludselig "intelligente" for de elektriske forbrugere og åbner op for nye anvendelsesmuligheder.

Ofte erstatter Siemens LOGO! Styring

  • Timere, der kan befinde sig i f.eks. en strømboks, en komponent i en maskine eller i en stikdåse med jordforbindelse
  • Beskyttelsesrelæ til frakobling af elektriske forbrugere i nødsituationer
  • Tæller, som skal måle forbruget, driftstiden eller omkostningerne for forbrugerne

Ved hjælp af Siemens LOGO! Kan disse komponenter styres via en programmeret software-logik. Disse systemer betegnes som PLC-programmerbare styringer.

 

Hvad adskiller Siemens LOGO! Fra andre PLC-systemer?

Siemens LOGO-system

Siemens LOGO! Er et intelligent kompletsystem af hardware- og softwarekomponenter. Sådan tilbyder Siemens LOGO! For eksempel et grundudstyr, der allerede er et brugervenligt basis-element med display. Dermed kan for eksempel markiser, persienner eller rulleporte styres via en programmerbar menu. Siemens LOGO! Giver en integreret webserver, så man kan styre de elementer, der er forbundet til basismodulet via browser-app på din smartphone, tablet eller på en desktop-PC.

Basisenheden kan nemt suppleres med udvidelses- og styremoduler. Du kan tilslutte alle elektriske forbrugere til styremodulet, som du også kan tilslutte til et almindeligt relæ. På den måde kan du for eksempel tilslutte analoge og digitale udgange på styringsmodul sprinkleranlæg eller jalousimotorer og denne softwarestyrede via Siemens LOGO! betjening. De præfabrikerede stiksystemer reducerer tidskrævende ledningsføring til et minimum; modulerne selv monterer dynamisk på en din-skinne.

Siemens LOGO! Anvender aktuelle, almindeligt anvendte og meget standardiserede grænseflader. Således har basisenheden en RJ45-Ethernet-tilslutning til udveksling af data med andre netværkskomponenter og til tilslutning af webserveren til det lokale netværk samt en almindelig SD-kort-slot til lagring af datasæt.

Ved siden af de funktionsrige udviklingsomgivelser kan Siemens LOGO! SoftComfort desuden ledningsdiagrammer, der hjælper med dokumentationen af projektet.

 

Mange anvendelsesmuligheder fra Siemens LOGO!

Siemens LOGO-system

Takket være muligheden for softwarestyret interaktion med elektriske koblings- og måleelementer er Siemens LOGO! Systemet er populært hos både hobby-selvbyggere og professionelle ingeniører. Systemet anvendes f.eks. til automatisering af hjemmet til styring af vandingsanlæg, persienner eller markiser. I industrien bruges det bl.a. til styring af transportbånd, lifte eller foderanlæg.

Takket være SD-kort-hukommelsen er Siemens LOGO! Til præcis registrering af data på lang sigt. Siemens LOGO! Kan gøre dette Dataene fra tilsluttede sensorer (for eksempel til temperatur eller vejr) viderebearbejdes via programmeringslogik og gemmes derefter på SD-hukommelsen. Ved hjælp af IoT-gateways fra Siemens kan der desuden anvendes applikationer til Internet af ting, som forudsætter en internetforbindelse. Takket være den integrerede webserver kan der for tilskuerne til de registrerede data stilles meget anskuelige dashboards, som er udviklet på forhånd til det pågældende scenario.

 

Eksempel på anvendelse af Siemens LOGO! System

Siemens LOGO-system

Siemens-LOGO!-styringsmodulet med display er installeret på et let tilgængeligt sted indendørs i bygningen i dette eksempelprojekt. I bedste fald er modulet placeret på et sted med blikket rettet mod haven.

Der vælger brugeren fra forskellige menupunkter. Menupunkterne og deres styring er i den forbindelse indprogrammeret på forhånd. For eksempel kan brugeren med et tryk på en knap manuelt starte en øjeblikkelig vanding af have via de vandingsløsninger, der er tilsluttet styringsmodulet. Det er nyttigt for første gang at vande netop nyindlejret frø eller for at kontrollere vandingsanlæggets funktion. Herved kan brugeren i en undermenu enten aktivere alle sprinklere samtidigt eller bestemte elementer målrettet.

For det andet kan der indstilles tider, hvor enkelte vandingselementer skal aktiveres automatiseret. På den måde er det for eksempel muligt at starte en ubesyret vanding af have på ferien eller om natten. I den forbindelse kan der ud over tidspunktet også konfigureres varigheden af kunstvandingen. Takket være den integrerede webserver kan denne styring foretages på afstand.

 

KONKLUSION

Da Siemens LOGO! Systemet anvendes af mange mennesker, ikke kun i industrien, men også i den private sektor, og der findes talrige referenceprojekter på internettet. Der er også omfattende online-kurser til rådighed, da systemet har dannet et aktivt community, der tilbyder nye brugere tips og tricks.

Med Siemens LOGO! System får du maksimal frihed til at styre elektriske forbrugersystemer. Siemens LOGO!, uanset om du vil bruge systemet til dataindsamling, til hjemmeautomatisering eller til proces-styring i industrien Er en nyttig hjælp til alle disse anvendelsesområder. Takket være moderne interfaces og enkel monteringssystemer går installationen af systemet let i hånden. Siemens LOGO! Er også egnet til tingenes internet Perfekt udstyret med sine alsidige konfigurationsmuligheder.