bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

NFC-moduler: nyttige til dataudveksling og transmission

NFC standard

NFC-chips er billige, næppe større end en euromønt og kan - hvis de anvendes i overensstemmelse hermed - forenkle vores hverdag. Moduler med NFC-chips installeres blandt andet i låsesystemer eller nøglekort til hoteller. I vores guide finder du interessante oplysninger om NFC-moduler og deres mulige anvendelsesområder.

  • NFC - det er grunden

  • Anvendelsesområder for NFC-teknologi

  • NFC-tags: bestem selv og programmér funktioner

  • Købskriterier for NFC-moduler - hvad er vigtigt?

  • Vores praktiske tip: Automatiser ændringer af indstillinger på smartphonen

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om NFC

 

NFC - det er grunden

NFC står for Near Field Communication. Denne teknologi bruges til dataoverførsel og dataudveksling mellem NFC-aktiverede enheder og er baseret på RFID-teknologi, som igen er baseret på radiobølger. RFID står for radiofrekvensidentifikation og bruges for eksempel til adgangskontrol og i logistikbranchen. RFID-teknologi er også indbygget i identifikationschips til kæledyr. Med et RFID-system kan en transponder eller RFID-tag, der har en tilsvarende kode, læses ud med en enhed. Sammenlignet med RFID-teknologi er udvalget af moduler med NFC betydeligt mindre og begrænset til et par centimeter, men Bluetooth, også en dataoverførselsstandard, tilbyder en rækkevidde på flere meter. Større filer kan også sendes hurtigere via Bluetooth.


NFC-aktiverede enheder, herunder moderne smartphones og tablets, sender, modtager eller udveksler data over en meget kort afstand. Ingen registreringsproces eller manuel forbindelsesproces er nødvendig for denne proces - det er tilstrækkeligt at holde NFC-kompatible enheder i en afstand på kun et par centimeter fra hinanden. Direkte kontakt er ikke nødvendig. Afhængig af NFC-funktionen transmitteres information, eller visse applikationer startes.
Med NFC-teknologi skal der skelnes mellem en aktiv og en passiv tilstand. I passiv tilstand genereres det elektromagnetiske felt kun af den ene NFC-enhed, den anden fungerer som en databærer, der aflæses. I aktiv tilstand genererer begge enheder et elektromagnetisk felt, så gensidig dataudveksling og peer-to-peer-kommunikation er mulig.

 

Anvendelsesområder for NFC-teknologi

På grund af den lave transmissionshastighed på maksimalt 424 kbit / s er NFC-funktionen ikke egnet til transmission af store filer. Den korte række næsten feltkommunikationsteknologi lyder muligvis ufordelagtigt i starten, men den har en fordel, som ikke bør undervurderes: Fra en afstand har ingen slutapparat mulighed for at opfange data via NFC, hvorfor denne teknologi anses for at være relativt sikker.

NFC har allerede fundet vej ind i vores hverdag. NFC-chips er integreret i firmaets ID-kort eller i nøglekort til hotelværelser. NFC er især i stigning i kontaktløs betaling. Mange kreditkort og kontrolkort understøtter allerede betalingsfunktionen, selv med smartphones kan du foretage betalinger. Hvis du er afhængig af kontaktløs og kontantløs betaling, kender du sandsynligvis proceduren i kasseapparatet: For at betale for et køb holdes det NFC-aktiverede kort simpelthen tæt på kasseterminalen. Op til en bestemt værdi - for eksempel op til 25 euro - er det normalt ikke nødvendigt at indtaste en pinkode. I tilfælde af højere beløb skal det personlige identifikationsnummer indtastes. Forudsætningen for denne kontaktløse betalingsmetode er, at POS-terminalen understøtter NFC, og at dit kontrol- eller kreditkort har en NFC-chip.

Det samme gælder for mobile betalinger som for NFC-kreditkort og andre NFC-kort: den tilsvarende chip skal også installeres i smartphonen. Du kan finde mere information om betalingsmuligheder med EC-kort og mobil betaling med NFC-mobiltelefoner på din banks websted eller i bankfilialen. 

Teknologien har også været populær inden for forbrugerelektronik i lang tid, som amiibo-produktsortimentet fra Nintendo viser. Dette er små samlerfigurer, der kan scannes ved hjælp af NFC-teknologi og "strålet" ind i spillet, eller som kan bruges til at låse op specielle funktioner og objekter. 

I reklamebranchen kan NFC-chips også påtage sig praktiske funktioner. I stedet for en QR-kode på reklameplakater, kan NFC-klistermærker bruges, for eksempel til at sende kunderne en voucher-kode, til at dirigere dem til virksomhedens websted uden omveje eller til at give yderligere oplysninger, såsom instruktioner.

 

NFC-tags: bestem selv og programmér funktioner

En NFC-aktiveret smartphone i kombination med NFC-tags åbner for mange muligheder. Mærkaterne fås som klistermærker, nøgleringe i form af et kreditkort og andre designs. Med en Android-smartphone, for eksempel en Samsung Galaxy-model, samt en tilsvarende app, kan du programmere en sådan dag, som du ønsker.

Det lyder muligvis kompliceret, men det er det ikke, fordi mange apps er intuitive at bruge og lette at forstå. Du har blandt andet muligheden for at gemme forskellige handlinger på en NFC-tag: Ved hjælp af tags kan du for eksempel aktivere eller deaktivere WLAN og Bluetooth, ringe til en kontaktperson i din smartphone, sende gemte meddelelser eller indstille vækkeuret. Hvis du indstiller vågningstiden i NFC-smartphonen, er det tilstrækkeligt blot at placere mobiltelefonen på den passende programmerede NFC-dag for at blive vågnet punktligt næste morgen. Det er også muligt at oprette en Bluetooth-forbindelse mellem enheder eller automatisk give dine gæsters smartphones Wi-Fi-adgang. Nogle mobiltelefoner med Android-operativsystemet giver mulighed for at udveksle filer såsom fotos mellem to enheder endnu lettere ved hjælp af Android Beam. Near Field Communication forbinder de to smartphones via Bluetooth ved at holde dem ryg mod ryg. Dette gøres meget hurtigt, fordi enhederne genkender hinanden straks.

 

De vigtigste købskriterier for NFC-moduler

Blandt modulerne i vores online shop finder du blandt andet RFID-antenner, langdistancelæsere og stationære RFID-adgangskontroller, der i kombination med låsesystemer sikrer eksterne og interne døre, for eksempel i store kontorbygninger. Døre kan kun åbnes med et kort med den relevante tilladelse, der er gemt på chippen. Der er også transpondere og transponderkort at vælge imellem, som også kan kontrollere adgangen til værelser ved hjælp af NFC-teknologi. Denne type "nøgle" bruges i mange virksomheder. Transpondere er fx tilgængelige i form af kreditkort eller nøglehoved. Nogle af dem kan udskrives til individualisering, for eksempel med medarbejdernes navne og fotos.

De vigtigste købskriterier for tags og chips med kommunikation nær felt inkluderer lagerkapacitet og skrivebeskyttelse, men også form, størrelse og materiale. Afhængig af anvendelsesområdet skal for eksempel NFC-klistermærker klæbe til visse overflader. For moduler til adgangskontrol spiller type strømforsyning, programmerbare tidsfunktioner, størrelsen på autorisationshukommelsen og det maksimale antal kort eller designet en afgørende rolle.

 

Vores praktiske tip: Automatiser ændringer af indstillinger på smartphonen

Hvis mobiltelefonen er din konstante ledsager, og du udfører forskellige indstillinger manuelt hver dag, kan du spare dig selv en masse indsats ved hjælp af specielt designet, selvprogrammerede tags. Sluk for WiFi på din mobiltelefon, afslut alle apps, indstil alarmen, aktiver ringetonen - du kan automatisere alle disse kommandoer.

 

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om NFC

Hvordan åbner NFC- eller RFID-adgangskontrol døre

Låsesystemer, der genkender RFID-chips i stedet for PIN-koder eller fingeraftryk, eller som er udstyret med NFC, skal tilsluttes låsecylinderen eller dørenes kontrolenhed. Dette er den eneste måde, at signalet om at åbne døren faktisk kan give adgang.

Hvad koster NFC-teknologi?

Sæt på indgangsniveau med flere transpondere og / eller kort og en enhed til adgangskontrol kan opnå solid ydelse selv i det lave trecifrede prissegment. Prisen stiger for større systemer med flere dørsystemer og et stort antal transpondere. Individuelle NFC-tags i form af klistermærker fås til en enhedspris på omkring en euro. 

Hvilke mobiltelefoner understøtter denne teknologi?

Som regel er moderne smartphones udstyret med NFC. Teknologien har længe været standard på Android-enheder, men Apple har kun integreret den på sine egne enheder siden iPhone 6. NFC's funktioner på Apple-enheder er begrænset sammenlignet med Android. Near Field-kommunikation hos Apple kommer primært til udtryk med det interne betalingssystem Apple Pay. Kontaktløs betaling er også mulig med en iPhone, ligesom med Android-enheder, der bruger Google Pay. Nogle bankselskaber bruger deres egne apps til mobil betaling. Kontakt derfor din bank direkte for at finde ud af, om Apple Pay eller Google Pay understøttes.