bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om pneumatiske trykafbrydere

Trykafbrydere betjenes med pneumatiske eller hydrauliske tryk og bruges til at overvåge og styre pumper, kompressorer og lignende applikationer. Du kan finde ud af nøjagtigt, hvordan trykafbrydere fungerer, hvilke typer der er tilgængelige, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber.

  • Hvad er trykafbrydere?

  • Mekaniske og elektroniske trykafbrydere 

  • Købskriterier for trykafbrydere - hvad er vigtigt? 

  • Vores praktiske tip: overvej maksimal skifteevne 

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om trykafbrydere 

 

Hvad er trykafbrydere?

Trykafbrydere er en integreret del af felterne inden for pneumatik og hydraulik. De kan bruges til at overvåge et mediets tryk eller niveau, såsom luft eller olie, i et pneumatisk eller hydraulisk system. De reagerer, når mediet tryk skifter, eller når et defineret øvre og nedre tryk nås, og de sender et tilsvarende signal til styreenheden. Det øverste tryk markerer den øverste grænse for trykområdet, mens det negative tryk repræsenterer den nedre grænse. En trykafbryder bruges til at kontrollere, at begge værdier ikke er overskredet eller underbillede. På denne måde er det muligt at sikre et konstant trykområde i systemet. 
Hydrauliske og pneumatiske trykafbrydere bruges hovedsageligt i industrielle applikationer og process engineering processer. De findes i konstruktion af apparater og apparater samt i anlægs- og maskinteknik. Trykafbrydere bruges til at styre pumper eller husholdningsvandværker, er integreret i ventiler, kompressioner og kompressorer og bruges til olietrykovervågning, hvilket er særligt vigtigt for forbrændingsmotorer.

 

Mekaniske og elektroniske trykafbrydere

Trykafbrydere fås i mekaniske og elektroniske versioner. Mekaniske trykafbrydere er udstyret med en membran (til lavere tryk) eller med et stempel (for højere tryk) på trykindgangssiden. I dette ligner de strukturen af trykregulatorer. På den anden side er der en forudindlæst fjeder, hvis spænding kan justeres ved hjælp af en skrue. En mekanisk trykafbryder fungerer nu som følger: Mens driftstrykket på trykindgangssiden presser mod membranen (eller stemplet), modvirker fjederkraften på den anden side trykstyrken. Hvis arbejdstrykket er højere end fjederkraften, bevæger membranen og aktiverer en mikrobølgeovn, der åbner eller lukker kredsløbet. Når driftstrykket falder, vender membranen og mikrobryderen tilbage til deres oprindelige position, og det elektriske signal falder.

Kontakterne i trykafbryderen kan differentieres med hensyn til deres funktion i knækkontakter, skabe kontakter og skiftekontakter. Som navnet antyder er en NC-kontakt designet til at åbne kredsløbet, så snart det specificerede skiftetryk er nået. Dette betyder, at kontakten er brudt eller afbrudt. En kontakt, på den anden side, lukker kredsløbet ved at oprette kontakten. En omskiftningskontakt kan fungere både som en afbrydelseskontakt og som en omskiftningskontakt og således overtage begge funktioner.

Elektroniske trykafbrydere er imod mekaniske trykafbrydere. Ved mekaniske trykafbrydere finder trykdetektering og signalomskiftning sted mekanisk, dog med elektroniske trykafbrydere elektrisk. Til dette formål er de udstyret med en elektronisk knap (sensor), der registrerer trykket eller trykændringen og genererer et tilsvarende signal, som igen behandles af den elektroniske mikrokontroller og omdannes til et elektrisk koblingssignal. I sjældne tilfælde er elektroniske trykafbrydere udstyret med et mekanisk skifteelement, for eksempel et relæ. Sådanne design kan omtales som elektromekaniske trykafbrydere.

 

Mange elektroniske trykafbrydere har praktiske yderligere funktioner, for eksempel knapper til let indstilling af funktioner eller skærme, der viser det målte tryk. Konfigurationer kan ofte også udføres ved hjælp af speciel software eller konfigurationsmoduler. Betjening er derfor meget praktisk. Da elektroniske kontakter ikke har brug for nogen bevægende mekaniske dele, er de næsten slidfri og kræver lidt vedligeholdelse. De fungerer pålideligt, er robuste og designet til et meget stort antal skiftecyklusser. På trods af deres fordele har elektroniske trykafbrydere endnu ikke erstattet deres mekaniske ækvivalenter. Mekaniske trykafbrydere er billigere, kræver ikke en forsyningsspænding og kan skiftes til jævn- og vekselstrøm såvel som for høje strømme, hvorfor de stadig bruges især til enkle sikkerhedsanvendelser. Inden for automatisering bliver elektroniske trykafbrydere imidlertid stadig vigtigere.

 

Købskriterier for trykafbrydere - hvad er vigtigt?

Skiftetrykområdet for en trykafbryder skal oprindeligt tilpasses den respektive anvendelse. Der er trykafbrydere, der er designet til et trykområde fra -0,15 til 1 bar, men også dem, der arbejder i et trykområde fra 0 til 20 bar. Det er også vigtigt, at trykafbryderen er egnet til driftsmediet. Nogle kontakter er udelukkende designet til luft eller trykluft, andre til væske og luftformige væsker. Afhængig af kontakternes funktion skal du også være opmærksom på kontakttypen (NC, NO, overgang).

Hus og membranmateriale såvel som det maksimalt tilladte hustryk kan være relevant for krævende applikationer. Trykafbrydere skal ideelt set være stød- og vibrationsbestandige, så de kan fungere korrekt, selv i tilfælde af funktionsfejl. Graden af beskyttelse bør ikke overses i forbindelse med driftsmiljøet. Til orientering: I industrien bruges ofte trykafbrydere med beskyttelsesklasse IP65 (støvtæt og beskyttet mod vandstråler fra enhver vinkel) og IP67 (støvtæt og beskyttet mod midlertidig nedsænkning).

 

Vores praktiske tip: overvej maksimal skifteevne

Pneumatisk trykafbryder

Det anbefales stærkt ikke at lade en trykafbryder arbejde permanent ved maksimal skiftekapacitet, da dette kan have en negativ indflydelse på dens forventede levetid. I stedet skal skifteevne altid holdes så lav som muligt. Dette hjælper dig med at skifte til at fungere i lang tid.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om trykafbrydere

Hvad betyder hysterese?

Hysterese er den tekniske udtryk for forskellen mellem afbryder og afbryderpunkt eller til- og frakoblingstryk. Strengt taget angiver hysteresen det interval, i hvilket den aktuelle værdi kan afvige fra setpunktet. Det er begrænset af en maksimal værdi og af en minimumsværdi. Hvis hysteresen er stor, kan den aktuelle værdi afvige mere fra setpunktet, hvilket betyder, at færre tænd / sluk-kontakter er påkrævet. Med en lille hysterese er derimod kontakten nødt til at skifte oftere, fordi den faktiske værdi kun kan svinge i et lille interval.

Hvad er pneumatik og hydraulik?

Udtrykket pneumatik stammer fra den græske pneuma "luft" og henviser til undervisningen i alle tekniske applikationer, der er baseret på luft eller trykluft. Hydraulikken (afledt af det græske vand ”vand”) skal adskilles fra pneumatikken. Dette er undervisningen i væskers strømningsadfærd. Hydraulik og pneumatik er en del af den såkaldte fluidteknologi, der inkluderer alle processer, hvor kræfter og bevægelser genereres ved hjælp af væsker (gasser eller væsker).