bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om testledninger

  • Hvad er testledninger?

  • Isolering af testledninger

  • Forbindelserne mellem målelinjer

  • Særlige egenskaber ved stik på testledninger

  • Målekategorier for testledninger

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om testledninger

 

Hvad er testledninger?

Målelinier etablerer den elektriske forbindelse mellem målepunktet og måleenheden og muliggør således kabelforbundelse af målte værdier. Afhængigt af størrelserne, der skal måles, skal disse kabler opfylde særlige krav. Disse inkluderer lav intern modstand i milli-ohm-området, sikker og fleksibel isolering mod kontakt og beskyttelse mod stråling af medier, der kan forfalske måleresultatet. Beskyttelse mod utilsigtet kontakt påvirker ikke kun målelinjen, men især de elementer, der skaber direkte kontakt med testproben eller målepunktet. Nogle testledersæt inkluderer testprober.

Afhængigt af spændingsområdet og / eller strømmen såvel som måleomgivelserne skal forskellige beskyttelseskrav opfyldes. Conrad har testledninger for strømme fra 0,5 ampere til 32 ampere og spændinger fra 30 volt til 1.000 volt.

 

Isolering af testledninger

Testledninger er isoleret med

  • Gummi til varme driftsforhold, udstyret på den ene side med IEC eller jordkontaktstik og på den anden side med måleforbindelser.
  • PVC til meget fleksible målelinjer og høje isoleringskrav. Disse testledninger fås også i et slidbanebestandigt design og med en indre farvekappe, der gør skade på isoleringen let genkendelig.
  • Silikone til også meget fleksible målelinjer, så de smeltesikre til brug ved høje temperaturer og uknuselige ved lave temperaturer. Fås også i et sikker-fodet design og med skaderegistrering.

Isoleringen fås i tolv farver eller farvekombinationer. Dette gør det nemt at skelne mellem indgående og udgående linjer.

 

Forbindelserne mellem målelinjer

Prøveledninger

Forbindelsen af en målelinie bruges enten til direkte at trykke på den målte værdi på målepunktet eller til at tage yderligere måle- eller testprober, der er designet til specielle anvendelser. Der skelnes mellem forbindelse A og forbindelse B, der står for etablering af kontakten til målepunktet på den ene side og forbindelsen til måleenheden på den anden. Den nøjagtige version findes i de tekniske data for den respektive målelinje på produktsiden i Conrad-butikken. Visningen af produkterne kan begrænses til bestemte forbindelser ved valgbetingelser.
 

Følgende stik og forbindelser er tilgængelige:

4 mm stikFor at imødekomme testprober eller til at oprette forbindelse til andre testledninger.
UdtagningsklemmeVed at trække en isolerende beskyttelseskappe tilbage udsættes klemmer eller kroge, som kan fastgøres til målepunktet og derefter holde sig selv.
BNC-stikKoaksiale stik med bajonetlås. De bruges primært til målinger i højfrekvent teknologi. 
BananstikOgså kendt som et 4 mm fjederstik er et meget brugt stik, oprindeligt udviklet af det tyske firma Hirschmann. Det skylder navnet på formen på det elastiske element, som sikrer, at stikket sidder sikkert i stikket. 
Tilslutning 0,64 mmStandardform til pin- og stolpeholder med 0,64 millimeter.
IEC-sokkel C 13Standardforbindelse til måling på 230 volt koldt udstyr.
KrokodilleklemmeOgså kaldet krokodilleklip. Til hurtigt at etablere og frigive elektriske forbindelser. Fås i mange versioner (isoleret og ikke isoleret). 
Louvre-stik 2 og 4 mmÆndret design af bananstikket
MC-stik / stikEt standardstik i fotovoltaiske systemer
N / SMA-stikKoaksiale stik med skruetilslutning, vandtæt
TestspidsTestproben til forbindelse til målepunktet er allerede integreret i disse målelinjer, i nogle tilfælde med en elastisk kontaktplade anbragt bagpå.
JordstikFor sikre målinger på 230 volt netværket
Stik 2 og 4 mmVersion, der ligner bananstikket, men uden fjederkontakt.
Varmt apparaturstik C 16Standardforbindelse til måling på 230 volt varme enheder
 

Særlige egenskaber ved stik på testledninger

Konstruktionen af konnektoren på målelinjerne sikrer en sikker forbindelse af testelementer og rækkevidden af det aktuelle målepunkt samt beskyttelse mod utilsigtet kontakt for føreren. Følgende skal fremhæves:

  • Glidearm: frigør kun kontakten, når den sættes i stikket på et målepunkt
  • Vinklede stik: Den egentlige målelinje føres 90 grader ud af stikket. Dette beskytter blandt andet mod skader på målelinjen på grund af knæk.
  • Stabelbar: På bagsiden af måleproppen er der en sokkel i samme størrelse til tilslutning af en anden målelinje uden yderligere hjælpemidler såsom klemmer eller skrueforbindelser.
 

Målekategorier for testledninger

Målekategorien beskriver de tilladte anvendelsesområder for testledninger, defineret i IEC 61010-1 (sikkerhedsbestemmelser for elektrisk måling, kontrol, regulering og laboratorieudstyr). International kaldes denne standard IEC 1010. 

Følgende kategorier findes:

  • CAT I: Målinger på kredsløb, der ikke har nogen direkte forbindelse til netværket, for eksempel enheder i beskyttelsesklasse 3 (drift med ekstra lavspænding), batteridrevne enheder, bilelektrik.
  • CAT II: Målinger på kredsløb, der har en direkte stikforbindelse til lavspændingsnetværket, for eksempel husholdningsapparater, bærbare elektriske apparater.
  • CAT III: Målinger inden for bygningsinstallationen (stationære forbrugere med en ikke-pluggelig forbindelse, distributørforbindelse, permanent installerede enheder i distributøren), fx underfordeling.
  • CAT IV: Målinger ved kilden til lavspændingsinstallationen, som f.eks. Meter, hovedforbindelse, primær overstrømsbeskyttelse, lavspændingsledninger eller ved husforbindelsesboksen.
 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om testledninger

Hvilken målelinje er egnet til hvilket formål?

Ved køb skal der tages hensyn til faktorer som målekategori, strøm- og spændingsområdet og miljøet med hensyn til temperatur, kemiske og fysiske påvirkninger. Det tilrådes altid at se på producentens datablad, som er tilgængeligt til download for næsten enhver testledning. Det indeholder detaljerede oplysninger om anvendelsesområdet.

Hvordan kan jeg genkende en defekt målelinje?

Mange testledninger har en ekstra farvekappe under isoleringen, som er godt synlig, hvis isoleringen går i stykker. Afbrydelser i den strømførende ledning kan ses ved højere spændinger på grund af knitring og / eller ildelugtning. En anden indikation er, at der ikke er noget display på måleenheden, men dette kan også have at gøre med en fejl på målepunktet. I dette tilfælde skal testen gentages med en erstatningstestledning. En fejl i måleenheden kan ikke udelukkes.

Kan en målelinje repareres?

Når isoleringen åbnes og to individuelle dele af en testledning tilsluttes igen, annulleres måle- og sikkerhedsegenskaberne, som fabrikanten garanterer, således at der under alle omstændigheder skal bruges en ny testledning. Udskiftningstestledninger skal altid være tilgængelige.