bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

RC-helikoptere: modelfly til hobbyister og hobbypiloter

Modelfremstilling er en af de mest populære hobbyer for tyskere. Ud over RC-helikoptere er der quadrocopters, modelbiler, modelskibe og mange andre modeller, der er meget populære. Flymodeller er især populære, fordi du kan installere små kameraer i enhederne og tage fantastiske luftfoto. I vores CONRAD online-butik finder du mange fjernstyrede helikoptere i sæt eller som fuldt monterede RTF-modeller. På denne måde får håndværksentusiaster og dem, der ikke kan lide det, deres penge.

  • Hvad er RC-helikoptere?

  • Hvilke forskellige RC-helikopterdesign er der?

  • Hvad skal man overveje, når man køber en RC-helikopter?

  • Juridiske krav til emnet RC-helikoptere

  • Konklusion: Sådan finder du en fjernstyret helikopter, der passer til din smag

Hvad er RC-helikoptere?

RC-helikoptere er små, motoriserede modelfly, der kan flyttes med en fjernbetjening. RC-modelhelikoptere er ofte baseret på en flyvemodel fra mandbærende luftfart til skala. De er meget mindre og kan ikke bære mennesker selv. RC står for "Radiostyret" eller "Fjernstyret". Denne forkortelse skyldes enhedens fjernstyrede betjening.

Rigtige skaleringsreplikater

RC-helikoptermodellerne er opdelt i skalamodeller, halvskala modeller og sjovt modeller. Skalamodeller er næsten fuldstændigt baseret på en model fra bemandet luftfart med hensyn til form og farve. Halvskala modeller er også baseret på en helikoptertype, men er blevet ændret i nogle detaljer. Der er også sjove modeller. Disse svarer i form til en helikopter fra menneskeskabte luftfart, men har skiftet farve. De har fancy farver, der ikke findes i virkeligheden. Du kan også finde RC-helikoptere, der ikke har nogen reel rollemodel. Disse kaldes ofte trænermodeller. De er ofte udstyret med et kamera og bruges i fotografering eller i filmsektoren.

RC helikopter

Hvilke forskellige RC-helikopterdesign er der?

Ønsker du at købe en færdig RC-helikopter eller samle de enkelte dele af modellen selv? Svaret på dette spørgsmål afgør, hvilken modelversion der passer til dig. Når det kommer til modelfremstilling, skelnes der mellem forskellige versioner, der er betegnet med forkortelser som BNF, RTB eller RTF. Du kan finde ud af, hvad der ligger bag forkortelserne her:

Byggesæt

Er du teknisk begavet og kan du lave håndværk? Så er et sæt lige det rette for dig. Her kan du modtage din fjernstyrede modelhelikopter i enkelte dele. Disse skal nu sammenføjes ved hjælp af det passende værktøj. Du kan også finde værktøjer til modelfremstilling i CONRAD online-butikken.

ARF (næsten klar til at flyve)

ARF-helikoptere er næsten klar til at flyve. Nogle få komponenter skal stadig sammensættes her. Afhængigt af modeltypen skal du f.eks. Fastgøre vingerne eller installere motoren.

BNF (bind og flyv)

BNF-flymodeller er færdige helikoptere. Fjernbetjeningen mangler stadig her. Enten har du allerede en fjernbetjening derhjemme eller køb en tilsvarende enhed, der er kompatibel med flymodellen.

RC helikopter
 

RTB (ready to bind)

RTB er en synonym forkortelse for BNF. Navnene afhænger af producenten.  

RTF (klar til at flyve)

RTF-helikoptere har alt hvad du behøver for at flyve (fly, sender, oplader, batteri). Her skal kun batteriet oplades, og det flyvende sjov kan begynde. Enhver, der har to venstre hænder eller ikke ønsker at købe et ekstra modelbygningsværktøj, rådes godt med en RTF-model.

Vores praktiske tip

Du ønsker ikke at købe en modelhelikopter, men et andet RC-modelfly? Intet problem, i CONRAD onlinebutikken finder du også modelfly, quadrocopters, multicopters og race copters. Quadrocopters er særligt populære. Med et integreret kamera kan du trylle betagende luftfotos op. Hvis du foretrækker at blive på jorden med din model eller foretrækker vandet, finder du det i vores butik. Vælg den rigtige model til din smag blandt biler, modelskibe og motorbåde.

   

Hvad skal man overveje, når man køber en RC-helikopter?

Hvis du vil købe en RC-helikopter, skal du overveje et par kriterier, når du køber. Bemærk f.eks. Kontroltypen, den maksimale hastighed, antallet og størrelsen på rotorbladene og batteriets levetid. I CONRAD onlinebutikken finder du en lang række modeller, så du garanteret finder det rigtige produkt til dine behov.

Det væsentlige for at købe RC-helikoptere

  • RC-helikoptere er fjernstyrede modelhelikoptere, der er baseret på flymodeller fra bemandet luftfart.  
  • Fjernstyrede helikoptere leveres i forskellige modeller. Hobbyister kan bruge et sæt og selv udføre noget manuelt arbejde. Enhver, der er lidt klodset eller ikke så glad for at tinkere, vil drage fordel af en fuldt samlet RTF-helikopter. Alt du skal gøre her er at oplade batteriet.
  • Ud over model design skal du overveje andre købskriterier. Bemærk f.eks. Antallet og størrelsen på rotorbladene, de tilgængelige kontrolfunktioner og batteriets levetid.

Antal og størrelse på rotorbladene

Der er enkeltrotorhelikoptere og helikoptere med flere knive. De fleste modeller har en stor hovedrotor placeret over kabinen og en mindre halerotor. Jo større rotordiameteren på hovedrotoren er, jo tungere er RC-helikopteren normalt, og jo mere støjsvag er den i luften. Små vindstød er ikke noget problem for helikoptere med en stor hovedrotor. De er ideelle til udendørs flyvninger. Helikoptere med en lille enkelt rotor er derimod mere beregnet til indendørs brug, da de mister deres flyretning selv med små vindstød.

Styring

Ved styring af modelhelikoptere skelnes der mellem forskellige kontrolfunktioner, fx pitch, roll, yaw eller pitch. Nick står for at give helikopteren omkring sin egen tværgående akse. Med Nick-kontrolfunktionen kan helikopteren vippes fremad eller bagud. Rulle beskriver på den anden side drejning om længdeaksen, dvs. helikopterens hældning eller rulning til venstre eller højre. Med yaw-kontrolfunktionen drejes helikopteren rundt om sin lodrette akse og justeres til venstre eller højre. Pitch control-knappen kan bruges til at hæve og sænke flymodellen. Her skiftes rotorbladene i deres angrebsvinkel. Tag højde for, hvilke kontrolfunktioner fjernbetjeningen til den ønskede helikopter inkluderer.

Modelhelikopter til begyndere

Der er specielle modelhelikoptere til begyndere. De har fremragende flydende egenskaber, er nemme at montere og demontere og er særligt holdbare. Hvis du køber din første helikoptermodel og ikke har nogen tidligere flyveerfaring, er en sådan model det rigtige valg for dig. Du finder også RC-helikoptere til avancerede og professionelle brugere i CONRAD online-butikken.

Batteriets levetid og opladningstid

I de fleste tilfælde er den effektive flyvetid med RC-helikoptere kun fem til ti minutter. På grund af den korte batterilevetid skal du få flere ekstra batterier, hvis du vil nyde en længere flyvetid. Ellers genoplades batterierne relativt hurtigt. Nogle batterier kræver kun 20 minutters opladningstid, før de er i fuld drift igen.

Juridiske krav til emnet RC-helikoptere

Bemærk, at flyvende RC-helikoptere er reguleret af den tyske luftfartsforordning. Du har derfor ikke lov til blot at lade din helikopter montere hvor som helst, men skal først finde ud af nøjagtigt, om dette er tilladt. For eksempel har du kun lov til at starte din RC-helikopterstart på en andens ejendom, hvis du på forhånd har spurgt ejeren og modtaget et positivt svar. Det er ikke tilladt at starte RC-helikopteren i nærheden af lufthavne eller boligområder. Hold en afstand på mindst 1,5 kilometer her til enhver tid.

Sørg også for, at du har en gyldig ansvarsforsikring, der dækker skader forårsaget af din helikopter. Hvis det er nødvendigt, tegner du yderligere forsikring.

Vil du tage billeder eller videooptagelser fra høje højder med din helikopter? Også her er der juridiske regler at overveje. Så de mennesker, du optager med kameraet, kan ikke genkendes. Ellers skal du indhente forudgående godkendelse fra de relevante personer.

Konklusion: Sådan finder du en fjernstyret helikopter, der passer til din smag

RC-helikoptere er gode hobbymodelpiloter. Hvis du ikke ønsker at købe en quadrocopter med et kamera, kan du også installere kameraet på modelhelikopteren og oprette magiske luftfotos. Når du køber din helikopter, skal du først være opmærksom på, hvilken model det er. Hvis du vil starte med det samme, er det bedst at købe en Ready to Fly-model (RTF). De, der kan lide at lave håndværk og har de nødvendige færdigheder, kan også købe en ARF-helikopter eller bruge et sæt. Du kan også læse i CONRAD-produktbeskrivelserne, hvor mange rotorblade RC-helikopteren har, hvor store de er, hvilke kontrolfunktioner der er, og hvor lang batterilevetiden er. Hvis du er nybegynder i RC-modelfremstilling, kan du købe en særlig helikopter til begyndere. Disse modeller er nemme at navigere og også særligt velegnede til børn. Under alle omstændigheder skal du overveje de juridiske krav og aldrig lade din RC-helikopter flyve i uautoriserede områder.