bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

 

Rejseadapter: bro mellem forskellige stiksystemer

Uanset om det er i USA, Australien, England, Kina eller New Zealand: rejsestik, rejseadaptere eller stikadaptere bro mellem forskellige stiksystemer. De giver dig mulighed for at bruge dine egne elektriske enheder som smartphones, hårtørrer eller barbermaskiner, for eksempel når du rejser til andre lande.

  • Lav elektriske forbindelser over hele verden med rejseadaptere

  • Hvad er de forskellige rejsepropper?

  • Hvordan fungerer en rejseadapter?

  • Sådan finder du den rigtige konnektortype til din rejsedestination

  • Vigtige valgkriterier for rejseadaptere og rejsestik

  • Har du brug for et rejseprop med spændingsomformer?

Lav elektriske forbindelser over hele verden med rejseadaptere

Forskellige lande, forskellige typer stik - dette gør det undertiden vanskeligt at tilslutte elektriske apparater i udlandet. I mange lande er stikkontakterne opstillet anderledes end derhjemme, så du kan ikke bruge de elektriske apparater, du har medbragt. Euro-stikket fra smartphone-strømforsyningen passer ikke i stikket på stedet, og der er ikke noget passende stik til forbindelseskablet på din bærbare computer. Du har derefter brug for en adapter til de enheder, du har med.

Rejsetilslutning - også kaldet rejseadapter, adapterstik, rejse stik, stikdåse eller rejse adapter, forbinder et strømstik til en inkompatibel landsstik. Adaptere etablerer den elektriske forbindelse af enheder med et landsspecifikt stiksystem til stikkontakter med et andet stiksystem. Så du kan bruge dine elektriske enheder internationalt.

Et rejseprop er en vigtig ledsager på dine rejser i udlandet, uden hvilken du ikke skal tage på forretningsrejse eller tage på ferie. Du kan betjene de forskellige stikkontakter i internationale rejseregioner med en praktisk rejseadapter. De forbinder netværksafhængige elektriske enheder som hårtørrer, computere, lys og blæsere samt mobile enheder til en lang række stikdåser.

 

Rejsestik er ikke kun vigtige for langdistanserejser. Selv inden for Europa finder du strømforbindelser på forretningsrejser til England, Malta, Cypern, Italien og Schweiz, hvor fælles Euro-stik og jordede stik ikke passer ind.

Enheder, der er købt i udlandet, såsom lys, IT-komponenter eller forbrugerelektronik, kan ofte bruges i dette land med lethed ved hjælp af et rejseprop. Dette sparer dig for nogle gange betydelige omkostninger ved at montere enhederne til Euro- eller Schuko-stikket eller købe yderligere originale forbindelseskabler.

På messer, konferencer og arrangementer er det en høflig service at have rejseadaptere klar til internationale gæster, der kan bruge dem til at betjene det udstyr, de har medbragt på det lokale elnet. Hoteloperatører, rejsearrangører og seminarcentre støtter også deres besøgende ved at give rejseadaptere.

Blandt de mest kendte producenter af rejseplugger er Ansmann, Bachmann, Brennenstuhl, Goobay, Hama, Kaiser, Q2 Power og Skross.

Hvad er de forskellige rejsepropper?

Rejsetilslut findes i bund og grund i to versioner: Rejseadaptere med et simpelt design gør en bestemt stiktype anvendelig med en anden sokkeltype, så de er begrænset til bestemte lande. Sådanne enkle og meget billige rejseplugger er et godt valg, hvis du foretrækker at rejse til et specifikt land og vide nøjagtigt, hvilken forbindelse du har brug for der.

Du er mere fleksibel med en multi-rejse adapter. Disse bedre udstyrede rejsepropper forbinder et eller flere stik med flere sokkeltyper og kan derfor bruges i mange lande.

Verdensrejseadaptere eller verdensadaptere med stik, der passer i mere end 150 lande, lover universel strømforsyning på internationale ture. Du spiller det sikkert, fordi disse komfortmodeller kan bruges i blandt andet USA, England, Italien, Schweiz, Kina og Australien. Til forretningsrejser til forskellige lande og på rundrejser er verdensadaptere det bedste valg.

Verdensadaptere tilbyder ofte en praktisk ekstra fordel: USB-forbindelser. Modeller med USB-porte, der er permanent installeret i rejsestikket eller fleksible USB-opladningsstik, der kan bruges som et ekstra modul, muliggør praktisk opladning af dine USB-enheder som smartphones og kameraer direkte på rejseadapteren. Ingen ekstra USB-oplader er påkrævet. Du har kun brug af USB-forbindelseskablet, der tilhører den respektive enhed.

Hvordan fungerer en rejseadapter?

Håndteringen af en mobilstikstik er ekstremt enkel og intuitiv.

  1. Forbered om nødvendigt rejseadapteren ved at udfolde eller tilslutte de medfølgende dele, så den passer til det respektive stik.
  2. Tilslut adapteren til det tilsvarende stik. For at gøre dette skal du blot indsætte adapteren i stikket for hånd uden at berøre kontakterne.
  3. Til sidst indsættes stikket på den ønskede elektriske enhed i adapteren.

Fjern netadapteren fra stikkontakten efter brug. Sæt rejstikket tilbage til sin oprindelige position efter brug.

Sådan finder du den rigtige konnektortype til din rejsedestination

Vælg dit rejseprop i henhold til de enheder, du vil tage med dig, og det område, du rejser til. Vær opmærksom på både indgangsstikket og udgangsstikket.

Der er 15 forskellige konnektortyper over hele verden, som er klassificeret fra A til N. I Tyskland bruges det runde Schuko-type F-stik til trepolede enheder og det flade Euro-stik type C til topolede elektriske apparater, der fungerer i næsten alle europæiske lande og også i Mellemøsten. Vælg den ønskede tilslutningstype og de forskellige netspændinger fra nedenstående tabel for at finde ud af, hvilket rejsestik der er egnet til dine formål.

Rejseadapter
ferie destinationTilslutningstypeNetspænding
TysklandC og F230 V
Australien

I

230 V
Brasilien110 V til 240 V
Kina A, C, I og G220 V
England, Wales,
Skotland, Nordirland

G

230 V
FrankrigE og C230 V
Italien  L, C, F og E230 V
Mexico

A og B

110 V til 135 V
Rusland  

C og F

230 V
Spanien;C, F og L230 V
SydafrikaDM, C og J220 V til 250 V 
Kalkun

F og C

230 V
USAA og B120 V til små enheder

Kan du ikke finde din rejsedestination? Dette kort viser alle lande med de respektive stiktyper:

Vigtige valgkriterier for rejseadaptere og rejsestik

Når du køber en strømadapter, skal du være opmærksom på følgende funktioner:

Konstruktion

På grund af de mange stik er nogle modeller pigge og ikke så nemme at lægge bagage på. Det anbefales at være lidt omhyggelig ved pakning, fordi de fremspringende dele kan beskadige anden følsom bagage, tøj eller enheder såsom en tablet i en kuffert eller taske.
Sammenklappelige modeller er mere pladsbesparende, hvor forbindelserne kan foldes, forsænkes eller drejes under transport. Å foldes ind og ud kan til tider være lidt fiddly, men med lidt øvelse er det ubesværet.
Flere dele til at skubbe sammen er særligt robuste. De består af en hoveddel, hvori du skubber det stik, der kræves i det land, du vælger.
Adapterstik sæt består af flere uafhængige rejse stik. Du vælger den adapter, du har brug for, til destinationen for den kommende forretningsrejse fra sættet. Hvis du ikke er sikker på, hvilken adapter du har brug for på stedet, kommer alle rejsepropper i bagagen.

Maksimal belastning

Rejseadaptere og stikadaptere er velegnet til de fleste elektroniske enheder op til 1.840 W ved 230 V og 880 W ved 110 V. Den maksimale belastningskapacitet for den respektive model er angivet i produktbeskrivelsen. Brug ikke enheder med adapteren, der kræver mere strøm.

 

Børnesikring

I tilfælde af rejsetilslutninger med en integreret børnesikring, lukker plastikplader kontakten på stikkontakten.

 

Tilbehør - gulv

En transportpose eller en kludpose beskytter adapteren mod støv og snavs. En taske, der er inkluderet i leveringsomfanget, er især fordelagtig for flerdelte modeller, der altid holdes pænt sammen.

 

Certificeringsmærke

Pålidelige rejsetilslutninger har CE-mærke, er TÜV-testet og har en beskyttende lederfunktion. Disse funktioner sikrer, at der ikke kan være problemer med selve stikket eller dine enheder.

 

Integreret sikring

Modeller med integreret miniatursikring til overbelastningsbeskyttelse sikrer omfattende sikkerhed for de enheder, der er tilsluttet strømadapteren.

 

Har du brug for et rejseprop med spændingsomformer?

Netspændingen er meget forskellig internationalt, undertiden er den 110 V som i USA, andre steder er 230 V almindelig som i Tyskland. Et rejsetilslutning konverterer normalt ikke spænding. Før du starter din rejse, skal du kontrollere, om din enhed understøtter netspændingen i rejserlandet og er egnet til det respektive lysnettet. Brug spændingsspecifikationen for den enhed, du vil tilslutte som guide. Dette skal matche det lokale elnet. Den nødvendige spænding til en enhed er trykt på huset eller i betjeningsvejledningen.

Smartphones, tablets, notebooks, kameraer, navigationsenheder, elektriske tandbørster og mange andre moderne enheder har universelle elektroniske strømforsyninger, der automatisk kompenserer for spændingsforskelle.

For enheder uden automatisk omskiftning af netspændingsområderne skal du have et rejsetilslutning med en integreret transformer, forudsat at netspændingen ved rejsedestinationen adskiller sig fra enhedsstandarden.