bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om nivelleringsenheder

Nivelleringsenheder er måleinstrumenter til bestemmelse af højdeforskelle og vinkler. Nivelleringsanordninger måler mere præcist end åndeniveauer og er især egnede til at måle længere afstande. Du kan finde mere information om funktioner, anvendelsesområder og forskellige versioner i vores guide.

  • Hvad er niveauerne?

  • Anvendelsesområder for nivelleringsenheder

  • Hvilke nivelleringsenheder er der på Conrad?

  • Hvad skal du være opmærksom på, når du køber nivelleringsenheder?

  • Sikkerhedsinstruktioner ved håndtering af niveauer

 

Hvad er niveauerne?

Leveling enheder

Leveling enheder er en del af måleteknologien og bruges til at måle højdeforskelle og vinkler. Afhængig af udstyret i de optiske niveauer er afstandsmålinger også mulige.

Klassiske niveauer består af et teleskop, hvis optik er udstyret med krydsstole, den såkaldte krydshårplade. Når man ser tilbage og ser frem til et personale, bestemmes forskellen i højde mellem personalets placeringer.

Med hensyn til udseende har de fleste niveauer to korte horisontale linjer over eller under målets vandrette linje ud over krydset for at sigte mod målpunktet. Med hjælp fra den klassiske målestok kan afstandene bestemmes ved at læse og derefter beregne med en formel.

Ud over at måle stænger bruges specielle markeringer (f.eks. Den såkaldte metrolinie) på de punkter, der skal måles for at måle højdeforskelle og for eksempel bestemme tilbøjeligheder til hældning af afretningen. Ligeledes kan der udføres meget præcise vinkelmålinger med horisontcirklerne på enheden.

Instrumentet er monteret lodret på et stativ til brug. Hjælpemidler som Dragonfly er fastgjort til enheden til justering.

Nivelleringsindretninger er kendetegnet ved et meget højt nøjagtighedsniveau, som for eksempel langt overstiger mulighederne for et åndenniveau - forudsat at det bruges korrekt.

Ud over den klassiske optiske nivelleringsenhed er der etableret et stort antal laserbaserede måleenheder, der tilbyder flere muligheder med hensyn til størrelser og intervaller, der kan detekteres.

En digital nivelleringsenhed er selvudjævnende, læser og registrerer - teknisk set en kombination af nivellering og digitalt kamera. Målstrålen er adskilt i infrarødt og synligt lys med en skillekube. Det infrarøde lys når CCD-chippen, og det synlige lys når seeren uhindret. Målepersonalet kan sammenlignes med en stregkode, hvis billede sammenlignes med et af de billeder, der er gemt på enheden. Hvis de stemmer overens, udsendes den gemte værdi digitalt, vises på displayet og er tilgængelig til digital evaluering.

Laserbaserede nivelleringsenheder er meget præcise og relativt nemme at bruge.

 

Anvendelsesområder for nivelleringsenheder

Leveling enheder bruges i måleteknologi til at måle højdeforskelle og vinkler. Herfra kan der oprettes vandrette overflader eller definerede stigninger og bygninger (fundamenter) eller maskiner kan indstilles. Nivelleringsenheder kræves til gipsbygning, gulvkonstruktion og trappekonstruktion samt til tømrerarbejde og til gas- og vandinstallation. Men nivellering er også en uundværlig hjælp til byggegodkendelser, registrering af lageroplysninger om områder og bygninger, kvalitetskontrol samt boring og gennembrudt arbejde.

 

Hvilke nivelleringsenheder er der på Conrad?

Der findes forskellige nivelleringsenheder i vores online shop, hvoraf nogle er beregnet til specifikke måleopgaver, og som undertiden kombinerer flere måleindstillinger. Du kan vælge nivelleringsenheder fra os i henhold til følgende aspekter:

Kategori

Enhedskategorien beskriver anvendelsesområdet eller måleteknologien (optisk / laser). Her finder du f.eks. Også en smartphone-applikation med den tilhørende app. Såkaldte fliselaser bruges til den nøjagtige lægning af fliser og laminat. Nogle laserapparater er specielt udviklet til at arbejde i stærkt omgivelseslys.

 

Kalibrering efter

  • ISO: Produktet er testet i henhold til DIN EN ISO 9001: 2015.
  • Fabriksstandard: Testet med en kalibreret prøveenhed.

Optisk zoom

Den optiske forstørrelse i enhederne med optisk udstyr når værdier fra 20 til 32x.

Rækkevidde

Denne enhedsspecifikke værdi dækker værdierne fra 5 til 800 meter.

Særlige kendetegn:

Nivelleringsenheder inklusive en lasermodtager, inklusive en taske og / eller stativ og selvudjævende produkter kan findes her.

 

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber nivelleringsenheder?

Først skal du gøre dig bekendt med de opgaver, der skal løses for at finde et passende niveau. Enheder af høj kvalitet er dyre.

Enhedens præcision skal komme først. Ved klassiske (optiske) niveauer er nøjagtigheden angivet i millimeterafvigelse pr. Målt mål. For enheder, der er uden for rækkevidde, er denne værdi cirka 2 til 10 mm.

Da en stor del af nivelleringsarbejdet foregår udendørs, skal du være opmærksom på den eksisterende grad af beskyttelse (IP) for at undgå skader på enheden og påvirkninger af måleresultatet af vejrforhold. 

Mere om IP-standarden

Vores praktiske tip: vinkelværdi Gon

I måleteknologi bruges gon ofte som en vinkelværdi. Den fulde cirkel har 400 g i denne enhed. Konverteringsfaktoren er 1 gon lig med 0,9 grader. En grad er 1.111 (periode) gon. Den rigtige vinkel på 90 grader med denne enhed har en værdi på 100 gon.

 

Sikkerhedsinstruktioner ved håndtering af niveauer

Når man arbejder med nogen form for landmænd i umiddelbar nærhed af elektriske systemer, såsom luftledninger eller i nærheden af jernbanesystemer med elektrisk drift, er der risiko for dødelig elektrisk stød. Hold en tilstrækkelig sikkerhedsafstand fra sådanne systemer. Det kan være nødvendigt at informere de kompetente myndigheder, inden arbejdet påbegyndes.

Opmåling under tordenvejr medfører risiko for lynnedslag. Udfør ikke landmåling under tordenvejr!

Se aldrig i solen med en optisk nivelleringsenhed, og se heller ikke ind i laserstrålen på elektroniske niveauer.

Utilstrækkelig sikring eller dårligt genkendelig markering af måleplaceringen kan føre til farlige situationer i vejtrafik, på byggepladser eller i industri- og erhvervsanlæg. Overhold de lovbestemte forskrifter om ulykkesforebyggelse og vejtrafikbestemmelser.