bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

 Værd at vide om nattesynsudstyr og varmebilledapparater

 

Nattesynsapparat giver mulighed for visning af målobjekter og gør det samtidig nemmere at orientere sig i mørke. bei Dunkelheit. Varmebilledeapparat bruger infrarød stråling for at gøre temperaturforskelle synlige.

Sortimentet til dette udstyr er meget alsidigt: Ikke kun sikkerhedspersonale, redningspersonale, jægere eller forskere stoler på nattesyns- og varmebilleder, men også et voksende antal outdoor-sportsfolk glæder sig over de tekniske muligheder i dette udvidede udseende.

  • Hvordan fungerer nattesynsudstyr og varmekameraer?

  • Hvad skal man bruge nattesyns- og varmebilledeapparat til?

  • Hvad skal man være opmærksom på ved valg af termiske- og natkikkertapparater?

  • Hvilket nattesynsudstyr og varmebilledudstyr findes der?

  • Tilbehør til disse apparater

Termisk- og natkikkertapparater
 

Hvordan fungerer nattesynsudstyr og varmekameraer?

Nattesynsenhed er kikkerter eller kameraer med optagefunktion, hvilket muliggør iagttagelser ved skumring, mørke og nat. Udligning af den manglende belysning sker enten ved at forstærke det resterende lys eller ved at anvende infrarød stråling.

Nattesynsenhed skaber et velkendt billede af omgivelserne. Ved simple apparater vises det i gråtoner eller med let grøn tone. De nyere modeller med IR-belyser og Full HD kan efterligne det fulde farvespektrum i high definition-opløsning.

Wasterbildligerte
Wasterbildligerte

Praktisk viden: Infrarødstråling og temperaturforskelle er normalt usynlige for det menneskelige øje. Ved varmebilledeapparater og ved nogle nattesynsapparater konverteres infrarødt lys.

Varmebilledeapparat arbejder med infrarød stråling. Funktionen er hurtig forklaret: Varmebilledapparatet modtager infrarøde stråler fra objekterne i omgivelserne. På grund af temperaturforskelle i observationsmålene har den infrarøde stråling forskellige bølgelængder. Et integreret kamera frembringer af disse forskelle et billede, at varmekilder optisk fremhæver.

Tip: Nogle modeller har til dokumentationsformål en kamerafunktion, som gemmer optagelserne. Disse billeder og videoer kan for det meste udlæses via et USB-kabel til computeren.

 

Hvad skal man bruge nattesyns- og varmebilledeapparat til?

For ikke at blive set selv og alligevel at kunne se, er nattesynsudstyr af høj kvalitet et praktisk udstyr til diverse anvendelser:

  • Militær, politi og sikkerhedstjenester bruger natkikkertapparater til at overvåge terrænflader. Enheder med termisk funktion anvendes til søgning efter forsvundne personer.
  • Naturforskere, jægere og fiskere, som også er på farten om natten, kan finde genaktive dyr og andre observationsmål ved hjælp af residuallysforstærkning og varmebilledteknik. Også om dagen bruges der infrarød-optik til at sye dyr med varm kropstemperatur i tætte skove.
  • Ved natvandrere, geo-catcams, campingvenner eller ved diverse terrænspil anvendes både nattesyns- og varmebilledeapparater. Antallet af privatbrugere er steget i årevis.
Wasterbildligerte

Vores praktisk tip:

Til observation af bevægelige objekter anbefales et nattesyn med automatisk fokusering af billedet og automatisk zoom.

Rene varmebilledapparater kan bruges både i mørke og om dagen. De anvendes f.eks. til at kontrollere varmeisolering af huse eller til at spore fugt i murværket. Brandvæsnet hjælper disse enheder med at finde gløder. Også inden for Medicinteknik, inden for køretøjsteknik og andre industrielle anvendelser anvendes varmebilledeapparater i stigende grad til kvalitetstests.

 

Hvad skal man være opmærksom på ved valg af termiske- og natkikkertapparater?

Søgetip: Enhederne i denne kategori af vores butikker er udviklet til mobil anvendelse.
Stationære kameraer med nattesynsfunktioner arbejder ofte med bevægelsessensorer for kun at registrere relevante situationer i deres optagelser.
Det vigtigste udvælgelseskriterium er observationsafstanden, dvs. den maksimale afstand, der må ligge mellem instrumentet og observationsmålet. Den ligger ved de aktuelle modeller mellem 60 meter og over en kilometer.

 

Før du vælger et nattesynsapparat eller et varmekamera, skal du overveje, hvad du vil bruge apparatet til.

  • Rent nattesynsudstyr arbejder med restlysforstærkning. Enheder med infrarød teknik kan også anvendes om dagen.
  • Varmekameraer kan på grundlag af deres kropstemperatur også gøre levende observationsobjekter synlige ved dårlig sigtbarhed i for eksempel tåge eller i skove.

Der skelnes mellem monokulare og biocularer:

  • Med monokulare kan du kun se med det samme øje.
  • BI-okularer, altså kikkerter med to objektiver til begge øjne er mere behagelige for mange mennesker. På grund af de dobbelte monterede optiske komponenter er disse dog også betydeligt dyrere.
Wasterbildligerte
Wasterbildligerte

Med hensyn til de ekstra funktioner er modellerne til dels meget forskellige:

  • Med enkle termisk- og nattesynsapparater kan du kun kigge igennem og vinde et aktuelt indtryk. For det meste er der mulighed for forstørrelser.
  • Integrerede afstandsmålere er uundværlige til visse formål. Også hjælpemidler og automatisk zoom letter brugen.
  • Avancerede typer giver kamerafunktioner med foto- eller videoproduktion til dokumentationsformål og interfaces til analyse af optagelserne på computeren.

Praktisk: Til konvertering af optagelser til skarpe billeder kræves der separat strømforsyning til nattesyn og varmebilledapparater. Dette består ofte af batterier eller genopladelige batterier.

 

Hvilket nattesynsudstyr og varmebilledudstyr findes der?

Nattesynsapparat

Et apparat til nattesyn findes som en binokulær variant eller i en monokular konstruktion. Ved det binokulare udstyr kan objekter med begge øjne opfattes via separate strålefelter. Modeller med kun én stråletang er smallere og kompakte, modeller med to gange kan anvendes mere behageligt alt efter anvendelsesområde. En praktisk bærekomfort er udstyret med alle enheder, nogle er endda udstyret med en holder til håndfri brug. Observationsafstanden strækker sig fra 60 til 600 meter og forstørrelsesniveauerne til syvdoblende forstørrelse. Forskellige detaljer som for eksempel et vandtæt kabinet, integreret infrarød-stråler, IR-belyser og diverse indstillings- og afstemningsfunktioner, vægt og ydeevne adskiller enhederne fra hinanden.

 

Varmebilledeapparat

Varmebilledeapparat egner sig delvist til brug om dagen og om natten på monokular vis. Mange modeller er i stand til ikke kun at vise omgivelserne termisk, men også at vise optagelser via en separat skærm. Varmekameraer er ofte allerede fra producenten afstemt til et bestemt anvendelsesområde, hvorved forskellige funktioner opnås. En håndværker har brug for andre funktioner til at kontrollere en bygning end en jæger eller naturforsker ved vildtobservation.

 

Nattesynsapparat med digitalkamera

Nattesynsapparat med indbygget optagemulighed findes i mono- og binokularform. Disse kombinerede apparater er for det meste i stand til at filme og optage enkelte billeder. Dataene kan gemmes på eksterne SD-kort og analyseres tidsmæssigt forskudt eller anvendes på anden måde. Delvist kan enhederne optage videoer og billeder i HD-kvalitet og vise hele farvespektret.

 
 

Tilbehør til disse apparater

Som tilbehør til varmebilledeapparat og nattesynsapparat fås alt efter model:

  • Stativer til lokal anvendelse
  • Hovedholdere til håndfri brug
  • Holdestroppe eller karabinhage
  • Bæretasker
  • Reserve-batterier
  • Lade- og datakabel
  • Og mange andre praktiske tilføjelser.