bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

PC-sager: så alsidige til spil, kontor og meget mere

BeQuiet pc-taske

Tidligere var pc-sager ikke iøjnefaldende kasser, der skulle placeres et eller andet sted under eller ved siden af bordet. Deres hovedopgave var at give plads nok til alle pc-komponenter. Tilfældet med stationære pc'er har ikke længere dette billede. PC-sager er længe blevet vigtige komponenter, der kombinerer pragmatisme med design. Denne guide forklarer, hvad man skal passe på.

  • Hvad er en pc-sag?

  • Hvilke pc-sager er differentieret?

  • Den mest almindelige sagsstørrelse: Hvad er et miditårn?

  • Hvad tilbyder et minitårn?

  • Hvornår skal det være et stort tårn tilfælde?

  • Hvilken rolle spiller formfaktoren?

  • Ofte stillede spørgsmål om pc-sager

 
 

Hvad er en pc-sag?

Thermaltake pc-taske

Hus er som et legeme

Uanset om det er en spil-pc, en forretningscomputer eller en privat enhed, skal computerens hardware være i et hus. Det omgiver de undertiden meget følsomme komponenter.

Det giver plads til klassiske elementer som hovedkort, grafikkort, drev og andre elementer. De tilsvarende slots er tilgængelige i selve huset. Der er også for det meste forudinstallerede blæsere for at give den nødvendige afkøling under drift.

Før du køber et hus, er spørgsmålet om, hvilken størrelse der er nødvendig, afgørende. For eksempel kan enhver, der køber et midi-tårn, men havde haft brug for et stort tårn, næppe arbejde med anskaffelsen.

 
 

Hvilke pc-sager er differentieret?

For en indledende oversigt er det tilstrækkeligt at skelne mellem fire typer boliger.

De bedst kendte er desktop-sager og tårne. Begge er ens ved første øjekast, men bruger skrivebordspladsen forskelligt. PC-sager, der kan placeres direkte på bordet, er tilsvarende fladere. Teoretisk kan de placeres lodret som et tårn, men deres forbindelser og ventilationsåbninger er designet til vandret brug.

PC-kasser lavet som tårne skal stå oprejst. Du skal derfor finde et sted under eller ved siden af bordet. Der er tårnkasser i tre almindelige størrelser: mini, midi og stor / fuld.

Bænkesager er ikke interessante til privat brug, men er meget vigtige i it-sektoren. De er mere af en ramme, fordi de gør sig uden ydervæggene. Ideen bag det: Brugere har mulighed for at installere og fjerne hardwarekomponenter i et par enkle trin. Konstant åbning og lukning af topvæggene er ikke nødvendig.

Bortset fra det er HTPC endnu bedre kendt. Disse hjemmebiograf-pc'er er primært beregnet til brugere af mange medier. De placeres derfor ofte lige ved siden af fjernsynet og styres af fjernbetjening. I modsætning til rene tv-apparater har de dog en ekstra desktop-funktion.

Vores praktiske tip: arbejde med hærdet glas

Mange producenter tilbyder huse med mindst en sidevæg lavet af hærdet glas snarere end metal. Der er international tale om hærdet glas. Dette specielle glas er særligt brudtæt takket være en varmebehandling.

 
 

Den mest almindelige sagsstørrelse: Hvad er et miditårn?

Opførelse af et miditårn

Kolink Midi-Tower

Midi-tårnhuset er det foretrukne design. Midi-tårne er standarden for privatpersoner såvel som i erhvervssektoren. Da de er forholdsvis kompakte, tager husene lidt plads, men giver samtidig plads nok til kraftig hardware.

Midi-tårne er også godt dimensioneret til at rumme en større CPU-køler. Jo mere kraftfuld en pc er, jo mere køling er det nødvendigt.

De fleste miditårne er designet til bundkort op til E-ATX-format. Mindre tavler finder også deres plads, såsom micro-ATX eller mini-ITX-bundkort. Harddiske kan ofte installeres bag bundkortbakken, så der er meget mere plads i frontområdet til andre komponenter.

Nogle producenter fremstiller også miditårne, hvis harddiskbur ikke er permanent installeret, men delvist aftageligt. Dette giver bogstaveligt brugeren endnu mere spillerum, for eksempel for et kraftfuldt og derfor større grafikkort.

PC-etui i midi-format med LED og forudinstallerede blæsere

 
 

Midi-tårn til spil-pc'er

Kolink Midi-Tower Gaming Taske

Midlertidigt gaming-etui med fans og LED-belysning

De fleste spillere bruger et miditårn. Kompromiset mellem et kompakt hus og plads til komponenter og kabler opfattes som godt. Det er vigtigt at have tilstrækkelige grænseflader til hovedtelefoner og en mikrofon, når du spiller så mange USB-pladser som muligt. I det mindste USB 2.0, bedre USB 3.0 skal det være. USB Type C, der handles som den nye standard, foretrækkes også til avanceret dataoverførsel.

RGB-belysning som designelement er også populært til spilkasser. Hvis strømforsyningen er tilsluttet, lyser midttårnet i forskellige, også rytmisk skiftende farver. En sådan etui fremhæver billedet af en moderne pc-sag.

 
 
 

Hvad tilbyder et minitårn?

Hvis der kræves mindre hardwareydelse, kan mini-tårne være det bedre valg. Sammenlignet med miditårnet er det et pladsbesparende mirakel og kan derfor score særligt godt i smalle rum eller på travle kontorer med mange skriveborde.

Husets dimensioner holdes normalt på en sådan måde, at der er plads til brædder op til standard Mini-ITX. Derfor er synonymet "Mini-ITX-hus" ikke ualmindeligt. Inden de køber, skal brugerne være opmærksomme på, at der er færre PCI-slots til rådighed.

Samlet set er mulighederne begrænsede, fordi bundkortet skal være lille, og der kun er få forbindelser. Rummet er opbrugt med strømforsyningsenheden og et par pladser til USB 2.0 eller USB 3.0.

Ulempen ved, at kun mini-ITX-hardware kan bruges, står i modsætning til fordelen ved fleksibilitet. Husene er ikke kun pladsbesparende på deres anvendelsessted, de er også meget lette og transportable.

Ofte fremstilles minitårne ikke længere i form af et tårn, men i form af en terning. Fractal Design eller Inter-Tech tilbyder disse terninger.

Cool Master Mini-Tower

Minitårn med blæser, sidevindue i hærdet glas og USB 3.0

 
 
 

Hvornår skal det være et stort tårn tilfælde?

Det store tårn, også kendt som det fulde tårn, kommer til sin ret, når præstationsstandarden ikke længere er tilstrækkelig. Enhver, der for eksempel arbejder som grafisk designer eller it-specialist, kommer ikke af med mini-ITX-modeller eller det klassiske miditårn.

Der er masser af plads i det store tårn, så f.eks. Flere grafikkort kan installeres eller et specielt vandkølesystem kan rumme. Den store tårnkasse giver automatisk mere plads mellem komponenterne, så luften kan cirkulere bedre.

Store tårne er ikke kun store pc-sager, de har også en højere dødvægt. Derfor skal der være en stabil base, ideelt set gulvet. PC-sagen skal ikke stå på et skrivebord.

Den ledige plads til hardware og det overordnede meget robuste design er derfor forbundet med mindre fleksibilitet. Når det er oprettet på kontoret, skal dette også blive den permanente placering for huset.

Thermaltake fuldtårnet pc-etui

Fuldt tårn med to LED-blæsere, der vejer 12 kg og meget robust

 
 

Hvilken rolle spiller formfaktoren?

For at valget kan falde på en pc-sag, skal det på forhånd bestemmes, hvilken computerhardware der skal installeres inde. Der er formfaktorer, der gør vurderingen lettere. Dette angiver størrelsen på kassen, strømforsyningen osv.

Baggrundsviden om ATX-formatet

Forkortelsen ATX står for Advanced Technology Extended og er en af de mulige formfaktorer. ATX-formatet giver klare udsagn om størrelsen på huset eller for eksempel en pc-strømforsyningsenhed eller et printkort.

Det udbredte M-ATX-format, også kendt som Mini-ATX, måler f.eks. 11.2″ ×8.2″. Micro-ATX er endnu mindre på 9.6″ ×9.6″. På den anden side af spektret er XL-ATX modstykket. Formatet på denne ATX-sag måler 13,5″ ×10.3″.

Baggrundsviden om SSI EEB

En anden formfaktor, som du bør vide, kaldes SSI EEB. De første tre bogstaver står for serversysteminfrastruktur og de sidste tre for Compact Electronics Bay.

Selvom standarden kan sammenlignes med størrelserne på ATX-formatet, vedrører den primært serverelementer og har undertiden forskellige specifikationer for skrueforbindelsen. Den nøjagtige samme ATX-størrelse kan derfor ikke nødvendigvis installeres, hvis skruerne er forskellige steder.

 

Baggrundsviden om Mini-ITX

Mini-ITX beskriver en meget speciel formfaktor for et bundkort. Denne formfaktor på bundkortet måler altid 170 x 170 millimeter.

Dette betyder, at hardwaren er betydeligt mindre end med ATX-standarden og spiller hovedrollen for minitårne og terningkasser. Denne hovedkortformfaktor er kompatibel med ATX på grund af skruernes placering.

Baggrundsviden om DTX

En anden velkendt standard er DTX. Bundkortformatet har været på markedet siden 2007 og er mindre end ATX. Opadgående kompatibilitet er dog givet.

Mini-DTX er vigtig for pc-sager som et format, der varierer mellem Mini-ATX og Mini-ITX. Sammenlignet med disse tilbyder den ekstra slots og dermed mere spillerum.

 
 

Ofte stillede spørgsmål om pc-sager

Skal en pc-taske rengøres?

Støv bør bestemt fjernes regelmæssigt. For at gøre dette skal du sørge for at trække strømforsyningen ud og enten arbejde med en smal dyse fra støvsugeren eller med en støv. Stramme pletter kan rengøres med en børste.

Hvordan finder du stille kørende pc-sager?

Dette spørgsmål er vanskeligt at besvare, fordi de genererede lyde afhænger af totaliteten af alle installerede komponenter. I princippet kan du dog sige, at antallet af fans stiger, jo højere antallet af fans. Producenten skal være stille! annoncerer med modellerne i "Pure Base" -serien til produktion af særligt støjsvage kørende pc-kasser.

Er alle modeller inklusive en strømforsyning?

Nej, det er ikke så simpelt. Hvis du køber en ny kasse, finder du begge modeller med en integreret strømforsyningsenhed og modeller, der kun har strømforsyningsforbindelsen klar. Før du køber, skal du være opmærksom på denne kendsgerning.